No emails being sent from my phpBB

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Suggested Hosts
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
User avatar
Gismodoc
Registered User
Posts: 11
Joined: Fri Aug 21, 2009 3:33 pm
Location: Turkey & UK
Contact:

No emails being sent from my phpBB

Post by Gismodoc »

Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.0.5
What is your board's URL? http://www.kusadasicom.com
Who do you host your board with? pickaweb
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
Is your board a fresh install or a conversion? Fresh Install
Do you have any MODs installed? No
When did your problem begin? 3 or 4 days ago
Please describe your problem. No emails being sent from php board.
Everything wored fine for 3 or 4 months.
Then I had two or three minor problems and I decided to do a manual reload of phpBB 3.0.5 (except config.php, /files, /images and changed the appropriate permissions).
This sorted out most of the minor problems but shortly after I found that new registrants were not getting Email links to activate the accounts and on testing I found that no emails of any type were being sent by the board.
I have read a lot of posts on the subject and checked APC email controls but no joy.
If anyone can help I would be grateful..
Gismo
What styles do you currently have installed? Proformell
What language(s) is your board currently using? English
Which database type/version are you using? MySQL 3
What is your level of experience? New to PHP and phpBB
Generated by SRT Generator ($Rev: 3303 $)
User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 52105
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: No emails being sent from my phpBB

Post by Brf »

Gismodoc wrote:I found that new registrants were not getting Email links to activate the accounts and on testing I found that no emails of any type were being sent by the board.
You have Account Activation set to "None", therefore new accounts are activated immediately on registration. There would be no need for Activation Emails.

As for notification Emails, do you have valid Email settings?
User avatar
Gismodoc
Registered User
Posts: 11
Joined: Fri Aug 21, 2009 3:33 pm
Location: Turkey & UK
Contact:

Re: No emails being sent from my phpBB

Post by Gismodoc »

Thank you for your reply Brf,
I have temporarily set my account activation to "none" because it was not working (i.e. new registrants were trying to register, getting fed-up and not returning).
As I explained in my first post I have done all the usual APC Email system config checks and have spent 2 or 3 hours checking this support forums posts to see if that could through any light on the problem and alas no.
However thank you for your thoughts on it.
Gismo
maomania
Registered User
Posts: 17
Joined: Fri Jan 16, 2009 2:23 pm

Re: No emails being sent from my phpBB

Post by maomania »

I am having the same problem. No emails are being sent out by the forum. I had to change my registration requirement to "none" until this has been fixed. Also, people don't receive their notification via email when a private message was received (those who chose to receive emails).

any suggestions?
User avatar
Gismodoc
Registered User
Posts: 11
Joined: Fri Aug 21, 2009 3:33 pm
Location: Turkey & UK
Contact:

Re: No emails being sent from my phpBB

Post by Gismodoc »

Hi Maomania,
It's nice to know that I am not the only one with this problem.
I am still trying to find the answer myself and if I do I will post it on this thread.
It would be great hear from anyone else who has any ideas about this problem.
Gismo
User avatar
oxfordsi
Registered User
Posts: 266
Joined: Sun Jan 06, 2008 10:06 pm
Location: Witney, Oxfordshire, UK

Re: No emails being sent from my phpBB

Post by oxfordsi »

I was having this issue a while ago and so I changed the email package size to 0. Since doing this everything has worked fine.

ACP > GENERAL > CLIENT COMMUNICATION > EMAIL SETTINGS
User avatar
Gismodoc
Registered User
Posts: 11
Joined: Fri Aug 21, 2009 3:33 pm
Location: Turkey & UK
Contact:

Re: No emails being sent from my phpBB

Post by Gismodoc »

Sorry Oxfordsi,
that was one of the first things I tried.
But thanks for the thought all the same.
Gismo
maomania
Registered User
Posts: 17
Joined: Fri Jan 16, 2009 2:23 pm

Re: No emails being sent from my phpBB

Post by maomania »

I changed it to 0 but the same problem still exits here as well. It was worth a shot though.

Any other ideas what the cause may be? My notification never worked in the first place so I am really not sure what I am missing.
User avatar
Gismodoc
Registered User
Posts: 11
Joined: Fri Aug 21, 2009 3:33 pm
Location: Turkey & UK
Contact:

Re: No emails being sent from my phpBB

Post by Gismodoc »

Hi Folks,
Another 4 days pass and I still do not have any clues or ideas about this problem.
Gimo
User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 52105
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: No emails being sent from my phpBB

Post by Brf »

You still havent told us what Email Settings you are trying to use.
User avatar
Gismodoc
Registered User
Posts: 11
Joined: Fri Aug 21, 2009 3:33 pm
Location: Turkey & UK
Contact:

Re: No emails being sent from my phpBB

Post by Gismodoc »

Here is a screen shot Brf
Email Settings
Email Settings
Email Settings.jpg (52.67 KiB) Viewed 241 times
Smithsonian!
Registered User
Posts: 71
Joined: Sat Sep 13, 2008 10:55 pm
Location: This corner of the interwebs

Re: No emails being sent from my phpBB

Post by Smithsonian! »

are there any errors in the error log (its under the maintenence tab)
Pit$Bull
Former Team Member
Posts: 23099
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:08 pm
Name: Can't Remember

Re: No emails being sent from my phpBB

Post by Pit$Bull »

You have left no way to test your board email. :(
registration is set to none
registered user unable to send PM

Please delete user 'testing'
User avatar
Gismodoc
Registered User
Posts: 11
Joined: Fri Aug 21, 2009 3:33 pm
Location: Turkey & UK
Contact:

Re: No emails being sent from my phpBB

Post by Gismodoc »

Hi Smithsonian and Pitbull, thanks for your response.
To answer your questions:-
1) There are no errors listed in the error log.
2) I have temporarily enabled the Email facility for all new registered members.
(I have also enabled self registration where no Email validation is required).
Hopefully this is enough for you to test.
3) I have not enabled PM facility for ordinary registered members as this was the cause of much abuse in the past. I can however enable it for a single test user if required.
I am grateful for your help and attention on this problem.
Gismo.
samuisketchup
Registered User
Posts: 1
Joined: Mon Feb 23, 2009 2:28 am

Re: No emails being sent from my phpBB

Post by samuisketchup »

I have problem the same Gismodoc

I sent mass email but did not gone to my member
Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”