after db restore not show utf8 symbols

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Suggested Hosts
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
djdrageris
Registered User
Posts: 63
Joined: Tue Apr 28, 2009 7:52 pm

after db restore not show utf8 symbols

Post by djdrageris » Mon Nov 23, 2009 9:04 pm

when i restore my database. topics, posts and users not unicode utf8, showing hieroglifes...

before: Melės, seilės ir Skausmas, tiksliau Realybė

after: MeilÄ—s, seilÄ—s ir Skausmas, tiksliau RealybÄ


how fix it?


p.s. i restored my db with direct admin panel

User avatar
Marshalrusty
Project Manager
Project Manager
Posts: 29247
Joined: Mon Nov 22, 2004 10:45 pm
Location: New York City
Name: Yuriy Rusko
Contact:

Re: after db restore not show utf8 symbols

Post by Marshalrusty » Mon Nov 23, 2009 9:27 pm

We will need more information about the backup itself. When and where was the backup made? What database system are you using? How large is the backup? Do you still have access to the database from which the backup was made?
Have comments/praise/complaints/suggestions? Please feel free to PM me.

Need private help? Hire me for all your phpBB and web development needs

djdrageris
Registered User
Posts: 63
Joined: Tue Apr 28, 2009 7:52 pm

Re: after db restore not show utf8 symbols

Post by djdrageris » Mon Nov 23, 2009 9:49 pm

ill database make with phpbb 3.0.6 database large is 30 megabytes... in gz format about 10 megabytes... when i importing in phpmyadmin i get error because bigest file can upload: 8 192 KB)

now i fixed forums and usernnames, but posts... post db coby is aproximatly 24 mb :/ how repair my posts ?


i cant restore database with phpbb because i gettint error

SERVISE UNVAILABLE... please contact wwebmaster[eta]website.cm

User avatar
Marshalrusty
Project Manager
Project Manager
Posts: 29247
Joined: Mon Nov 22, 2004 10:45 pm
Location: New York City
Name: Yuriy Rusko
Contact:

Re: after db restore not show utf8 symbols

Post by Marshalrusty » Mon Nov 23, 2009 10:47 pm

You did not answer several of the questions that I asked.

Do you still have access to the database from which the backup was made, or is the backup all that is left?
Have comments/praise/complaints/suggestions? Please feel free to PM me.

Need private help? Hire me for all your phpBB and web development needs

ufoss
Registered User
Posts: 21
Joined: Mon Oct 02, 2006 10:39 am

Re: after db restore not show utf8 symbols

Post by ufoss » Tue Nov 24, 2009 11:31 am

djdrageris wrote:when i restore my database. topics, posts and users not unicode utf8, showing hieroglifes...

before: Melės, seilės ir Skausmas, tiksliau Realybė

after: MeilÄ—s, seilÄ—s ir Skausmas, tiksliau RealybÄ
how fix it?
p.s. i restored my db with direct admin panel
Which language?
I was same issue for Turkish Language.

My simple solution is:
open includes/db/
edit mysql.php
@mysql_query("SET NAMES 'utf8_turkish_ci'", $this->db_connect_id);

Instead of 'utf8_turkish_ci' use your language code.

My forum is: http://forum.dilogren.com

No need to convert database codes etc.

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”