Prune User error....

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Ideas Centre
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
mtridersclb
Registered User
Posts: 86
Joined: Wed Oct 01, 2008 7:15 pm

Prune User error....

Post by mtridersclb » Thu Jan 14, 2010 10:48 pm

http://www.mtridersclub.co.uk

php v 3.0.6

XP on Google Chrome

Hi, Can someone help please, I went to prune a load of users and this was the result:( btwI am not a techincal user so I may not understand a fix, please reply in non jargon idiotsville lingo :D)
General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

Column 'log_operation' cannot be null [1048]

SQL

INSERT INTO phpbb_log (user_id, log_ip, log_time, log_operation, log_data, log_type) VALUES ('2', '86.31.248.51', 1263508917, NULL, 'a:1:{i:0;s:1382:\"leerlph, mtnewbie, scruffy, Paul Pell, dongreen, bigturkey, Porky, maicoman, mif, lofty, patso177, TBird885, metal head, Maico, rcowlish, j_r_g_r, CapoGrandad, victor441, danny, ozzymt500, MYSTER, Phil Shale, sportster, starman, Stevied77, colin l, wbruenger, zitman, motopsyco, yeoman, cement, grisosy, charpdy, Roddy, harleych, HIB JNY, andyhh, suicideexpress, 1fifer1, audeen, RATTSKI, l7dce, Fishdick, max power, ali1718, Shaun, c14der, BONES, froggy, jayblows, bluebossa, tony martin, jakejohnson139, 125gold, stupot, Mr T, Garyw431, Busgirl, SCOOBY, CDN Military Biker, NEIL321, transitist, stephen, JWP, Paul Stocker, jaycee, MRBLUESKY, ochayethenoo, fimlimbimjim, wilken.mhd, impshi, m1chaelstanley, grey398, top cat, majicmonkey, howlinwilf, humveebuilder, kevind5461, griff, ironhead, sixsevens, masterman, scope, Farmer, Oil_SLick, tom.bob, rupio, C.TAYLOR, Mario, simoncrewe, brewster, cossacktony, jonw, pfshoen, motorboy1155, mmcclaff, MT_Head, wilks55, ltpjrs, Shakedown180, iancook, MTclough, black.ultra, jonathan, markhazell, marios, augermaster, steve868, motocarb, fergus_the_ripper, cooper, Steve Soreleg, Matt W, motomoni, TheHustler, laughinggravy, butterfly, netwkr, Handsome098, nickastwood, Roadrunner, paul adams, onion, daftlad, The Original MT, selgarf, smeghead, foggy, bob060, welshdragon3686, chester, Bigben, louis armstrong, kwb, willard, dod, Davo\";}', 0)

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 174
CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/functions.php
LINE: 3224
CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: includes/acp/acp_prune.php
LINE: 277
CALL: add_log()

FILE: includes/acp/acp_prune.php
LINE: 44
CALL: acp_prune->prune_users()

FILE: includes/functions_module.php
LINE: 507
CALL: acp_prune->main()

FILE: adm/index.php
LINE: 74

User avatar
HGN
Former Team Member
Posts: 4706
Joined: Wed Dec 03, 2008 1:53 pm
Location: The Netherlands
Name: Alfred
Contact:

Re: Prune User error....

Post by HGN » Thu Jan 14, 2010 11:31 pm

Verify language/en/acp/common.php on the existence of

Code: Select all

'LOG_PRUNE_USER_DEAC'

Code: Select all

'LOG_PRUNE_USER_DEL_DEL'

Code: Select all

'LOG_PRUNE_USER_DEL_ANON'
Could you post the complete lines here?

Was your board an update of a previous version? Do you have mods installed?

mtridersclb
Registered User
Posts: 86
Joined: Wed Oct 01, 2008 7:15 pm

Re: Prune User error....

Post by mtridersclb » Fri Jan 15, 2010 11:53 pm

Hi Thank you:
HGN wrote:Verify language/en/acp/common.php on the existence of

Code: Select all

'LOG_PRUNE_USER_DEAC'

Code: Select all

'LOG_PRUNE_USER_DEL_DEL'

Code: Select all

'LOG_PRUNE_USER_DEL_ANON'
'LOG_PRUNE' => '<strong>Pruned forums</strong><br />» %s',
'LOG_AUTO_PRUNE' => '<strong>Auto-pruned forums</strong><br />» %s',
'LOG_PRUNE_USER_DEAC' => '<strong>Users deactivated</strong><br />» %s',
'LOG_PRUNE_USER_DEL_DEL' => '<strong>Users pruned and posts deleted</strong><br />» %s',
'LOG_PRUNE_USER_DEL_ANON' => '<strong>Users pruned and posts retained</strong><br />» %s',
Was your board an update of a previous version? Do you have mods installed?
Yes, its been updated from v3.0.0 and I have a Phoogle mod.

Thanks for your interest and help

User avatar
HGN
Former Team Member
Posts: 4706
Joined: Wed Dec 03, 2008 1:53 pm
Location: The Netherlands
Name: Alfred
Contact:

Re: Prune User error....

Post by HGN » Sat Jan 16, 2010 12:22 am

mtridersclb wrote:Yes, its been updated from v3.0.0 and I have a Phoogle mod.
Can you explain how you updated from 3.0.0 to 3.0.6?

Do you mind loosing the Phoogle mod, having to reinstall it?

mtridersclb
Registered User
Posts: 86
Joined: Wed Oct 01, 2008 7:15 pm

Re: Prune User error....

Post by mtridersclb » Sat Jan 16, 2010 3:41 pm

Hi. I dont know how it was updated, I had someone else do it for me, Ill ask them. I dont mind losing Phoogle as Im shortly replacing with BassFaces' Schmoogle anyway. Thanks

User avatar
HGN
Former Team Member
Posts: 4706
Joined: Wed Dec 03, 2008 1:53 pm
Location: The Netherlands
Name: Alfred
Contact:

Re: Prune User error....

Post by HGN » Sat Jan 16, 2010 7:25 pm

Then the easiest way is to upload the full phpBB 3.0.6 package:

*NOTE: Before proceeding backup all files and the database.*
  • Upload all new files from a download of the full version, except for config.php, the /images and /files and /install folders.
  • You now have a new up to date board containing all your users and posts but without any MODs that you might have had installed.
If the style you are using is already updated to 3.0.6, you can keep on using it.

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”