no CAPTCHA after update

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Ideas Centre
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
The FlyerFly
Registered User
Posts: 148
Joined: Thu Aug 30, 2007 12:44 pm

no CAPTCHA after update

Post by The FlyerFly »

I recently performed the upgrade from 3.0.5 to 3.0.7-PL1.

Apparently, since then the CAPTCHA images have not been loading for new registrants. I checked it out, and the image is absent in both the default style (a heavily MOD'ed version of acidtech) and prosilver. the prosilver theme is a complete and raw 3.0.7-PL1 version as far as i know, since i uploaded the entire update package contents right to the prosilver directory.

i did see some posts about updating your style version, but im guessing this might not be my issue since prosilver shows the same issues.

how should i proceed??
Last edited by Pit$Bull on Sat Aug 07, 2010 2:55 pm, edited 2 times in total.
Reason: Topic icon changed
User avatar
tbackoff
Former Team Member
Posts: 7064
Joined: Thu Jun 04, 2009 1:41 am
Location: cheerleading practice
Name: Tabitha Backoff

Re: no CAPTCHA after update

Post by tbackoff »

Please fill out the Support Request Template Generator and post it back here to enable us to assist you better.
Flying is the second best thrill to cheerleaders; being caught is the first.
The FlyerFly
Registered User
Posts: 148
Joined: Thu Aug 30, 2007 12:44 pm

Re: no CAPTCHA after update

Post by The FlyerFly »

Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.0.7-PL1
What is your board's URL? http://flyerflies.com/forum
Who do you host your board with? IXWebhosting
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
Is your board a fresh install or a conversion? Conversion from phpBB2
Do you have any MODs installed? Yes
Is registration required to reproduce this issue? No
What MODs do you have installed? Advanced Quick Reply
AntiBot Question
Auto Image Resizer
Full Syndication Suite
Hide Bots and Spiders
phpBB Arcade
Quote Remover
Welcome PM MOD
Topic Text Hover
Instant Post Redirect
NV Recent Topics
Prime Warnings
Prime Quick Login
What styles do you currently have installed? acidtech, prosilver
What language(s) is your board currently using? English
Which database type/version are you using? MySQL 4
What is your level of experience? New to PHP but not phpBB
When did your problem begin? after the update from 3.0.5 to 3.0.7-PL1
Please describe your problem. Captcha image on the registration page does not appear, and is replaced by the red "X" image.
Generated by SRT Generator ($Rev: 3988 $)

PS - is it possible to set up a time frame for the troubleshooting? the only reason i ask is because i currently have CAPTCHA disabled via the ACP. having CAPTCHA enabled totally disables new registrations because the registrant is never able to provide the correct confirm code. my AntiBot Question MOD prevents spam registrations in the meantime. i have also included a screenshot of the problem in case this helps.
Attachments
screenshot.jpg
screenshot.jpg (203.85 KiB) Viewed 399 times
Pit$Bull
Former Team Member
Posts: 23099
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:08 pm
Name: Can't Remember

Re: no CAPTCHA after update

Post by Pit$Bull »

Your style version acidtech is for version 3.0.4 which doesn't match your board version.

Try switching to Prosilver style and see if the issue persists.
The FlyerFly
Registered User
Posts: 148
Joined: Thu Aug 30, 2007 12:44 pm

Re: no CAPTCHA after update

Post by The FlyerFly »

Pit$Bull wrote:Your style version acidtech is for version 3.0.4 which doesn't match your board version.

Try switching to Prosilver style and see if the issue persists.
Same problem with prosilver...

also...where would i find an update for my style?
Attachments
screenshot2.jpg
screenshot2.jpg (177.67 KiB) Viewed 398 times
Pit$Bull
Former Team Member
Posts: 23099
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:08 pm
Name: Can't Remember

Re: no CAPTCHA after update

Post by Pit$Bull »

Which CAPTCHA options are you showing in the ACP->CAPTCHA module settings
The FlyerFly
Registered User
Posts: 148
Joined: Thu Aug 30, 2007 12:44 pm

Re: no CAPTCHA after update

Post by The FlyerFly »

Pit$Bull wrote:Which CAPTCHA options are you showing in the ACP->CAPTCHA module settings
Attachments
Note that if you werent seeing the same as either of the previous 2 screenshots, it was probably because i had turned off CAPTCHA for the moment.  hadnt expected a response so soon.  i have it enabled now.
Note that if you werent seeing the same as either of the previous 2 screenshots, it was probably because i had turned off CAPTCHA for the moment. hadnt expected a response so soon. i have it enabled now.
screenshot3.jpg (232.54 KiB) Viewed 388 times
Pit$Bull
Former Team Member
Posts: 23099
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:08 pm
Name: Can't Remember

Re: no CAPTCHA after update

Post by Pit$Bull »

Not what I wanted, what CAPTCHA options do you show in the dropdown box?
User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51879
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: no CAPTCHA after update

Post by stevemaury »

How did you update?

And some observations. Although this does not address your issue directly, I have found a Question and Answer CAPTCHA to be nearly 100% effective. It is now built into phpbb - no MOD required, but your style must be updated for it to work. You WILL have problems until you update the style, not necessarily just CAPTCHA issues. You also miss out on many new features, like Quick Reply.
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)
The FlyerFly
Registered User
Posts: 148
Joined: Thu Aug 30, 2007 12:44 pm

Re: no CAPTCHA after update

Post by The FlyerFly »

Pit$Bull wrote:Not what I wanted, what CAPTCHA options do you show in the dropdown box?
Attachments
screenshot4.jpg
screenshot4.jpg (230.56 KiB) Viewed 386 times
The FlyerFly
Registered User
Posts: 148
Joined: Thu Aug 30, 2007 12:44 pm

Re: no CAPTCHA after update

Post by The FlyerFly »

stevemaury wrote:How did you update?
Manual update using the 3.0.5 to 3.0.7-PL1 update package on this site.
And some observations. Although this does not address your issue directly, I have found a Question and Answer CAPTCHA to be nearly 100% effective. It is now built into phpbb - no MOD required, but your style must be updated for it to work. You WILL have problems until you update the style, not necessarily just CAPTCHA issues. You also miss out on many new features, like Quick Reply.
im not opposed to using the Q&A CAPTCHA. in fact, the AntiBot Question MOD i have has worked in much the same way up to this point.

but where do i go to get a style update package? i havent found any pages in particular that give a list of styles or their most current versions.
Pit$Bull
Former Team Member
Posts: 23099
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:08 pm
Name: Can't Remember

Re: no CAPTCHA after update

Post by Pit$Bull »

Have you tried the GD or the Q&A ?
You might try replacing your /includes/ucp/ucp_register.php file.
Pit$Bull
Former Team Member
Posts: 23099
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:08 pm
Name: Can't Remember

Re: no CAPTCHA after update

Post by Pit$Bull »

The FlyerFly
Registered User
Posts: 148
Joined: Thu Aug 30, 2007 12:44 pm

Re: no CAPTCHA after update

Post by The FlyerFly »

Pit$Bull wrote:Have you tried the GD or the Q&A ?
You might try replacing your /includes/ucp/ucp_register.php file.
ive tried all the CAPTCHA options, and none show up on the registration page.

replacing the file you mention also made no changes.
Pit$Bull
Former Team Member
Posts: 23099
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:08 pm
Name: Can't Remember

Re: no CAPTCHA after update

Post by Pit$Bull »

Seems to me you have a file edit gone wrong. I noticed you have another unresolved issue posted http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... &t=2092428 that also may be from the same cause.
You may want to check all your edits. as I'm sure you don't want to replace all your files and lose the MOD's you have installed.
Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”