receiving a fatal error when trying to register

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Anti-Spam Guide
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
mre03
Registered User
Posts: 149
Joined: Mon Apr 05, 2004 12:02 pm

receiving a fatal error when trying to register

Post by mre03 » Tue Jul 27, 2010 8:03 am

I'm receving this error when a user clicks agree to terms to register:

Code: Select all

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/ucp/ucp_register.php on line 458: array_merge() [function.array-merge]: Argument #1 is not an array
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3162: Invalid argument supplied for foreach()
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4447: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3535)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4449: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3535)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4450: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3535)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4451: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3535)
Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.0.7-PL1
What is your board's URL? http://sc2fanatic.com
Who do you host your board with? apthost
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
Is your board a fresh install or a conversion? Update from a previous version of phpBB3
Do you have any MODs installed? yes
Is registration required to reproduce this issue? Yes
What version of phpBB3 did you update from? phpBB 3.0.6
What styles do you currently have installed? subsilver2,sc2 skin
What language(s) is your board currently using? en
Which database type/version are you using? MySQL 5
What is your level of experience? Experienced with PHP and phpBB
What username can be used to view this issue?
Please do not provide this information if the user requires more than "regular user" privilages. No answer given
What password can be used to view this issue? No answer given
When did your problem begin? after i did the update from previous version to latest

User avatar
ric323
Former Team Member
Posts: 22909
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:33 am
Location: Melbourne, Australia
Name: Ric
Contact:

Re: receiving a fatal error when trying to register

Post by ric323 » Tue Jul 27, 2010 8:51 am

How exactly did you do the update?
Did you get any conflicts?

I'm asking, because the files in your docs folder indicate you only have version 3.0.4
The Knowledge Base contains solutions to many common problems!
How to fix "Doesn't have a default value" and "Incorrect string value: xxx for column 'post_text' " errors.
How to do a clean re-install of the latest phpBB3 version.
Problems with permissions? Read phpBB3 Permissions

mre03
Registered User
Posts: 149
Joined: Mon Apr 05, 2004 12:02 pm

Re: receiving a fatal error when trying to register

Post by mre03 » Tue Jul 27, 2010 1:19 pm

i did the auto update, and then basically merged the files

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50926
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: receiving a fatal error when trying to register

Post by stevemaury » Tue Jul 27, 2010 1:38 pm

I have seen this at least twice before, each time involving a modded board updated to 3.0.7-PL1 and in each case the problem was a MOD - here is one of them - http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... ment+array

And here is another - http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... #p12826696
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50926
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: receiving a fatal error when trying to register

Post by stevemaury » Tue Jul 27, 2010 1:41 pm

Also, your starcraft style appears to be for version 3.0.0. That's not going to work. Switch to prosilver and see if the issue goes away.
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)

judytrickett
Registered User
Posts: 37
Joined: Mon Nov 09, 2009 8:45 pm

Re: receiving a fatal error when trying to register

Post by judytrickett » Tue Jul 27, 2010 3:02 pm

I had this same problem a month or so ago. Steve was great in helping me solve the problem (Thanks Steve! :D ).

Once I changed the style/template to a version that was compatible with my current php version all was fine.

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50926
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: receiving a fatal error when trying to register

Post by stevemaury » Tue Jul 27, 2010 3:25 pm

Actually, your problem was different.
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)

mre03
Registered User
Posts: 149
Joined: Mon Apr 05, 2004 12:02 pm

Re: receiving a fatal error when trying to register

Post by mre03 » Tue Jul 27, 2010 10:26 pm

ok so I removed the prime anti bot and the top errors went away, however I receive this error now:

Code: Select all

General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

Field 'points' doesn't have a default value [1364]

An SQL error occurred while fetching this page. Please contact the Board Administrator if this problem persists.
I had the points system mod installed as well, but I was trying to uninstall it because it was abandoned. Unfortunately I guess there were still some areas where the points records still exists?

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50926
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: receiving a fatal error when trying to register

Post by stevemaury » Wed Jul 28, 2010 11:54 am

Apparently so.
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)

mre03
Registered User
Posts: 149
Joined: Mon Apr 05, 2004 12:02 pm

Re: receiving a fatal error when trying to register

Post by mre03 » Wed Jul 28, 2010 12:53 pm

stevemaury wrote:Apparently so.
would this be in the database itself? I was trying to find it and I thought I had removed all of any records

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50926
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: receiving a fatal error when trying to register

Post by stevemaury » Wed Jul 28, 2010 12:58 pm

Well the error is complaining of a field in the database from the MOD not having a default value. But if there is no code in the files looking for that field, there would be no error. Were there any included files with that MOD?
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)

mre03
Registered User
Posts: 149
Joined: Mon Apr 05, 2004 12:02 pm

Re: receiving a fatal error when trying to register

Post by mre03 » Wed Jul 28, 2010 1:45 pm

stevemaury wrote:Well the error is complaining of a field in the database from the MOD not having a default value. But if there is no code in the files looking for that field, there would be no error. Were there any included files with that MOD?
yes, there was additional files, I will remove any remaining files and/or codes and let you know the results.

thank you

mre03
Registered User
Posts: 149
Joined: Mon Apr 05, 2004 12:02 pm

Re: receiving a fatal error when trying to register

Post by mre03 » Wed Jul 28, 2010 10:25 pm

solved the issue for now, i found the table in phpbb_users, and just dropped the table.

thanks

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”