Forum crashed and now IMAGES gone ?

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Scam Warning
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
colorwarphotos
Registered User
Posts: 78
Joined: Tue Oct 05, 2010 11:41 am

Forum crashed and now IMAGES gone ?

Post by colorwarphotos » Tue Nov 09, 2010 1:43 pm

Hello.

I have this forum using PHPBB3: www.colorwarphotos.com

Every thing was working fine until my hosting server had a big problem and lost my hosting account last week.
They successfully restored my account and files from last week.

My only big problem is.
When i go into different treads/topics and look at an attached picture. Many but not all the images are said to be gone???

message:
The selected attachment does not exist anymore.
The file ./../files/68_a0e768e4c163e2b065aae241f210e43f does not exist.


I can still see the picture files in the root/download files

So can someone please tell me how I can reconnect all the links with their images on the root directory ?

Any help would be fantastic, thank you.
Ian

colorwarphotos
Registered User
Posts: 78
Joined: Tue Oct 05, 2010 11:41 am

Re: Forum crashed and now IMAGES gone ?

Post by colorwarphotos » Tue Nov 09, 2010 1:44 pm

one more question.
why do all the links to pictires say:
file.php?id=373

and not just the photo name, for example. happy.jpg ?

Ian :)

Pit$Bull
Former Team Member
Posts: 23099
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:08 pm
Name: Can't Remember

Re: Forum crashed and now IMAGES gone ?

Post by Pit$Bull » Tue Nov 09, 2010 1:48 pm

Looks like your host didn't do a proper restore.
Do you have file and database backups?

The files are coded for security.

colorwarphotos
Registered User
Posts: 78
Joined: Tue Oct 05, 2010 11:41 am

Re: Forum crashed and now IMAGES gone ?

Post by colorwarphotos » Tue Nov 09, 2010 2:06 pm

i have a old backup of the folder (download) with hundreds of these attachment files with crazy long file names.
Im not sure what you mean by database backup?

Ian

colorwarphotos
Registered User
Posts: 78
Joined: Tue Oct 05, 2010 11:41 am

Re: Forum crashed and now IMAGES gone ?

Post by colorwarphotos » Tue Nov 09, 2010 2:11 pm

can i drop these old files into the download folder and would that work?

Ian

Pit$Bull
Former Team Member
Posts: 23099
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:08 pm
Name: Can't Remember

Re: Forum crashed and now IMAGES gone ?

Post by Pit$Bull » Tue Nov 09, 2010 2:12 pm

The files folder is where the attachment images are stored.
I suggest uploading the files folder but it will have to be uploaded in binary format in your FTP client.
Which FTP client do you use?

colorwarphotos
Registered User
Posts: 78
Joined: Tue Oct 05, 2010 11:41 am

Re: Forum crashed and now IMAGES gone ?

Post by colorwarphotos » Tue Nov 09, 2010 2:15 pm

filezilla

colorwarphotos
Registered User
Posts: 78
Joined: Tue Oct 05, 2010 11:41 am

Re: Forum crashed and now IMAGES gone ?

Post by colorwarphotos » Tue Nov 09, 2010 2:18 pm

i can see a file called .htaccess in the files folder.
Is that imporant ?

Ian

Pit$Bull
Former Team Member
Posts: 23099
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:08 pm
Name: Can't Remember

Re: Forum crashed and now IMAGES gone ?

Post by Pit$Bull » Tue Nov 09, 2010 2:20 pm

Before you attempt a upload, in Filezilla go to settings and be sure the box I marked is UNCHECKED.
FileZilla_2010-11-09_08-18-05.png
FileZilla_2010-11-09_08-18-05.png (65.22 KiB) Viewed 354 times

colorwarphotos
Registered User
Posts: 78
Joined: Tue Oct 05, 2010 11:41 am

Re: Forum crashed and now IMAGES gone ?

Post by colorwarphotos » Tue Nov 09, 2010 2:38 pm

im just uploading now with those settings.

Can i ask why is the forum set to save all the attachements in the (files folder)
But when i look at an attachment link that is not working, it says (download folder)

example
http://www.colorwarphotos.com/download/ ... &mode=view

Ian

Pit$Bull
Former Team Member
Posts: 23099
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:08 pm
Name: Can't Remember

Re: Forum crashed and now IMAGES gone ?

Post by Pit$Bull » Tue Nov 09, 2010 2:42 pm

It's just using file.php to find the file.

colorwarphotos
Registered User
Posts: 78
Joined: Tue Oct 05, 2010 11:41 am

Re: Forum crashed and now IMAGES gone ?

Post by colorwarphotos » Tue Nov 09, 2010 2:47 pm

ok they are all back in the files folder
but they still dont show up, cannot be found ?

what has happened and please suggest some miracle that can rebuild these attachment connections.
pleassssse.

Ian :)

Pit$Bull
Former Team Member
Posts: 23099
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:08 pm
Name: Can't Remember

Re: Forum crashed and now IMAGES gone ?

Post by Pit$Bull » Tue Nov 09, 2010 2:52 pm

There is no way to tell what your host did to the files/database.

If you have a complete file and database backup we could try a complete restore, but I suggest contacting your host and tell them to fix the mess they caused.

Pit$Bull
Former Team Member
Posts: 23099
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:08 pm
Name: Can't Remember

Re: Forum crashed and now IMAGES gone ?

Post by Pit$Bull » Tue Nov 09, 2010 2:56 pm

Is this the error you are getting
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
If so, that's a permission issue.

EDIT: I was just viewing as a guest.

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”