Finished phpBB install and then all went blank - what next?

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Ideas Centre
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
Wingman1
Registered User
Posts: 13
Joined: Fri Feb 11, 2011 1:42 pm

Finished phpBB install and then all went blank - what next?

Post by Wingman1 » Fri Feb 11, 2011 2:14 pm

got to the last screen of sql install et, I set up an admin user and password and then got a blank screen.

What do i launch next and how?

Also what link do i put in my front page index file to lauch the forum?

User avatar
tbackoff
Former Team Member
Posts: 7022
Joined: Thu Jun 04, 2009 1:41 am
Location: cheerleading practice
Name: Tabitha Backoff

Re: Finished phpBB install and then all went blank - what ne

Post by tbackoff » Fri Feb 11, 2011 2:31 pm

Blank pages are generally suppressed PHP errors. Check or have your host check the server's error log.
Flying is the second best thrill to cheerleaders; being caught is the first.

Wingman1
Registered User
Posts: 13
Joined: Fri Feb 11, 2011 1:42 pm

Re: Finished phpBB install and then all went blank - what ne

Post by Wingman1 » Fri Feb 11, 2011 2:44 pm

this was on one of the logs

Feb 11 15:03:05 vps sshd[9704]: Accepted password for root from ###.###.###.27 port ##382 ssh2
Feb 11 15:03:05 vps sshd[9704]: pam_unix(sshd:session): session opened for user root by (uid=0)
Feb 11 15:13:29 vps sshd[9704]: pam_unix(sshd:session): session closed for user root
Feb 11 16:32:23 vps sshd[31929]: Did not receive identification string from 81.191.151.139
Feb 11 17:13:57 vps sshd[24550]: Did not receive identification string from 85.36.105.244
Feb 11 17:14:58 vps sshd[27687]: Did not receive identification string from UNKNOWN

ALSO this might mean something to someone

[11/Feb/2011:14:22:17 +0300] miniserv.pl started
[11/Feb/2011:14:22:17 +0300] Perl module Authen::PAM needed for PAM is not installed : Can't locate Authen/PAM.pm in @INC (@INC contains: /usr/libexec/webmin /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.7/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.6/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.7 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.6 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5 /usr/lib/perl5/site_perl /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.7/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.6/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.7 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.6 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.5 /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/lib/perl5/5.8.8/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.8.8 .) at (eval 5) line 1.
BEGIN failed--compilation aborted at (eval 5) line 1.

[11/Feb/2011:14:22:17 +0300] Continuing without the Authen::PAM perl module
find \/usr\/lib\/perl5\/5\.8\.8 -name .packlist -print
find \/usr\/lib\/perl5\/site_perl -name .packlist -print
find \/usr\/lib\/perl5\/site_perl\/5\.8\.8\/i386\-linux\-thread\-multi -name .packlist -print
find \/usr\/lib\/perl5\/vendor_perl -name .packlist -print
find \/usr\/lib\/perl5\/5\.8\.8 -name .packlist -print
Error: SQL show index from `information_schema` failed : No database selected
Error: SQL show index from `information_schema` failed : No database selected
Error: SQL create database `phpbb3` character set binary collate ascii_bin failed : COLLATION 'ascii_bin' is not valid for CHARACTER SET 'binary'
Error: SQL create database `phpbb3` character set ascii collate binary failed : You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'binary' at line 1
Error: SQL create database `Forum` failed : Can't create database 'Forum'; database exists


Thanks

Wingman1
Registered User
Posts: 13
Joined: Fri Feb 11, 2011 1:42 pm

Re: Finished phpBB install and then all went blank - what ne

Post by Wingman1 » Fri Feb 11, 2011 3:08 pm

Just re-installed, got a congrats screen and hit the login key....nothing happened

Wingman1
Registered User
Posts: 13
Joined: Fri Feb 11, 2011 1:42 pm

Re: Finished phpBB install and then all went blank - what ne

Post by Wingman1 » Fri Feb 11, 2011 10:06 pm

ah come on guys, it can't be that tough to fix, my site is waiting on this!

User avatar
tbackoff
Former Team Member
Posts: 7022
Joined: Thu Jun 04, 2009 1:41 am
Location: cheerleading practice
Name: Tabitha Backoff

Re: Finished phpBB install and then all went blank - what ne

Post by tbackoff » Sat Feb 12, 2011 12:03 am

Are you using a one-click install?
SQL create database `Forum` failed : Can't create database 'Forum'; database exists
phpBB only used "create table", you enter the database information on the second step of the install process. Apparently your database already exists too.
Flying is the second best thrill to cheerleaders; being caught is the first.

Wingman1
Registered User
Posts: 13
Joined: Fri Feb 11, 2011 1:42 pm

Re: Finished phpBB install and then all went blank - what ne

Post by Wingman1 » Sun Feb 13, 2011 1:17 am

ok sorted it seems you must not change write permissions on config file before install, taht messes things up!

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”