Correct Logins looping back to login?!?

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Scam Warning
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Technalogic
Registered User
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2011 1:50 pm

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Technalogic » Mon Dec 05, 2011 10:09 am

bump :mrgreen:

We appear to have more users back online but I'm getting this error a lot now...
You were not logged out, as the request did not match your session. Please contact the board administrator if you continue to experience problems.
I'm still being logged out after logging in and when finally into the ACP it keeps looping back to the login screen to authenticate each time a click on something different. :cry:

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 18126
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Mick » Mon Dec 05, 2011 11:59 am

You can try truncating the sessions table by running this SQL query:

Code: Select all

TRUNCATE TABLE phpbb_sessions
Knowledge Base - Executing SQL Queries in phpMyAdmin

You may want to back up your database before you run it (I know you back up daily)
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.
Forza Garibaldi

Technalogic
Registered User
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2011 1:50 pm

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Technalogic » Mon Dec 05, 2011 1:29 pm

Mick wrote:You can try truncating the sessions table by running this SQL query:

Code: Select all

TRUNCATE TABLE phpbb_sessions
Knowledge Base - Executing SQL Queries in phpMyAdmin

You may want to back up your database before you run it (I know you back up daily)

Ok will have to get one of our guys to do this as im 100% no DB guy and would rather leave it alone :D

Technalogic
Registered User
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2011 1:50 pm

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Technalogic » Mon Dec 05, 2011 6:58 pm

As per my pm, we appear to be in a better position since your suggestion to clear the users off, however I am still having issues with my admin account needing to login each time I click something on the ACP. It also doesn't always login (takes 3-4 times).
To administer the board you must re-authenticate yourself

Technalogic
Registered User
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2011 1:50 pm

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Technalogic » Mon Dec 05, 2011 8:32 pm

This is looking very simular to this issue here: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... #p13083292

My phpmyadmin via 123-reg.co.uk which the other user also used.
Database (Databases) ... h8rpocouk_598453_db1 (66) test_database


h8rpocouk_598453_db1 (66)
X true_acl_groups
true_acl_options
true_acl_roles
true_acl_roles_data
true_acl_users
true_attachments
true_banlist
true_bbcodes
true_bookmarks
true_bots
true_captcha_answers
true_captcha_questions
true_config
true_confirm
true_disallow
true_drafts
true_extensions
true_extension_groups
true_forums
true_forums_access
true_forums_track
true_forums_watch
true_groups
true_icons
true_lang
true_log
true_login_attempts
true_moderator_cache
true_modules
true_poll_options
true_poll_votes
true_posts
true_privmsgs
true_privmsgs_folder
true_privmsgs_rules
true_privmsgs_to
true_profile_fields
true_profile_fields_data
true_profile_fields_lang
true_profile_lang
true_qa_confirm
true_ranks
true_reports
true_reports_reasons
true_search_results
true_search_wordlist
true_search_wordmatch
true_sessions
true_sessions_keys
true_sitelist
true_smilies
true_styles
true_styles_imageset
true_styles_imageset_data
true_styles_template
true_styles_template_data
true_styles_theme
true_topics
true_topics_posted
true_topics_track
true_topics_watch
true_users
true_user_group
true_warnings
true_words
true_zebra
Help! :mrgreen:

Technalogic
Registered User
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2011 1:50 pm

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Technalogic » Mon Dec 05, 2011 8:54 pm

FYI, the initial install (3.08) was via the 123-reg.co.uk gui then 3.09 install was via a download from here.

Also it only stays logged in for users if they check: "Log me on automatically each visit"

Technalogic
Registered User
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2011 1:50 pm

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Technalogic » Tue Dec 06, 2011 2:16 pm

FYI,

I personally am now being sent back to the login page every time I try to login via admin or user account after a successful login.

I have linked my 123-reg support case to this post and hopefully they should start investigating/get in touch. :mrgreen:
123-reg.co.uk support case
TICKET ID: 111205-000844

User avatar
Noxwizard
Support Team Leader
Support Team Leader
Posts: 10234
Joined: Mon Jun 27, 2005 8:41 pm
Location: Texas, USA
Name: Patrick Webster
Contact:

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Noxwizard » Tue Dec 06, 2011 8:51 pm

Your board is sending secure cookies, which only work over https. They are also being sent with the domain of h8rpo.co.uk instead of .h8rpo.co.uk. Fix those issues and then either give the cookie a new name or clear your browser's cache and you should be able to stay logged in.
[Support Template] - [Read Before Posting] - [phpBB Knowledge Base]
Do not contact me for private support, please share the question in our forums.

Technalogic
Registered User
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2011 1:50 pm

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Technalogic » Wed Dec 07, 2011 8:44 am

Noxwizard wrote:Your board is sending secure cookies, which only work over https. They are also being sent with the domain of h8rpo.co.uk instead of .h8rpo.co.uk. Fix those issues and then either give the cookie a new name or clear your browser's cache and you should be able to stay logged in.

Ill give that a go, i was told by another admin to try h8rpo.co.uk and im sure it was set to http: but I will check again shortly. I will have to use the cookie tool as I can no longer login at all dispite not changing anything :roll:

Technalogic
Registered User
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2011 1:50 pm

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Technalogic » Wed Dec 07, 2011 9:04 am

ok I unchecked the https box using the cookie.php tool (I never turned this on) but I still can't login to my admin or user account. Its says successful login then loops back to the main screen logged out.

I tried not changing the cookie and changing it, each time I cleared down the cookies via the board but still nothing.

I tried with .h8rpo.co.uk & h8rpo.co.uk too

User avatar
Noxwizard
Support Team Leader
Support Team Leader
Posts: 10234
Joined: Mon Jun 27, 2005 8:41 pm
Location: Texas, USA
Name: Patrick Webster
Contact:

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Noxwizard » Wed Dec 07, 2011 9:26 am

That script directly manipulates the config table, so you will need to delete /cache/data_global.php before the changes will go into effect.
[Support Template] - [Read Before Posting] - [phpBB Knowledge Base]
Do not contact me for private support, please share the question in our forums.

Technalogic
Registered User
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2011 1:50 pm

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Technalogic » Wed Dec 07, 2011 9:49 am

Noxwizard wrote:That script directly manipulates the config table, so you will need to delete /cache/data_global.php before the changes will go into effect.

Thank you, will try that now.

failing that I will re-install like suggested on this thread, im going to need a bit of guidance though as the install doc only covers a fresh install really.

http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5&start=15

User avatar
Noxwizard
Support Team Leader
Support Team Leader
Posts: 10234
Joined: Mon Jun 27, 2005 8:41 pm
Location: Texas, USA
Name: Patrick Webster
Contact:

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Noxwizard » Wed Dec 07, 2011 10:08 am

It's still generating new session IDs on almost every page. Make a .php file with this script in it: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... #p13058393
Then provide a link to it.

Also, please keep to a single topic.
[Support Template] - [Read Before Posting] - [phpBB Knowledge Base]
Do not contact me for private support, please share the question in our forums.

Technalogic
Registered User
Posts: 50
Joined: Fri Dec 02, 2011 1:50 pm

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Technalogic » Wed Dec 07, 2011 10:10 am

Technalogic wrote:
Noxwizard wrote:That script directly manipulates the config table, so you will need to delete /cache/data_global.php before the changes will go into effect.

Thank you, will try that now.

failing that I will re-install like suggested on this thread, im going to need a bit of guidance though as the install doc only covers a fresh install really.

http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5&start=15
OK I have updated and users appear to be able to login but only if they check "Log me on automatically each visit" I am still having problems with the admin login, shall I go for the re-install?

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 18126
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff

Re: Correct Logins looping back to login?!?

Post by Mick » Wed Dec 07, 2011 4:08 pm

Did you follow:
Noxwizard wrote:Make a .php file with this script in it: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... #p13058393
Then provide a link to it.

Also, please keep to a single topic.
?
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.
Forza Garibaldi

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: Nachonal and 53 guests

cron