Page 1 of 1

spam attack, pls help!

Posted: Tue Apr 03, 2012 8:53 am
by bhbebe
Hi,

my forum is www.bhbebe.com/forum
just had spam attack that created almost 500 topics :o
I banned user, deleted user and deleted posts, BUT posts/topics are still there :?: That never happened before
How can I remove those topics/post??
Pls help.... Tnx a lot!

Re: spam attack, pls help!

Posted: Tue Apr 03, 2012 9:00 am
by KevC
First of all you need to stop more spam attacks.

The captcha you're using on the registration page was beaten a long time ago.

You need a Q&A question that can't be searched.

How to configure Q&A CAPTCHA.

Now, to remove the spam posts, go in to the forum, click the moderator control panel link at the top of the page and then tick the box next to each topic (or choose mark all at the bottom of the page) and choose delete at the bottom of the page.

You can temporarily extend the 'topics per page' in the admin panel post settings to 500 or so to get them all in one go.

Re: spam attack, pls help!

Posted: Tue Apr 03, 2012 9:15 am
by bhbebe
Tnx a lot for ur help!

Going to do this

Re: spam attack, pls help!

Posted: Tue Apr 03, 2012 9:31 am
by bhbebe
It worked :D tnx


One more question: this spam sent 5 private messages to all members :(
In my case, I can't see them when I enter inbox, but on top of the page it says 0 new messages / 5 unread messages ... is it possible to fix this somehow?

tnx

Re: spam attack, pls help!

Posted: Tue Apr 03, 2012 9:38 am
by bhbebe
Kevin Clark wrote:First of all you need to stop more spam attacks.

The captcha you're using on the registration page was beaten a long time ago.

You need a Q&A question that can't be searched.

How to configure Q&A CAPTCHA.
Did this, but when I press Submit, I get this:


Information

The plugin cannot be selected as its requirements are not met.

Re: spam attack, pls help!

Posted: Tue Apr 03, 2012 9:48 am
by Oyabun1
You probably missed one or more steps in the instructions. try it again.

Re: spam attack, pls help!

Posted: Tue Apr 03, 2012 9:57 am
by bhbebe
I did every step, but still no change. I did't get preview for Q&A, do I have to?
I made question and answer, so when I press BACK, I get this

Image

Do I have to fill something else? Because If I press SUBMIT, I will get the same message as above mentioned.

Re: spam attack, pls help!

Posted: Tue Apr 03, 2012 11:11 am
by KevC
If you have multiple languages, make sure you've entered the question for each of them.

Re: spam attack, pls help!

Posted: Tue Apr 03, 2012 11:25 am
by bhbebe
TNX A LOT! That was the problem. I wrote question/answer for every language that I have, and now it works.

Re: spam attack, pls help!

Posted: Tue Apr 03, 2012 11:33 am
by bhbebe
Oh, I just tried to make new registration on forum, to check if it works and there is still same captcha as it was before :( don't know why?

http://www.bhbebe.com/forum/ucp.php?mode=register

After all steps, I got this message and I thought everything is ok, but ...

Information

Configuration updated successfully.

« Back to previous page

Re: spam attack, pls help!

Posted: Tue Apr 03, 2012 11:43 am
by KevC
Is the style up to date?

You're running v1.4.5 of it.

Your board is 3.0.10 so you need the 3.0.10 version of the style and looking at the styles database that would be v1.6.8

So you need to upload a newer version.
Do you have any modifications installed?

Re: spam attack, pls help!

Posted: Tue Apr 03, 2012 11:48 am
by bhbebe
no, I don't.

Re: spam attack, pls help!

Posted: Tue Apr 03, 2012 11:50 am
by KevC
The current version is here
http://www.phpbb.com/customise/db/style/milky_way_red/

Upload it and then in the admin panel > styles tab
Select the theme, imageset and template for that style on the left and refresh on the right.

Then hopefully your reg page will work.