Page 1 of 1

How to add bots??

Posted: Tue Oct 02, 2012 11:02 am
by bhbebe
Here is my problem about bots.

"ACP/general/spiders-robots" part is empty on my forum (http://www.bhbebe.com/forum)

How can I add bots? Is there any kind of list where are all infos about them (Bot style, Bot language, Agent match, Bot IP address) so I can add them manually?

Thank you.

Re: [split from] Bots ........ or Google Bots

Posted: Tue Oct 02, 2012 12:05 pm
by Oyabun1
Please don't post new issues in unrelated, solved topics.

Please fill out the Support Request Template and post it back here to enable us to assist you better.

Re: [split from] Bots ........ or Google Bots

Posted: Tue Oct 02, 2012 12:16 pm
by bhbebe
Sorry.

Here is filled template.

Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.0.11
What is your board's URL? http://www.bhbebe.com/forum
Who do you host your board with? hostmonster
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
What is the most recent action performed on your board? Update from a previous version of phpBB3
Is registration required to reproduce this issue? Yes
Do you have any MODs installed? No
What version of phpBB3 did you update from? phpBB 3.0.10
What styles do you currently have installed? milky way red
What language(s) is your board currently using? english, croatian, bosnian
Which database type/version are you using? MySQL 5
What is your level of experience? New to PHP and phpBB
What username can be used to view this issue? No answer given
What password can be used to view this issue? No answer given
When did your problem begin? No answer given
Please describe your problem. "ACP/general/spiders-robots" part is empty on my forum (www.bhbebe.com/forum). How can I add bots? Is there any kind of list where are all infos about them (Bot style, Bot language, Agent match, Bot IP address) so I can add them manually?Thank you.
Generated by SRT Generator

Re: How to add bots??

Posted: Tue Oct 02, 2012 1:05 pm
by Oyabun1
The 51 standard bots are added automatically on install of the board so I'm assuming they must have been subsequently deleted.

A list of the bot names and user agents are in the /install/install_install.php file (from line 2102) available from the Latest Version package.

Where, for example, where the code shows 'AdsBot [Google]' => array('AdsBot-Google', ''), the Bot name is 'AdsBot [Google] and the Agent match is AdsBot-Google. The Bot style and Bot language should be set to whatever the defaults are for your board (on a standard board they will be prosilver and British English). The Bot IP address can be left blank.

Re: How to add bots??

Posted: Tue Oct 02, 2012 1:18 pm
by bhbebe
Thank you very much for your reply. I found a list and I will add them manually.
Really don't know the reason why bots disappeared from my forum.

Re: How to add bots??

Posted: Tue Oct 02, 2012 1:23 pm
by bhbebe
I got problem: When I entered details for bot ( I tried few of them), I got this message:

The name is already in use on your board and can’t be used for the Bot.

Re: How to add bots??

Posted: Tue Oct 02, 2012 4:52 pm
by Mick
Maybe Bots Install Script or New Manage_Bots Script 5.5 will help?

Backup your database before trying any of the above.