Whois Function Not Working?

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Anti-Spam Guide
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
ken0069
Registered User
Posts: 98
Joined: Sat Apr 22, 2006 2:32 pm
Location: Concord, Va

Whois Function Not Working?

Post by ken0069 » Wed Oct 17, 2012 2:41 pm

Not sure what's going on with Whois but it stopped working from my forum back a couple of weeks ago? I've done a google search and that didn't turn up anything. I can go to this site, http://www.whois.net/ and do an IP search and it works but it doesn't work from my forum software??

Anyone else having this problem? :(
Site Admins ain't nobodys hero!

www.motorsportsvillage.com

User avatar
DionDesigns
Registered User
Posts: 515
Joined: Sun Feb 26, 2012 11:22 pm
Location: Uncertain due to momentum.
Contact:

Re: Whois Function Not Working?

Post by DionDesigns » Wed Oct 17, 2012 5:52 pm

What do you mean by "stopped working"? Do you receive an error message? Or does a window open with no content?

If the latter, go to your ACP, click the "PHP Information" link on the left, scroll down to the "core" table, and look for the allow_url_fopen row. If it is set to Off, then you need to contact your hosting company and have them turn it on.

ken0069
Registered User
Posts: 98
Joined: Sat Apr 22, 2006 2:32 pm
Location: Concord, Va

Re: Whois Function Not Working?

Post by ken0069 » Fri Oct 19, 2012 12:29 pm

Thanks for your reply.

No, I don't get any errors, just don't get anything back when I use it?

Checked like you said and both the local and master value are ON?
Site Admins ain't nobodys hero!

www.motorsportsvillage.com

User avatar
Oyabun1
Former Team Member
Posts: 23162
Joined: Sun May 17, 2009 1:05 pm
Location: Australia
Name: Bill

Re: Whois Function Not Working?

Post by Oyabun1 » Sat Oct 20, 2012 6:55 am

Please fill out the Support Request Template Generator and post it back here to enable us to assist you better.
                      Support Request Template
3.0.x: Knowledge Base Styles Support MOD Requests
3.1.x: Knowledge BaseStyles SupportExtension Requests

ken0069
Registered User
Posts: 98
Joined: Sat Apr 22, 2006 2:32 pm
Location: Concord, Va

Re: Whois Function Not Working?

Post by ken0069 » Mon Nov 12, 2012 8:29 pm

Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.0.11
What is your board's URL? www.motorsportsvillage.com/forum
Who do you host your board with? Godaddy.com
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
What is the most recent action performed on your board? Update from a previous version of phpBB3
Is registration required to reproduce this issue? Yes
Do you have any MODs installed? No
What version of phpBB3 did you update from? phpBB 3.0.10
What styles do you currently have installed? Black Pearl, ExtremeDark Red, MW2
What language(s) is your board currently using? Default English
Which database type/version are you using? MySQL 5
What is your level of experience? New to PHP and phpBB
What username can be used to view this issue? No answer given
What password can be used to view this issue? No answer given
When did your problem begin? Problem began some time after the update to 3.0.11 and is intermittent, ie, sometimes it works, others not so much.
Please describe your problem. The "Whois" fuction in the "Who Is Online" section often does not always return info. There are no errors, just that no data is returned.

This function is not available to anyone but Moderators and Admins so there is no "regular" user account available to test it.
Generated by SRT Generator
Site Admins ain't nobodys hero!

www.motorsportsvillage.com

ken0069
Registered User
Posts: 98
Joined: Sat Apr 22, 2006 2:32 pm
Location: Concord, Va

Re: Whois Function Not Working?

Post by ken0069 » Thu Dec 06, 2012 6:29 pm

OK so this "whois" function hasn't worked at all now for a couple of weeks??
Site Admins ain't nobodys hero!

www.motorsportsvillage.com

Oleg
Former Team Member
Posts: 1221
Joined: Sat Jan 30, 2010 4:42 pm
Location: NYC
Contact:

Re: Whois Function Not Working?

Post by Oleg » Thu Dec 06, 2012 8:41 pm

ken0069 wrote: Please describe your problem. The "Whois" fuction in the "Who Is Online" section often does not always return info. There are no errors, just that no data is returned.
Please post a screenshot of that and also which IP you are trying to use it on.

In phpBB/includes/functions_user.php find:

function user_ipwhois($ip)

Delete all @ signs in that function, try again, note any messages printed.
Participate in phpBB development: Get involved | Issue tracker | Report a bug | Development board | [url=irc://chat.freenode.net/phpbb-dev]Development IRC chat[/url]
My stuff: mindlinkgame.com

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”