Main forums icons never marked as read

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Suggested Hosts
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
User avatar
Mooncow
Registered User
Posts: 261
Joined: Tue Feb 25, 2003 8:10 am
Location: This Post
Contact:

Main forums icons never marked as read

Post by Mooncow » Fri Oct 26, 2012 9:01 am

When all topics are read in a forum, the main forum icon still shows as unread.. it's been like this for a while, i don't know which part of the code to look in! Any advice appreciated please.

Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.0.11
What is your board's URL? http://chao.hippotank.com/forum
Who do you host your board with? Dreamhost
How did you install your board? I used a tool provided by my host
What is the most recent action performed on your board? Update from a previous version of phpBB3
Is registration required to reproduce this issue? No
Do you have any MODs installed? Yes
What version of phpBB3 did you update from? phpBB 3.0.10
What MODs do you have installed? Ultimate points, a few other tweaks
What styles do you currently have installed? fisubsilver2
What language(s) is your board currently using? No answer given
Which database type/version are you using? MySQL 5
What is your level of experience? Comfortable with PHP and phpBB
When did your problem begin? It has been around for a while, near the start of the forums life probably 2-3 years!
Please describe your problem. Problems with forums being marked as read. If you read all the topics in a forum, then main forum icon does not change to show everything has been red (it still shows as unread).

What part of the code is this determined in?
Generated by SRT Generator
I love teh phpBB

User avatar
Oyabun1
Former Team Member
Posts: 23162
Joined: Sun May 17, 2009 1:05 pm
Location: Australia
Name: Bill

Re: Main forums icons never marked as read

Post by Oyabun1 » Fri Oct 26, 2012 9:25 am

includes/functions_display.php

But the first thing to do would be to switch styles to prosilver and see if the problem continues. It may just be a problem with your third party style.
                      Support Request Template
3.0.x: Knowledge Base Styles Support MOD Requests
3.1.x: Knowledge BaseStyles SupportExtension Requests

User avatar
Mooncow
Registered User
Posts: 261
Joined: Tue Feb 25, 2003 8:10 am
Location: This Post
Contact:

Re: Main forums icons never marked as read

Post by Mooncow » Fri Oct 26, 2012 9:32 am

Thanks, i was just in the process of doing that! i'll take a look and update
I love teh phpBB

User avatar
Mooncow
Registered User
Posts: 261
Joined: Tue Feb 25, 2003 8:10 am
Location: This Post
Contact:

Re: Main forums icons never marked as read

Post by Mooncow » Fri Oct 26, 2012 9:52 am

I've checked with pro silver. Same problem.

Seems like if i read the topics manually, the "unread" flag stays on the front page.
If i go into the forum and click the "mark all topics as read" button, then the front forum flag clears.

I'll take a look at includes/functions_display.php and compare it to an unmodified version to see if there's any difference.
I love teh phpBB

User avatar
Mooncow
Registered User
Posts: 261
Joined: Tue Feb 25, 2003 8:10 am
Location: This Post
Contact:

Re: Main forums icons never marked as read

Post by Mooncow » Fri Oct 26, 2012 10:08 am

I used an unchanged functions_display (only difference was a BB code edit) and still no change. Any other ideas?
I love teh phpBB

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 21152
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Watching cricket - definitely

Re: Main forums icons never marked as read

Post by Mick » Fri Oct 26, 2012 11:33 am

The style you're using is very out of date that needs bringing up to date and I know you said you tried prosilver but can you try it again plus open the cache folder on the server and delete everything except index.htm and .htaccess (if you can see it).
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

User avatar
Mooncow
Registered User
Posts: 261
Joined: Tue Feb 25, 2003 8:10 am
Location: This Post
Contact:

Re: Main forums icons never marked as read

Post by Mooncow » Sun Oct 28, 2012 9:23 am

Thanks for the reply
I've deleted everything in the forum cache as suggested (/forum/cache) and tried viewing the forum with subsilver. Same problem.... HMMMMM
I love teh phpBB

User avatar
battye
Extension Customisations
Extension Customisations
Posts: 10933
Joined: Wed Feb 11, 2004 11:02 am
Location: Australia
Contact:

Re: Main forums icons never marked as read

Post by battye » Sun Oct 28, 2012 9:56 am

Hi Mooncow,

I know it might seem really simple, but are you certain that you have read every topic in the forum - including those a couple of pages or more back? When you say the problem has persisted for a couple of years, it sounds like there is a chance there are some very old topics which have not been read (manually).

The fact that the mark all topics as read button is clearing the flag on the index suggests the functionality is at least partially working.
Customisations Team Member

User avatar
Mooncow
Registered User
Posts: 261
Joined: Tue Feb 25, 2003 8:10 am
Location: This Post
Contact:

Re: Main forums icons never marked as read

Post by Mooncow » Sun Oct 28, 2012 9:13 pm

Haha, yeah i've checked all the topics :)
also i've used the "mark all topics read", and also even "mark all topics in all forums read" buttons to clear all flags.
Then when a new post comes in, and i read it, unfortunately the flag stays the same..

So, the flag clears when i manually press the mark forums read button..
it doesn't clear when i read the posts. Which means that when i read the posts - it clears the topic flag, but not the forum flag.
Now i need to figure out what part of the code clears the forum flag - or any part of the code that affects it !
I love teh phpBB

User avatar
Oyabun1
Former Team Member
Posts: 23162
Joined: Sun May 17, 2009 1:05 pm
Location: Australia
Name: Bill

Re: Main forums icons never marked as read

Post by Oyabun1 » Sun Oct 28, 2012 10:11 pm

Try swapping your /search.php file with a standard one.
                      Support Request Template
3.0.x: Knowledge Base Styles Support MOD Requests
3.1.x: Knowledge BaseStyles SupportExtension Requests

User avatar
Mooncow
Registered User
Posts: 261
Joined: Tue Feb 25, 2003 8:10 am
Location: This Post
Contact:

Re: Main forums icons never marked as read

Post by Mooncow » Mon Oct 29, 2012 10:03 am

Still no luck after changing search.php
I'm doing all testing in pro-silver by the way.
I love teh phpBB

User avatar
Mooncow
Registered User
Posts: 261
Joined: Tue Feb 25, 2003 8:10 am
Location: This Post
Contact:

Re: Main forums icons never marked as read

Post by Mooncow » Wed Oct 31, 2012 11:34 am

Hi guys,

Thanks for the help with this, after some file and style changing, i have narrowed down the cause. It looks like Oyabun1 and Mick's first assumption was correct and it was down to the fisubsilver style being used.

Why this wasn't spotted before i believe was a caching issue. Instead of deleting the files from the Cache folder, i used the tool in the admin panel whenever I changed a file.

Eventually, i have found out with no file changes, and just a style change and admin panel cache flush, the problem resolved. When i change the style to fisubsilver. It returns.

Thanks for your help! I'll upgrade the style and so some checks.
I love teh phpBB

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”