Problem with captcha

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Ideas Centre
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
Benek997
Registered User
Posts: 5
Joined: Mon Mar 04, 2013 3:51 am

Problem with captcha

Post by Benek997 » Mon Mar 04, 2013 3:55 am

Hello
Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.0.11
What is your board's URL? http://energetyka.tk
Who do you host your board with? 000webhost.com
How did you install your board? I used a download package provided by another website
What is the most recent action performed on your board? Fresh Install
Is registration required to reproduce this issue? No
Do you have any MODs installed? Yes
What MODs do you have installed? AUTOMOD
M-Chat
What styles do you currently have installed? Subsilver2
What language(s) is your board currently using? Polish
Which database type/version are you using? MySQL 5
What is your level of experience? New to PHP and phpBB
When did your problem begin? 6 days ago i installed fresh instalation of phpbb3, after install mod "arcade" my forum was destroyed (php files changed and i don't know how to repair that). So i was backup my database from phpmyadmin and install again phpbb3.
Of Course i using THIS SAME mysql prefiks, port, login, password etc and restored mysql from "old" forum.
Please describe your problem. When users try to register, they have error with captcha (page doesn't work). When i try to change options (ACP) of captcha i got THIS SAME error like normal user. So i was deactivate anti-bot system. But now, when i try to log in to my admin account i got again this error (maybe i write many times wrong password).

This is error from page:

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/captcha/captcha_factory.php on line 36: include(./includes/captcha/plugins/phpbb2_captcha_nogd_plugin.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/captcha/captcha_factory.php on line 36: include(./includes/captcha/plugins/phpbb2_captcha_nogd_plugin.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/captcha/captcha_factory.php on line 36: include() [function.include]: Failed opening './includes/captcha/plugins/phpbb2_captcha_nogd_plugin.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php')
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/captcha/captcha_factory.php on line 38: call_user_func(phpbb2_captcha_nogd::get_instance) [function.call-user-func]: First argument is expected to be a valid callback


Fatal error: Call to a member function init() on a non-object in /home/a8703672/public_html/includes/auth/auth_db.php on line 141
Generated by SRT Generator
thanks for help

ps:Sorry for my english =)

User avatar
Oyabun1
Former Team Member
Posts: 23162
Joined: Sun May 17, 2009 1:05 pm
Location: Australia
Name: Bill

Re: Problem with captcha

Post by Oyabun1 » Mon Mar 04, 2013 5:04 am

What is your current database table prefix, is it phpbb_ or phpbb2_?
                      Support Request Template
3.0.x: Knowledge Base Styles Support MOD Requests
3.1.x: Knowledge BaseStyles SupportExtension Requests

Benek997
Registered User
Posts: 5
Joined: Mon Mar 04, 2013 3:51 am

Re: Problem with captcha

Post by Benek997 » Mon Mar 04, 2013 5:07 am

first and last time i use "phpbb2_".
Thanks for fast respond

edit: before install again phpbb3 i clear database
edit2:when i change file phpbb_captcha_nogd_plugin.php to phpbb2_captcha_nogd_plugin.php
i got new error :

Code: Select all

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/captcha/captcha_factory.php on line 38: call_user_func(phpbb2_captcha_nogd::get_instance) [function.call-user-func]: First argument is expected to be a valid callback

Fatal error: Call to a member function init() on a non-object in /home/a8703672/public_html/includes/auth/auth_db.php on line 141

User avatar
Oyabun1
Former Team Member
Posts: 23162
Joined: Sun May 17, 2009 1:05 pm
Location: Australia
Name: Bill

Re: Problem with captcha

Post by Oyabun1 » Mon Mar 04, 2013 6:39 am

Benek997 wrote:edit2:when i change file phpbb_captcha_nogd_plugin.php to phpbb2_captcha_nogd_plugin.php
Change that file name back again.

Run this SQL query:

Code: Select all

UPDATE phpbb2_config SET config_value = 'phpbb_captcha_nogd' WHERE config_name = 'captcha_plugin';
Always backup the database before making any changes to it.

See Executing SQL Queries in phpMyAdmin if you are unfamiliar with running queries.

But note that CAPTCHA was beaten by some spambots years ago, see Preventing Spam in phpBB3 for better methods.
                      Support Request Template
3.0.x: Knowledge Base Styles Support MOD Requests
3.1.x: Knowledge BaseStyles SupportExtension Requests

Benek997
Registered User
Posts: 5
Joined: Mon Mar 04, 2013 3:51 am

Re: Problem with captcha

Post by Benek997 » Mon Mar 04, 2013 6:50 am


User avatar
HGN
Former Team Member
Posts: 4706
Joined: Wed Dec 03, 2008 1:53 pm
Location: The Netherlands
Name: Alfred
Contact:

Re: Problem with captcha

Post by HGN » Mon Mar 04, 2013 8:29 am

The query was succesfull. Are you still not able to login?
What errors are you seeing on what pages?

Benek997
Registered User
Posts: 5
Joined: Mon Mar 04, 2013 3:51 am

Re: Problem with captcha

Post by Benek997 » Mon Mar 04, 2013 8:41 am

http://speedy.sh/wmAmf/new.jpg = /
i can't clear cache (can't log to admin account cuz. is blocked by captcha)

User avatar
Oyabun1
Former Team Member
Posts: 23162
Joined: Sun May 17, 2009 1:05 pm
Location: Australia
Name: Bill

Re: Problem with captcha

Post by Oyabun1 » Mon Mar 04, 2013 8:59 am

Sorry, I should have mentioned that. You need to open the board's /cache folder and delete the data_global.php file, then the new information from the database will be cached.
                      Support Request Template
3.0.x: Knowledge Base Styles Support MOD Requests
3.1.x: Knowledge BaseStyles SupportExtension Requests

Benek997
Registered User
Posts: 5
Joined: Mon Mar 04, 2013 3:51 am

Re: Problem with captcha

Post by Benek997 » Mon Mar 04, 2013 9:19 am

Thanks for help. All works corectly = )

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”