Moderator Rank not showing up

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Scam Warning
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Pangaea
Registered User
Posts: 191
Joined: Tue Jan 26, 2010 10:20 am

Moderator Rank not showing up

Post by Pangaea »

Hi i have set people as a moderator... it wont display on my forum.. all i can see is "Forum Admin"

i went into ranks and created a new rank "Senior Moderator".. then set it as a special rank (no image)

i followed this tutorial
https://www.phpbb.com/kb/article/everyt ... out-ranks/

toward the bottom it says this
If you set a rank as special you will also need to assign it to a specific user or users. You do this in the Administration Control Panel > User Admin > Management.
Look up their username.
At the bottom of their profile page is a drop box for Rank Title.
Select the rank from the list and submit.
i dont have that " drop box for Rank Title "option ANYWHERE in my cp.. or on the forum moderator control panel

could someone explain how this works please?
User avatar
Jessica
Former Team Member
Posts: 4342
Joined: Sun Jul 18, 2010 2:53 pm
Location: Pennsylvania, USA
Name: Jessica
Contact:

Re: Moderator Rank not showing up

Post by Jessica »

Did you set that rank for the group Moderators (or whatever group it is)?
Pro-choice, Atheist, Pro-LGBT rights
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Pangaea
Registered User
Posts: 191
Joined: Tue Jan 26, 2010 10:20 am

Re: Moderator Rank not showing up

Post by Pangaea »

Hi there.. .im not sure.. to be honest im really lost with permissions, i really dont have a clue which one dose what. im struggling to get my head around the layers and layers of permissions, that are in different areas of the cp ... i just wish there was one page that set permissions and one option for each use
like for example a page you go to.. you see a list of user, you select a user, then set that user a moderator.. for example.. but it seems with this i have to go setting many many other permissions .. im competely lost.. its very hard to understand how this system works.

for example.. just today i was able to post in a forum, and now all of a sudden i dont see the "create topic" button in that forum even tho i didnt touch that forums permissions, im logged in, im a global moderator, im set as founder..etc etc .. yet 5 mins ago i was able to post and now i cant..

anyway thats a side issue..

"you say
Did you set that rank for the group Moderators (or whatever group it is)?"

im not sure.. im not even sure what area of the cp that is i see many links and many areas to set permissions pertaining to groups..

if you mean group permissions.. i dont have an option in there to set ranks

when i go there and select the "global moderators" it bring be to an area i set permissions..
it has no option even in the "advanced" options to set ranks or anything

perhaps im looking in the wrong place i dunno..
User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 70268
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Moderator Rank not showing up

Post by KevC »

Pangaea wrote:i dont have that " drop box for Rank Title "option ANYWHERE in my cp.. or on the forum moderator control panel
That's the KB article for phpBB2.

You're using phpBB3

Everything you need to know about ranks v3.x
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"
Pangaea
Registered User
Posts: 191
Joined: Tue Jan 26, 2010 10:20 am

Re: Moderator Rank not showing up

Post by Pangaea »

ah wonderful .. that link made all the difference..
tho i still see im having an issue
i have 5 moderators.. one of them is set as group leader
the group leader only seems to be the one with the "senior moderator" text under his name.
even tho the other 4 people are global moderators, and ive set the group "global moderators" to use the rank "senior moderator"


by the way

what exactly dose this option do

Set as default group:
Saying yes here will set this group as the default group for the added users.


i have this set to no.. since i didnt know what i did



EDIT.. ya know what.. im still very confused about this.. what if i wanted to set just one person with a specific special rank.. i go to "users and groups/manage user.. i search for a user.. bring up his/her options. but i dont see any where in those options like i did in the group to set a rank

hehe.. sorry about this.. this permissions stuff is truly bewildering
Last edited by Pangaea on Fri May 10, 2013 6:12 pm, edited 1 time in total.
User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 70268
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Moderator Rank not showing up

Post by KevC »

Pangaea wrote:i have 5 moderators.. one of them is set as group leader
the group leader only seems to be the one with the "senior moderator" text under his name.
even tho the other 4 people are global moderators, and ive set the group "global moderators" to use the rank "senior moderator"
Do they have no rank or a different one to senior moderator?
Pangaea wrote: what exactly dose this option do

Set as default group:
Saying yes here will set this group as the default group for the added users.


i have this set to no.. since i didnt know what i did
That makes their username the same colour as the group
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"
Pangaea
Registered User
Posts: 191
Joined: Tue Jan 26, 2010 10:20 am

Re: Moderator Rank not showing up

Post by Pangaea »

Do they have no rank or a different one to senior moderator?
not sure what you mean.. i have set them as "global moderators" (ie permissions)

im trying to set them to show on the forum that they are moderators

I put a last min edit in my last post, perhaps you might answer that question too

im in a real muddle here, sorry
User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 70268
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Moderator Rank not showing up

Post by KevC »

What I meant was, are they showing no rank at all or a different one to the one you want.

Yes you can give individuals a special rank.

manage users
their name
Then on the right of their profile page is a drop list. Choose Rank
Then choose the one you want to give them.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"
Pangaea
Registered User
Posts: 191
Joined: Tue Jan 26, 2010 10:20 am

Re: Moderator Rank not showing up

Post by Pangaea »

ok i might just do this on a user only basis.. i think the group permissions is ultimately confusing me

lets say i have this user list
user1
user2
user3
user4
user5

i set them all as global moderators.. with global moderator permissions..
I then set user1 as team leader

i go to ranks. and create a new one called "moderators".. i set this as a special rank.

what area do i next go to in the cp to set set that spacial rank one by one for each user?

i think that will be easier for me to understand and work with
User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 70268
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Moderator Rank not showing up

Post by KevC »

Kevin Clark wrote:manage users
their name
Then on the right of their profile page is a drop list. Choose Rank
Then choose the one you want to give them.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"
Pangaea
Registered User
Posts: 191
Joined: Tue Jan 26, 2010 10:20 am

Re: Moderator Rank not showing up

Post by Pangaea »

i dont have any rank option in ther

--- Overview ----------------------------
Username
Registered
Registered from IP:
Last active:
Posts:
Warnings:
Founder:
E-mail:
Confirm e-mail address:
New password:
Confirm password:

---BAISC TOOLS ----------------------------

Quick tools

-- delete signature
- deete avatar
-- move all posts
-- delete all posts
-- delete all attatchmetns
- empty pm 0ut box




thats all i have.. i must be missing a plug in or something
Last edited by Pangaea on Fri May 10, 2013 6:35 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 68282
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: Moderator Rank not showing up

Post by Lumpy Burgertushie »

just so you know, ranks and permissions have nothing to do with each other.

ranks are purely cosmetic. you can create a group, set up that group's permissions, then put people in that group and they will have those permissions.

if you wish to give that group a group rank, you can do that I believe.

you can give each rank an image or just the text etc.

I think you need to get the permissions issue fixed first, then worry about ranks later since that don't really matter .


if you put people in the default global moderator group, they will all have global moderator permissions.

robert
I'm baaaaaccckkkk. still doing work on donation basis. PM your needs.

Premium phpBB 3.3 Styles by PlanetStyles.net

If nobody is in the forest, does a tree really fall?
User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 70268
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Moderator Rank not showing up

Post by KevC »

Pangaea wrote:i dont have any rank option in ther
Yes you do
Attachments
Untitled-1 copy.jpg
Untitled-1 copy.jpg (238.84 KiB) Viewed 1909 times
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"
Pangaea
Registered User
Posts: 191
Joined: Tue Jan 26, 2010 10:20 am

Re: Moderator Rank not showing up

Post by Pangaea »

Kevin Clark.. that is perfect.. my gosh.. i ALWAYS forget about that menu up there.. arrgg
i have burnt the words "always check top corner menu if stuck" onto the back of my hand

thank you so much.. this will help alot
User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 70268
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Moderator Rank not showing up

Post by KevC »

So, that gives them a rank.

Putting them in to the global moderators group will give them global mod permissions and clicking the text on that page where you add them to a group that says to make it their default, will turn the name green (or whatever colour you've chosen for the group).
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"
Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”