Blank pages without php error

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Suggested Hosts
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
vasch
Registered User
Posts: 7
Joined: Wed Apr 17, 2013 8:26 am
Name: Valentijn Schepens

Blank pages without php error

Post by vasch »

I have a big problem on my forum since a couple of days: it only generates blank pages.
My host (one.com) and I have been digging in to it without result.
None of the sulutions on this and other forums seems to be the solution.
This is the Dutch aquaponics forum and the beginning of the season, so this is very important for my members!

the STK service report:

What version of phpBB are you using?: phpBB 3.0.12
What is your board’s URL?: http://www.aquaponic.be/phpBB3
Which database type/version are you using?: MySQL(i) 5.5.47-MariaDB-1~wheezy
Which PHP version are you using?: 5.6.16
Who do you host your board with?: one.com
How did you install your board?: I used the download package from phpBB.com
Is your board a fresh install or a conversion?: Fresh Install
What MODs do you have installed?: a:1:{s:2:"en";s:21:"Sexy Social Bookmarks";} (1.0.9)
a:1:{s:2:"en";s:46:"WP-UNITED: WordPress-phpBB Integration Package";} (0.9.2.5)
a:1:{s:2:"en";s:8:"Tapatalk";} (4.3.1)
a:1:{s:2:"en";s:16:"ACP Add User MOD";} (1.1.3)
What styles do you currently have installed?: prosilver
Lucid Lime
Oxygen
subsilver2
green_vision
What language(s) is your board currently using?: British English
Dutch (Casual Honorifics)???
What is your level of experience?: Comfortable with PHP and phpBB
What username can be used to view this issue?: No answer given
What password can be used to view this issue?: No answer given
When did your problem begin?: Last Friday, febr 2 2016, no changes have been made prior to problem
Please describe your problem.: Since last friday, all I get is a blank page.
I run phpBB in combination with wordpress and wp-united as plugin to merge everything.
The site (http://www.aquaponic.be) has a link to the forum (http://www.aquaponic.be/phpBB3/) and the forum opens within the wordpress framework.
Until last Thursday, this ran fine for several years (well, except for some minor hickups) when a visitor reported the error.
I did NOT change anything prior to this problem: no wordpress or plugin updates, no changes in phpBB.
To find the reason, I enabled all php error logging, but there is no php error, just a white page without any content.
After contacting the one.com support, I decided to turn the site back some days, so I installed a backup of Monday febr 8th. So ALL files have been overwriten with the backup AND the mySQL database as well.
Without result: the forum is still blank.
I installed the STK folder and can log in to this. The 'emergency repair kit' does not report errors; I cleared cache.
I can access the DB using tapatalk and do not see errors in the structure (manual mySQL). I can also see the logout page.
Login page and the rest of the forum is not accessible.

Generated by Support Toolkit SRT Generator.

your help would be greatly appreciated!
Val

User avatar
janus_zonstraal
Registered User
Posts: 4228
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: Blank pages without php error

Post by janus_zonstraal »

Did you purge the cache after placing back the files?
Sorry! My English is bat ;) !!!

vasch
Registered User
Posts: 7
Joined: Wed Apr 17, 2013 8:26 am
Name: Valentijn Schepens

Re: Blank pages without php error

Post by vasch »

Hi Janus,

yep i did, first with the STK tool, then manually (I should keep the index.htm and.htaccess file in the cache folder but these are not present)

vasch
Registered User
Posts: 7
Joined: Wed Apr 17, 2013 8:26 am
Name: Valentijn Schepens

Re: Blank pages without php error

Post by vasch »

Hi Janus,

just tried to answer your private post but I am not allowed as I haven't made 5 posts :D

To make sure others can help me as well, I'll continue in English OK?
first of all, thanks for your help!
You suggested to upgrade to 3.1.7:
Upgrading phpBB is not really an option, as this is the only version that seems to work with Wordpress (and the wp-united plugin).
I have no idea how to test this 'outside wordpress' as it runs on the same domain.
If I disable the wp-united plugin, the problem remains the same (blank page on www.aquaponic.be/phpBB3/)

I will now try to do a fresh install in an other folder and link this to the db.

vasch
Registered User
Posts: 7
Joined: Wed Apr 17, 2013 8:26 am
Name: Valentijn Schepens

Re: Blank pages without php error

Post by vasch »

New 3.0.14 installed successfully.
However, at install, I could not select the existing db.
When I change the DB table prefixes in the config file, I get an error :
General Error
Template path could not be found: styles/lucid_lime/template

BACKTRACE

FILE: (not given by php)
LINE: (not given by php)
CALL: msg_handler()

FILE: [ROOT]/includes/template.php
LINE: 81
CALL: trigger_error()

FILE: [ROOT]/includes/session.php
LINE: 1749
CALL: template->set_template()

FILE: [ROOT]/adm/index.php
LINE: 27
CALL: user->setup()

so I guess I need to install lucid_lime

User avatar
janus_zonstraal
Registered User
Posts: 4228
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: Blank pages without php error

Post by janus_zonstraal »

You can try that
or set in database prosilver to default style
Sorry! My English is bat ;) !!!

vasch
Registered User
Posts: 7
Joined: Wed Apr 17, 2013 8:26 am
Name: Valentijn Schepens

Re: Blank pages without php error

Post by vasch »

OK, installing Lucid_lime gives the error!
So we are getting closer: I installed the Lucid_Lime theme from last week, same error: blank page!
Then I removed it again and installed an old one (2014): works!!!
I did the same on the original forum, and this does NOT work, so other files must have been corrupted somehow as well.
I will now try to integrate the new forum in wordpress.

Any idea if i should copy other data, such as images?

User avatar
janus_zonstraal
Registered User
Posts: 4228
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: Blank pages without php error

Post by janus_zonstraal »

Images are in the "files" and "images" folders
Sorry! My English is bat ;) !!!

User avatar
david63
Registered User
Posts: 17442
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Name: David Wood
Contact:

Re: Blank pages without php error

Post by david63 »

Let's just step back a bit.
vasch wrote:Since last friday, all I get is a blank page.
vasch wrote: Last Friday, febr 2 2016, no changes have been made prior to problem
You say that you have not made any changes and, as we all know, things like this do not happen by themselves. So the next line of attack - what changes did your hosts make last Friday? Did they by any chance upgrade the version of PHP on the server? - perhaps to PHP 7, which is incompatible with all current released versions of phpBB
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email as they will be ignored

Slackervaara
Registered User
Posts: 195
Joined: Thu Feb 28, 2008 7:46 am

Re: Blank pages without php error

Post by Slackervaara »

I checked your website in Chrome browser. Clicked on Right Mouse Button and chose Inspect. It reports a 404 error i.e missing file probably.

http://www.aquaponic.be/phpBB3/ Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)

vasch
Registered User
Posts: 7
Joined: Wed Apr 17, 2013 8:26 am
Name: Valentijn Schepens

Re: Blank pages without php error

Post by vasch »

OK, I did allot of work the last days.
@david63: Indeed something must have changed at the host, only they say it didn't...

After the successfull install of the new forum, I tried to reinstall the rest step by step.
Most mods are OK.
Only the changes to wp-united kept giving troubles.
As this WP plugin is not supported anymore, I decided to do it in a different way.
So wp-united is out and the forum page is opened in a separate page. (www.aquaponic.be/forum)
Using an other plugin (WP w3all phpBB) I now simply link the login of phpBB and WP.

I guess something on the server must have changed that can't cope with the old php code somewhere in wp-united.
I could now use an iFrame or so to show the forum inside a wordpress page, but I don't like iFrame with wordpress, so I'll probably keep it the way it is and add a link to the main site in the header and/or footer.

Thanks for your help guys!
Val

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”