Page 1 of 1

Synchronize with LDAP generates 500 error

Posted: Wed Dec 07, 2016 8:39 pm
by Mpdsville1
Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.0.14
What is your board's URL? http://......./forum/
Who do you host your board with? internal Rhel6 server
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
What is the most recent action performed on your board? Update from a previous version of phpBB3
Is registration required to reproduce this issue? Yes
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? No
What version of phpBB3 did you update from? phpBB 3.0.12
What styles do you currently have installed? prosilver , locally_created
What language(s) is your board currently using? british english
Which database type/version are you using? MySQL 5
What is your level of experience? New to PHP but not phpBB
What username can be used to view this issue? No answer given
What password can be used to view this issue? No answer given
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? Unknown. This problem was 'inherited' . Was reported to me by the previous sysadmin as existing 'for a few weeks, it worked 6 months ago' . Previous sysadmin left no notes. My update from 3.0.12 to 3.0.14 had no impact/change on the problem.
Please describe your problem. Synchronize with LDAP fails :

Ldap authentication is used on this site and User auth for individual users works fine. In the ACP under the general tab there is a "Synchronize with LDAP" button. Upon execution, after the confirmation dialogue, I get a pause then a 500 error.

A network trace shows the ldap query runs to completion so the ldapload.php script must be failing after the ldap query. The maddening part is i am getting nothing in my httpd logs not the database logs table. php.ini has "error_reporting = E_ALL | E_STRICT" set . Problem duplicated on vm-clone for testing.
Generated by SRT Generator