[RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Ideas Centre
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
evaarties
Registered User
Posts: 25
Joined: Thu May 12, 2005 8:56 am

[RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by evaarties »

I succesfully installed a fresh copy of phpBB3 RC4 and noticed the function "Log me on automatically each visit" does not work.

It's even more strange because it only works in Opera. Firefox en Internet Explorer (6 and 7) keep asking me for my username and password. This also happens for every other user that tries to login with Firefox or Internet Explorer.

Is this a know problem?

NB I can solve this by removing the cookie domain name in the administrationpanel but I can't believe this is the right way to do it. Then why is there the option to type in a cookie domain name?

PS This board http://www.phpbb.com/community has no problems for me in any browser.
User avatar
cafepixie
Registered User
Posts: 21
Joined: Mon Jun 25, 2007 9:15 pm
Location: P@K|$T@N
Contact:

Re: [RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by cafepixie »

hey, same problem here :!: :!: :!: please anyone here know that how to solve this problem, i got 100+ users and 85+ having login problem including me, sometimes i cant even access Admin panel :cry: :cry: for long long time. please tell us how to solve the problem!!
Cafepixie.com - Enjoy Free Stuff Here
Adminsitrator And Owner Of Cafepixie.com
ArslanHassan
User avatar
gsgsd
Registered User
Posts: 31
Joined: Sat Sep 16, 2006 6:33 pm
Location: France

Re: [RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by gsgsd »

If i remember there is a story with cookie it's necessary accept cookies for phpbb can see if it's already an user then enable cookie from navigator.

Warning i amn't sure of my information. :? :?
I'm french and i'm sorry for my bad level language in english but i try to improve me.

phpBB-fr=>phpBB.com
(No support without form with a forum link valid)
evaarties
Registered User
Posts: 25
Joined: Thu May 12, 2005 8:56 am

Re: [RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by evaarties »

gsgsd wrote:If i remember there is a story with cookie it's necessary accept cookies for phpbb can see if it's already an user then enable cookie from navigator.

Warning i amn't sure of my information. :? :?
Well, my browsers do accept cookies as a default. It must be something with the domain name you enter in the adminpanel.

PS "Always bad in english because i'm french.", being french isn't an excuse for bad english ;)
rmjones
Registered User
Posts: 5
Joined: Tue Aug 07, 2007 8:34 pm

Re: [RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by rmjones »

Works fine for me with my install of phpBB3.0

However I will point out that I've experienced this phenomena before with various different forums (be it, phpBB, VB, etc...) which I believe may be your problem... Check the URL in your Opera Bookmark vs your Firefox or IE bookmarks.

Depending on when you bookmarked the page you may have a bookmark similar to.... http://mysite.com/phpBB3/index.php?sid= ... ahblahblah which seems to kill auto-login. Whereas if you have http://mysite.com/phpBB3/ bookmarked, then the auto-login works fine.
User avatar
darcie
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 5543
Joined: Thu Jul 27, 2006 9:52 am
Location: Davis, California
Name: Darcie Griffin
Contact:

Re: [RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by darcie »

Do make sure you have the cookie settings correct in the ACP. The domain is the setting most people get confused about. It should be something like this:

Code: Select all

.yourdomain.com
phpBB on Facebook | Site Rules | Former Community Team leader
User avatar
gsgsd
Registered User
Posts: 31
Joined: Sat Sep 16, 2006 6:33 pm
Location: France

Re: [RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by gsgsd »

evaarties wrote:PS "Always bad in english because i'm french.", being french isn't an excuse for bad english ;)
i have always learn the english at school and we don't learn how speak on a forum but read texts with a level language which isn't current and i am oblige to change of community because the french community is idiot with their rules which haven't of sense. But you have true, it isn't an excuse but for some time to accustom.
I'm french and i'm sorry for my bad level language in english but i try to improve me.

phpBB-fr=>phpBB.com
(No support without form with a forum link valid)
kureng
Registered User
Posts: 12
Joined: Tue Jun 26, 2007 11:17 pm
Name: The Kureng
Contact:

Re: [RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by kureng »

Same problem here... autologin does not work with Firefox and IE6/7... tried many solutions for this thing, none worked...

once the user login, the sessions only continue if the link contains the "sid" or else it will require the user to login again if the link does not have any "sid".. i check my browser cookie and there is no cookie saved from my forum :cry:
coding php is fun actually
User avatar
gsgsd
Registered User
Posts: 31
Joined: Sat Sep 16, 2006 6:33 pm
Location: France

Re: [RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by gsgsd »

I'm remember that autologin have worked with a beta and since the RCs more nothing (on a localhost) :roll:
I'm french and i'm sorry for my bad level language in english but i try to improve me.

phpBB-fr=>phpBB.com
(No support without form with a forum link valid)
RedTrinity
Registered User
Posts: 1327
Joined: Sat May 06, 2006 3:32 am

Re: [RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by RedTrinity »

Auto-login also not working for our forum here, and cookies are set correctly :(
simarilius
Registered User
Posts: 1
Joined: Tue Aug 14, 2007 10:57 am

Re: [RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by simarilius »

Ok,
we had some problems get it running too :?
Tried several things, so i don't know what it was ;)
My settings which work for forums.mydomain.com:
Cookie settings:
Cookie domain:.mydomain.com
Cookie name:forumsmydomain (here i removed a "_")
Cookie path: /
Cookie secure: Disabled

Server settings
Force server URL settings: Yes (i think this may have been the relevant change)
RedTrinity
Registered User
Posts: 1327
Joined: Sat May 06, 2006 3:32 am

Re: [RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by RedTrinity »

simarilius wrote:Ok,
we had some problems get it running too :?
Tried several things, so i don't know what it was ;)
My settings which work for forums.mydomain.com:
Cookie settings:
Cookie domain:.mydomain.com
Cookie name:forumsmydomain (here i removed a "_")
Cookie path: /
Cookie secure: Disabled

Server settings
Force server URL settings: Yes (i think this may have been the relevant change)
Thanks simarilius, will give it a shot ;)
kureng
Registered User
Posts: 12
Joined: Tue Jun 26, 2007 11:17 pm
Name: The Kureng
Contact:

Re: [RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by kureng »

since my board running on localhost, i think the cookie setting different than for internet-based board...
anyone have any idea how to solve this cookie problems? especially the settings for localhost boards...
coding php is fun actually
User avatar
A_Jelly_Doughnut
Former Team Member
Posts: 34457
Joined: Sat Jan 18, 2003 1:26 am
Location: Where the Rivers Run
Contact:

Re: [RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by A_Jelly_Doughnut »

The cookie domain should be "localhost", and the cookie path should be /phpBB3/ (or whatever you have named your phpBB directory).
A Donut's Blog
"Bach's Prelude (Cello Suite No. 1) is driving Indiana country roads in Autumn" - Ann Kish
User avatar
gsgsd
Registered User
Posts: 31
Joined: Sat Sep 16, 2006 6:33 pm
Location: France

Re: [RC4] "Log me on automatically each visit" does not work

Post by gsgsd »

A_Jelly_Doughnut wrote:The cookie domain should be "localhost", and the cookie path should be /phpBB3/ (or whatever you have named your phpBB directory).
I've tried and this doesn't work :x

Does this topic exist on bug tracker ?
I'm french and i'm sorry for my bad level language in english but i try to improve me.

phpBB-fr=>phpBB.com
(No support without form with a forum link valid)
Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”