installation help please

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Suggested Hosts
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
aghaby
Registered User
Posts: 191
Joined: Tue May 16, 2006 10:03 pm

installation help please

Post by aghaby » Thu Oct 18, 2007 2:32 am

Hello ,
while installing the RC7, in the next step i always got the following page and button called " Test again" whenver i click it reloads the same page and nothing happened after that

Image
Image
Image



if anybody help me to over come that i'd be please

thanks

aghaby
Registered User
Posts: 191
Joined: Tue May 16, 2006 10:03 pm

Re: installation help please

Post by aghaby » Thu Oct 18, 2007 3:02 am

any help please

wired076
Registered User
Posts: 1441
Joined: Mon May 21, 2007 10:19 am

Re: installation help please

Post by wired076 » Thu Oct 18, 2007 6:35 am

It seems like your server doesn't have the necessary things.

I believe it is to do with the mbstring settings, I think the last to should be set to yes not no...

Hope this helps.

User avatar
karlsemple
Former Team Member
Posts: 39802
Joined: Mon Nov 01, 2004 8:54 am
Location: Hereford, UK
Contact:

Re: installation help please

Post by karlsemple » Thu Oct 18, 2007 6:40 am

Yes, both mbstring.http_input and mbstring.http_output need to be set to pass in the php configuration for phpBB3 to work, you should contact the host regarding this :)
Image

rwagner
Registered User
Posts: 11
Joined: Tue Dec 28, 2004 1:56 am

Re: installation help please

Post by rwagner » Mon Dec 10, 2007 7:34 am

I'm having a similar problem.... HOWEVER, the last time I checked with my hosting provider they said (and provided me an info doc that said) the change had been made and the mbstring settings for input and output were correct. I'm still showing that they are not set to "pass" when I try to install and setup the RC 8 (and 7) instance of PHPBB3...

what can I do?

User avatar
karlsemple
Former Team Member
Posts: 39802
Joined: Mon Nov 01, 2004 8:54 am
Location: Hereford, UK
Contact:

Re: installation help please

Post by karlsemple » Mon Dec 10, 2007 7:37 am

If they are showing as not set to pass then the host has probably mis-informed you create a php file containing the the following

Code: Select all

<?php

phpinfo();

?>
save it and upload it to your hosting and then pm me the link :)
Image

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”