Do you really need an ACP Module?

Discussion forum for Extension Writers regarding Extension Development.
leschek
Registered User
Posts: 789
Joined: Tue Jul 18, 2006 12:49 pm
Contact:

Re: Do you really need an ACP Module?

Post by leschek » Fri Jan 30, 2015 12:57 pm

I agree with previous poster (Dave).
I kind of don't need to see the setting button, when I already changed settings. And I prefer to have all settings in one place, so I know that when I install extension I find its setting on Extensions tab.

marcovo
Registered User
Posts: 239
Joined: Fri Nov 16, 2012 12:19 pm
Location: The Netherlands
Name: Marco

Re: Do you really need an ACP Module?

Post by marcovo » Fri Jan 30, 2015 3:53 pm

I too agree with D@ve here. As the ACP is mostly the place to be for settings, it seems odd that there are settings floating around somewhere outside the ACP, which won't be the first place you'll be looking for those settings.
It does add some nice quick-access feature, but how often would one want to change the settings? I guess not very frequently.

I think it's great to see such ideas, different from the 'standard', but it might not be very practical...

User avatar
djorlando
Registered User
Posts: 110
Joined: Sun Oct 21, 2012 7:46 am
Location: Bruxelles

Re: Do you really need an ACP Module?

Post by djorlando » Sat Jan 31, 2015 3:15 pm

I hate ACP settings. Your idea is great.I want to do something similar with my extension, the only difference it will be that i want to have the settings inserted inside index_body.html page. Now i'm confused with the extension's defined path ( will i still need one ? ) .Please see my original post viewtopic.php?f=461&t=2292991 .Thank you and great extension btw.

SirLouen
Registered User
Posts: 8
Joined: Fri Sep 02, 2016 1:58 pm

Re: Do you really need an ACP Module?

Post by SirLouen » Fri Sep 09, 2016 4:30 pm

Good idea except when not using prosilver theme... Where are supposed to be the buttons?
If I had the docs (ext vars) I could design some type of menu for this purpose with other themes.
I'm currently using Flatboots and when i go into /news section there is onyl:
Image
No more buttons :-(

Post Reply

Return to “Extension Writers Discussion”