Page 1 of 2

Version 3.12 install error

Posted: Wed Jan 28, 2015 12:50 pm
by Andrew Clarkson
All,

My old forum table prefix began with a number, which it wouldn't let me use, so I chose another, and the board has now been installed, but with no content.

Any ideas?

Thanks. ;)

Re: Version 3.12 install error

Posted: Wed Jan 28, 2015 1:29 pm
by Oyabun1
3.12 isn't a phpBB version, are you talking about 3.0.12 or 3.1.2?

If you are upgrading why are you installing a new board?

Re: Version 3.12 install error

Posted: Wed Jan 28, 2015 1:41 pm
by Andrew Clarkson
Don't know, perhaps read docs wrong, sorry!

Re: Version 3.12 install error

Posted: Wed Jan 28, 2015 2:01 pm
by 5hocK
If you mean the board that can be got to through your signature then it's 3.1.2
Andrew Clarkson wrote:..now been installed, but with no content.
if you mean you're seeing
Information

Sorry but this board is currently unavailable.
Then you need to delete/rename the folder called install via ftp

Re: Version 3.12 install error

Posted: Wed Jan 28, 2015 3:07 pm
by Andrew Clarkson
no, that's not the issue, I had to use a letter rather than a number for the prefix, my old one begin with a number, so I had to choose something new in order to do the update. :shock:

Re: Version 3.12 install error

Posted: Wed Jan 28, 2015 3:25 pm
by stevemaury
You should not have created a new database, which is what you did. Now, your config.php info on the table prefix does not match that of the old database. You need to point config.php to the database containing data and use that database for the upgrade.

Re: Version 3.12 install error

Posted: Wed Jan 28, 2015 3:27 pm
by david63
My guess would be that you have created a new database which is why it is empty - you should still have your "old" database on your server, or you have two sets of tables in the database with different table prefixes. If you can let us know which scenario is relevant then we will be in a better position to help.

Re: Version 3.12 install error

Posted: Wed Jan 28, 2015 6:05 pm
by Andrew Clarkson
david63 wrote:My guess would be that you have created a new database which is why it is empty - you should still have your "old" database on your server, or you have two sets of tables in the database with different table prefixes. If you can let us know which scenario is relevant then we will be in a better position to help.
I think perhaps when I try to reference the old tables, the following message is dsplayed;

Code: Select all

Fatal error: Uncaught exception 'Twig_Error_Loader' with message 'Unable to find template "message_body.html" (looked into: ).' in /home/titanict/public_html/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Loader/Filesystem.php:202 Stack trace: #0 /home/titanict/public_html/forum/phpbb/template/twig/loader.php(106): Twig_Loader_Filesystem->findTemplate('message_body.ht...') #1 /home/titanict/public_html/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Loader/Filesystem.php(138): phpbb\template\twig\loader->findTemplate('message_body.ht...') #2 /home/titanict/public_html/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Environment.php(265): Twig_Loader_Filesystem->getCacheKey('message_body.ht...') #3 /home/titanict/public_html/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Environment.php(312): Twig_Environment->getTemplateClass('message_body.ht...', NULL) #4 /home/titanict/public_html/forum/phpbb/template/twig/environment.php(151): Twig_Environment->loadTemplate('message_body.ht...', NULL) #5 /home/titanict/public_html/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Environment.php(299): phpbb\templat in /home/titanict/public_html/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Loader/Filesystem.php on line 202

Re: Version 3.12 install error

Posted: Thu Jan 29, 2015 8:35 am
by Andrew Clarkson
Any suggestions or ideas?

Re: Version 3.12 install error

Posted: Thu Jan 29, 2015 8:44 am
by david63
That error is saying that it cannot find a template file Unable to find template "message_body.html. You could try re-uploading the template files and deleting all the files in the cache folder except .htaccess and index.htm

Re: Version 3.12 install error

Posted: Thu Jan 29, 2015 2:39 pm
by Andrew Clarkson
Here's the problem.

Old config.php;

Code: Select all

<?php
// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'mysql';
$dbhost = '46.32.253.241';
$dbport = '3306';
$dbname = '***';
$dbuser = '***';
$dbpasswd = '***';

$table_prefix = '2011_';
$acm_type = 'file';
$load_extensions = '';

@define('PHPBB_INSTALLED', true);
// @define('DEBUG', true);
// @define('DEBUG_EXTRA', true);
?>
New config.php;

Code: Select all

<?php
// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'mysql';
$dbhost = '46.32.253.241';
$dbport = '3306';
$dbname = '***';
$dbuser = '***';
$dbpasswd = ***';

$table_prefix = 'phpbb2015_';
$acm_type = 'file';
$load_extensions = '';

@define('PHPBB_INSTALLED', true);
// @define('DEBUG', true);
// @define('DEBUG_EXTRA', true);
?>

Re: Version 3.12 install error

Posted: Thu Jan 29, 2015 2:43 pm
by david63
david63 wrote:My guess would be that you have created a new database which is why it is empty - you should still have your "old" database on your server, or you have two sets of tables in the database with different table prefixes. If you can let us know which scenario is relevant then we will be in a better position to help.

Re: Version 3.12 install error

Posted: Thu Jan 29, 2015 3:49 pm
by Andrew Clarkson
David,

When I went to update the forum, the setup process wouldn't let me use a number as the first letter on the table prefix, which was 2011_, so I had to choose a new prefix for the setup, phpbb2015. This allowed me to install the software, but without any content.

Re: Version 3.12 install error

Posted: Thu Jan 29, 2015 3:54 pm
by david63
What I am trying to establish is whether you still have the old database and if you have is it a separate one, or have the two sets of tables been put into the same database.

Re: Version 3.12 install error

Posted: Thu Jan 29, 2015 11:31 pm
by Lumpy Burgertushie
simply change your new config.php file to this: $table_prefix = '2011_';

save it. purge the cache.

done