Page 1 of 1

dreaded Internal Server Error

Posted: Tue Sep 08, 2015 11:09 pm
by CallMeKiz
Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.1.5
What is your board's URL? http://dadawghouse.net/forum
Who do you host your board with? fatcow
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
What is the most recent action performed on your board? Fresh Install
Is registration required to reproduce this issue? No
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? No
What styles do you currently have installed? Black
What language(s) is your board currently using? english
Which database type/version are you using? MySQL 5
What is your level of experience? New to PHP and phpBB
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? *note that I have used phpbb for a number of years without any problem however on or about Sept.2 Fatcow did an update to php 5.5 (can't find the notice now)
-verified the .htaccess was not corrupt, first attempt was to bring phpbb 3.0.x to 3.1.5 following the instructions regarding the files/store/images directory and the one file.. everything uploads just fine (I named the directory *forum*) but as soon as I direct to mydomain.com/forum/install I get the Internal Server Error .. after trying some other online suggestions I gave up and cleared out the entire phpbb3 install and started fresh.. still get the Internal Server Error. Nothing was *merged* or *overwritten*
Please describe your problem. http://dadawghouse.net/ works fine
http://dadawghouse.net/Homepage.html works fine
http://dadawghouse.net/forum/ <<<< Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.
Generated by SRT Generator

Because the other pages of my website work without a hitch .. I'm taking a shot here and hoping I've missed some mistake I made.

Re: dreaded Internal Server Error

Posted: Tue Sep 08, 2015 11:11 pm
by CallMeKiz
well crap .. didn't notice this ended up on the 3.0.X support.

could a moderator kindly move this to 3.1.5 support please and thank you ?

Re: dreaded Internal Server Error

Posted: Tue Sep 08, 2015 11:30 pm
by 3Di
More information about this error may be available in the server error log.
What does that error log say?

Re: dreaded Internal Server Error

Posted: Wed Sep 09, 2015 6:40 am
by AmigoJack
Report your own post and select "Wrong forum" as reason. Moderators aren't reading everything - that's why reports exist.

Re: dreaded Internal Server Error

Posted: Wed Sep 09, 2015 8:13 am
by david63
CallMeKiz wrote:More information about this error may be available in the server error log.
And what does that say?

Re: dreaded Internal Server Error

Posted: Wed Sep 09, 2015 11:50 am
by jsebean
You should always do your upgrades/changes on a test environment first before doing it in production.

But with that said, if your php.ini file was configured to report errors, it would display them on screen when they occurred. Since it is not, check your error log for your web server, guaranteed it will be there. We need to know what error is happening before we can help you further.

If the server is using default location, then this is default for Ubuntu and the like, and this is default for CentOS/RHEL and the like.

Re: dreaded Internal Server Error

Posted: Wed Sep 09, 2015 4:01 pm
by Lumpy Burgertushie
or you just go to your hosting control panel and find the error logs section.


robert

Re: dreaded Internal Server Error

Posted: Thu Sep 10, 2015 3:33 am
by Oyabun1
I'm seeing a 3.1.5 board, so is this resolved?

Re: dreaded Internal Server Error

Posted: Thu Sep 10, 2015 9:52 pm
by CallMeKiz
well I'm not exactly sure how the error was corrected but all's good now... altho I did (in frustration) dump the entire thing and re-stall not once but twice.
I had put a ticket in with Fatcow advising them hoping they had some ideas for me to pursue.
Here were the results from the error logs just incase it helps someone else:
dadawghouse.net/forum/index.php
PHP Fatal error: Uncaught exception 'Twig_Error_Loader' with message 'Unable to find template "index_body.html" (looked into: ).' in /hermes/walnaweb02a/123456/XXXXXXXXX/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Loader/Filesystem.php:202
Stack trace:
#0 /hermes/walnaweb02a/123456/XXXXXXXXXX/forum/phpbb/template/twig/loader.php(107): Twig_Loader_Filesystem->findTemplate('index_body.html')
#1 /hermes/walnaweb02a/123456/XXXXXXXXXX/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Loader/Filesystem.php(138): phpbb\template\twig\loade

I'm just happy as hell everything is working !
now over to Arty to ask them about a *how to* !