Page 1 of 1

Logged out after visiting main site after host move

Posted: Mon Jun 06, 2016 2:10 pm
by Virtuality
Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.1.9
What is your board's URL? http://www.carlssonplanet.com/forum/
Who do you host your board with? Bluehost
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
What is the most recent action performed on your board? Update from a previous version of phpBB3
Is registration required to reproduce this issue? Yes
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? Yes
What version of phpBB3 did you update from? phpBB 3.1.8
What extensions do you have installed? phpBB Gallery 1.2.0
Sortables Captcha 2.0.0
What styles do you currently have installed? prosilver
What language(s) is your board currently using? English and Swedish
Which database type/version are you using? MySQL 5
What is your level of experience? Experienced with PHP and phpBB
What username can be used to view this issue? Only applies on previous accounts it seems, as I cannot re-create it with a brand new user, but it is present for users that existed before the move.
What password can be used to view this issue? See above.
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? The problem appeared after moving hosts - I just moved to Bluehost. I have made similar moves many times in my life and I know how I do them, but this time something went wrong... Otherwise everything is identical to the setup at the previous host.
Please describe your problem. The problem is that if you log in, you only stay logged in until you visit the main site. After visting the main site, and going back to the forum, you will be logged out. I have changed no settings from before, and this has worked fine for years up until now.
I have of course verified cookie settings and reset all cookies and tried various browsers and so on, but it can constantly be re-created.
Generated by SRT Generator

Kind and many thanks in advance for any assistance in this matter!
As you can maybe see from my profile etc., I have fair experience with phpBB so this should hopefully not be something obvious...

Re: Logged out after visiting main site after host move

Posted: Mon Jun 06, 2016 3:04 pm
by Lumpy Burgertushie
your board is not setting any cookies at all.

not sure why. what do you have in the admin panel for cookie settings?

what do you have in the admin panel for server settings?


robert

Re: Logged out after visiting main site after host move

Posted: Mon Jun 06, 2016 3:22 pm
by Virtuality
Lumpy Burgertushie wrote:your board is not setting any cookies at all.

not sure why. what do you have in the admin panel for cookie settings?

what do you have in the admin panel for server settings?


robert
Hmm. It seems to be for me though? Attaching 3 screenshots, 2 from the admin settings and 1 from Chrome showing cookies.
Screenshot 2016-06-06 17.21.56.png
Screenshot 2016-06-06 17.20.47.png
Screenshot 2016-06-06 17.20.33.png

Re: Logged out after visiting main site after host move

Posted: Mon Jun 06, 2016 5:25 pm
by janus_zonstraal
The cookies are old I think.
Nothing in FF from your forum here.

Re: Logged out after visiting main site after host move

Posted: Mon Jun 06, 2016 10:41 pm
by Slayer00
No cookies for me either.

Nothing else to add, sorry.

Re: Logged out after visiting main site after host move

Posted: Tue Jun 07, 2016 1:23 am
by 3Di
read this post about checking your cookies and fix them
viewtopic.php?p=14447501#p14447501

Re: Logged out after visiting main site after host move

Posted: Tue Jun 07, 2016 5:32 pm
by Virtuality
Thanks for your help guys. I am afraid I still haven't been able to solve it (and I am 100% sure the cookie settings are right, I looked at your link 3Di). Not sure what is going on, but I will keep digging into this...

Re: Logged out after visiting main site after host move

Posted: Wed Jun 08, 2016 12:15 pm
by Virtuality
Hi,

This issue is confirmed resolved. Both of my issues was with the hosting provider I moved to - Bluehost. Moved away from them today and everything is back to normal and stable.

Thanks guys!

Kind regards,

Jonathan