http error when uploading attachments

Get help with installation and running phpBB 3.1.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
Anti-Spam Guide
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

NOTE: phpBB 3.1.x is at its End of Life stage and support will NOT be provided after July 1st, 2018.
Locked
Chuck Jones
Registered User
Posts: 70
Joined: Wed Jan 09, 2013 9:14 pm

http error when uploading attachments

Post by Chuck Jones » Sun Oct 30, 2016 4:53 am

Since my previous posts about this error we have narrowed down the situation where it occurs. It is occurring primarily, maybe only, when the internet upload speed is degraded.

All along the failures have been almost entirely with my upload testing and very little with anyone else who is helping. So I had become suspicious. I live in the backwoods and my only choice of internet service is a cell phone interface box. Under normal circumstances my download speed is 10meg and the upload speed is 250k to 1.5meg and everything is fine. Tonight I discovered that my upload speed was around 150k and I got the error message on almost every attempt. After a reset of the interface box my upload speed went to 1.5 meg and all (10-12) uploads worked fine. These are the same ones that had failed many times earlier.

I'm thinking somewhere there is a timeout set too short and it gives this less than helpful error message.

I'm not sure if it is realistic to expect a fix, but I'm probably going to abandon my efforts toward the use of phpBB 3.1 if no solution is available. After four years of very good results with phpBB I would certainly dread making a change, but I know I'm not the only one with poor internet service and I'm just not willing to go live with this condition.

For what it's worth here is another picture of the error:
20161029-2.JPG
Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.1.10
What is your board's URL? http://woodturnersunlimited.com/wtu-dev/forum
Who do you host your board with? Hostmonster
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
What is the most recent action performed on your board? Update from a previous version of phpBB3
Is registration required to reproduce this issue? Yes
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? Yes
What version of phpBB3 did you update from? phpBB 3.1.10
What extensions do you have installed? Board Announcements
Custom Header Logo (not used yet)
Lightbox
Pages
Site Logo
What styles do you currently have installed? prosilver and prosilver SE
What language(s) is your board currently using? English
Which database type/version are you using? MySQL 5
What is your level of experience? New to PHP but not phpBB
What username can be used to view this issue? Charlie Dog
What password can be used to view this issue? k9Barks
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? Made an exact copy of live site Joomla 3.6.2 and phpBB 3.0.14
Updated phpBB to 3.1.10
Demonstrated problem BEFORE any changes or extensions were installed.
Please describe your problem. Uploading files in a post causes erroneous and random problem as noted in earlier posts here. Basically we occasionally get "ERROR HTTP error." in a pop up message.
Generated by SRT Generator

Locked

Return to “[3.1.x] Support Forum”