Page 1 of 1

Email a User

Posted: Fri Jan 05, 2018 1:03 pm
by pondrocket
When I click on a user of my board and send an email it does not go thru? What do I have to look at to make sure setting are correct?

Re: Email a User

Posted: Fri Jan 05, 2018 1:05 pm
by warmweer
pondrocket wrote:
Fri Jan 05, 2018 1:03 pm
When I click on a user of my board and send an email it does not go thru? What do I have to look at to make sure setting are correct?
Any error message?
De you have permission to send mail?
sendmail or SMTP?
Did you use the testmail to check if mails can be sent?
Is the user e-mail valid?

Re: Email a User

Posted: Fri Jan 05, 2018 1:28 pm
by pondrocket
I am the admin for our forum. Are you talking about settings in your individual ucp which you can customize on your own or can I set up for all in ACP?

Re: Email a User

Posted: Fri Jan 05, 2018 1:33 pm
by warmweer
pondrocket wrote:
Fri Jan 05, 2018 1:28 pm
I am the admin for our forum. Are you talking about settings in your individual ucp which you can customize on your own or can I set up for all in ACP?
ACP for permissions, mailsystem and testmail and to see the user_email (is it valid?)

Re: Email a User

Posted: Fri Jan 05, 2018 1:47 pm
by pondrocket
Once in the Permissions area many options here, where do I go to find out the answer to your question?

Re: Email a User

Posted: Fri Jan 05, 2018 2:30 pm
by david63
Another option is that a mail server somewhere along the route is treating it as spam and stopping it being delivered. This is quite common with hotmail & gmail addresses.