How to translate NEW TOPIC Button?

Having a question about translating phpBB 3.1? Want to discuss and collaborate with people currently translating phpBB 3.1? Here would be the correct place to do so.
User avatar
hypersaw
Registered User
Posts: 57
Joined: Tue May 03, 2016 12:08 pm

How to translate NEW TOPIC Button?

Post by hypersaw » Wed May 04, 2016 4:19 pm

Hi,
my phpbb runs on Lithuanian language pack. This pack is 2 yrs old, so I don't see New Topic button, Locked button on my language. How (where) can I translate it? Thanks.

User avatar
david63
Jr. Extension Validator
Posts: 13127
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Name: David Wood
Contact:

Re: How to translate NEW TOPIC Button?

Post by david63 » Wed May 04, 2016 4:36 pm

The Lithuanian language pack downloaded from this site is for phpBB 3.0 and will not work with phpBB 3.1
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email as they will be ignored

User avatar
hypersaw
Registered User
Posts: 57
Joined: Tue May 03, 2016 12:08 pm

Re: How to translate NEW TOPIC Button?

Post by hypersaw » Wed May 04, 2016 4:38 pm

its working great. only problems are with buttons

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 63196
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: How to translate NEW TOPIC Button?

Post by Lumpy Burgertushie » Wed May 04, 2016 4:49 pm

the buttons are there in the language pack. either you did not apply the new pack to your style or there is some reason that those 3.0 buttons do not work with 3.1

robert
I am available for custom work on a donation basis. Please send me a PM with your needs.
Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

New phpbb 3.0 support site

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50730
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: How to translate NEW TOPIC Button?

Post by Brf » Wed May 04, 2016 4:59 pm

In 3.0 the buttons were images, but now they are language strings.

Code: Select all

	'BUTTON_EDIT'			=> 'Edit',
	'BUTTON_FORUM_LOCKED'	=> 'Locked',
	'BUTTON_NEW_TOPIC'		=> 'New Topic',
	'BUTTON_PM'				=> 'PM',
	'BUTTON_PM_FORWARD'		=> 'Forward',
	'BUTTON_PM_NEW'			=> 'New PM',
	'BUTTON_PM_REPLY'		=> 'Send Reply',
	'BUTTON_PM_REPLY_ALL'	=> 'Reply All',
	'BUTTON_POST_REPLY'		=> 'Post Reply',
	'BUTTON_QUOTE'			=> 'Quote',
	'BUTTON_TOPIC_LOCKED'	=> 'Locked',

User avatar
hypersaw
Registered User
Posts: 57
Joined: Tue May 03, 2016 12:08 pm

Re: How to translate NEW TOPIC Button?

Post by hypersaw » Wed May 04, 2016 5:10 pm

Brf wrote:In 3.0 the buttons were images, but now they are language strings.

Code: Select all

	'BUTTON_EDIT'			=> 'Edit',
	'BUTTON_FORUM_LOCKED'	=> 'Locked',
	'BUTTON_NEW_TOPIC'		=> 'New Topic',
	'BUTTON_PM'				=> 'PM',
	'BUTTON_PM_FORWARD'		=> 'Forward',
	'BUTTON_PM_NEW'			=> 'New PM',
	'BUTTON_PM_REPLY'		=> 'Send Reply',
	'BUTTON_PM_REPLY_ALL'	=> 'Reply All',
	'BUTTON_POST_REPLY'		=> 'Post Reply',
	'BUTTON_QUOTE'			=> 'Quote',
	'BUTTON_TOPIC_LOCKED'	=> 'Locked',
I will try. thanks

GunChleoc
Translator
Posts: 139
Joined: Tue Jun 16, 2009 7:48 am

Re: How to translate NEW TOPIC Button?

Post by GunChleoc » Wed May 04, 2016 5:13 pm

Would you be interested in helping to upgrade the language pack?

https://www.phpbb.com/languages/apply.php

User avatar
hypersaw
Registered User
Posts: 57
Joined: Tue May 03, 2016 12:08 pm

Re: How to translate NEW TOPIC Button?

Post by hypersaw » Wed May 04, 2016 5:23 pm

GunChleoc wrote:Would you be interested in helping to upgrade the language pack?

https://www.phpbb.com/languages/apply.php
I applied ;)

GunChleoc
Translator
Posts: 139
Joined: Tue Jun 16, 2009 7:48 am

Re: How to translate NEW TOPIC Button?

Post by GunChleoc » Wed May 04, 2016 5:28 pm

Excellent :D

User avatar
hypersaw
Registered User
Posts: 57
Joined: Tue May 03, 2016 12:08 pm

Re: How to translate NEW TOPIC Button?

Post by hypersaw » Wed May 04, 2016 5:31 pm

But I'am not a programmer or similar. I'am a user which makes difference with Trial and Error method though....

GunChleoc
Translator
Posts: 139
Joined: Tue Jun 16, 2009 7:48 am

Re: How to translate NEW TOPIC Button?

Post by GunChleoc » Thu May 05, 2016 6:08 am

You don't need to be a programmer in order to translate :)

The easiest way to go about an update is to compare the English language files with a tool like WinMerge.

You can get the old phpBB version from:

https://download.phpbb.com/pub/release/3.0/3.0.12/

Hold off on the faq and bbcode for now - they change the structure for those, and there is a script somewhere to do automatic conversion - I don't remember where to find it though.

For testing, you could run a local webserver on your computer - the easiest way to do so is XAMPP.

User avatar
hypersaw
Registered User
Posts: 57
Joined: Tue May 03, 2016 12:08 pm

Re: How to translate NEW TOPIC Button?

Post by hypersaw » Thu May 05, 2016 5:02 pm

Brf wrote:In 3.0 the buttons were images, but now they are language strings.
I can't find them....:( HELP

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50730
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: How to translate NEW TOPIC Button?

Post by Brf » Thu May 05, 2016 5:21 pm

You can't find what? The language strings are in your language's common.php.

User avatar
hypersaw
Registered User
Posts: 57
Joined: Tue May 03, 2016 12:08 pm

Re: How to translate NEW TOPIC Button?

Post by hypersaw » Thu May 05, 2016 7:05 pm

Brf wrote:You can't find what? The language strings are in your language's common.php.
There was no such code. But when I added translated code phpbb crashed (blank screen)...So I removed this code. :(

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50730
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: How to translate NEW TOPIC Button?

Post by Brf » Thu May 05, 2016 7:18 pm

hypersaw wrote: There was no such code.
Indeed.
As I said, they were images in 3.0, not language strings. You would need to add the proper language strings with the other existing strings in that language/lt/common.php

Post Reply

Return to “[3.1.x] Translations”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron