Page 1 of 1

EmojiOne in forums

Posted: Wed Dec 21, 2016 12:06 am
by iorG19
I made a copy/paste from Emoji as code and paste into forum/category name in my forum list; when i submit the changes i have this:

Code: Select all

SQL ERROR [ mysqli ]

Incorrect string value: '\xF0\x9F\x93\x96' for column 'forum_name' at row 1 [1366]

SQL

UPDATE phpbb_forums SET parent_id = 0, forum_type = 0, forum_status = 0, forum_parents = '', forum_name = 'BIBLIOTECA', forum_link = '', forum_desc = '', forum_desc_uid = '', forum_desc_options = 7, forum_desc_bitfield = '', forum_rules = '', forum_rules_uid = '', forum_rules_options = 7, forum_rules_bitfield = '', forum_rules_link = 'http://ior-g.net/viewtopic.php?f=2&t=24', forum_image = '', forum_style = 0, display_subforum_list = 1, display_on_index = 1, forum_topics_per_page = 0, enable_indexing = 1, enable_icons = 1, enable_prune = 0, enable_shadow_prune = 0, prune_days = 0, prune_viewed = 0, prune_freq = 0, prune_shadow_days = 7, prune_shadow_freq = 1, forum_flags = 96 WHERE forum_id = 1

BACKTRACE

FILE: (not given by php)
LINE: (not given by php)
CALL: msg_handler()

FILE: [ROOT]/phpbb/db/driver/driver.php
LINE: 999
CALL: trigger_error()

FILE: [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.php
LINE: 193
CALL: phpbb\db\driver\driver->sql_error()

FILE: [ROOT]/phpbb/db/driver/factory.php
LINE: 329
CALL: phpbb\db\driver\mysqli->sql_query()

FILE: [ROOT]/includes/acp/acp_forums.php
LINE: 1363
CALL: phpbb\db\driver\factory->sql_query()

FILE: [ROOT]/includes/acp/acp_forums.php
LINE: 199
CALL: acp_forums->update_forum_data()

FILE: [ROOT]/includes/functions_module.php
LINE: 676
CALL: acp_forums->main()

FILE: [ROOT]/adm/index.php
LINE: 82
CALL: p_master->load_active()
Even here (creating this topic) i was errors :oops:
phpBB_SS4.png
phpBB_SS4.png (10.48 KiB) Viewed 630 times

Re: EmojiOne in forums

Posted: Wed Dec 21, 2016 12:57 pm
by david63
Firstly - if you try to post an Emoji on the current phpBB forum it will not work as phpBB.com is currently running phpBB 3.1 and Emojis are not supported - they only become available in phpBB 3.2

I doubt that Emojis are supported in forum/category titles - but if you believe that this is a bug then I would suggest that you post it in the Bug Tracker