Custom smilies not working since 3.1.10 - 3.2 upgrade

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
Post Reply
Richy Freeway
Registered User
Posts: 5
Joined: Thu Jul 15, 2004 12:43 pm

Custom smilies not working since 3.1.10 - 3.2 upgrade

Post by Richy Freeway » Mon Jan 09, 2017 7:32 pm

Upgraded from 3.1.10 to 3.2 today, all the stock smilies are working but I have a bunch that use the format <smiley> and they all just appear as the text.

Didn't do anything special to make them work in phpbb 3 or 3.1.

Suggestions?

Have also noticed that the smiley >:| doesn't work, which suggests to me it's a problem with the < >

louis_br
Registered User
Posts: 1
Joined: Tue Jan 10, 2017 3:58 pm

Re: Custom smilies not working since 3.1.10 - 3.2 upgrade

Post by louis_br » Tue Jan 10, 2017 4:01 pm

i have same problem . thousand and thousand post in data base with <smiley> no work .

pls how fix?

Richy Freeway
Registered User
Posts: 5
Joined: Thu Jul 15, 2004 12:43 pm

Re: Custom smilies not working since 3.1.10 - 3.2 upgrade

Post by Richy Freeway » Tue Jan 10, 2017 4:17 pm

Thank god for that, was starting to think I was the only one!

User avatar
JoshyPHP
Code Contributor
Posts: 1055
Joined: Mon Jul 11, 2011 12:28 am

Re: Custom smilies not working since 3.1.10 - 3.2 upgrade

Post by JoshyPHP » Tue Jan 10, 2017 5:21 pm

I created a ticket that covers it: https://tracker.phpbb.com/browse/PHPBB3-14985
I wrote the thing that does BBCodes in 3.2.

User avatar
janus_zonstraal
Registered User
Posts: 3795
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: Custom smilies not working since 3.1.10 - 3.2 upgrade

Post by janus_zonstraal » Sat Jan 14, 2017 9:13 am

Some of them are working for me.

But short code ¨< ¨> and ?¿ not strange?
Sorry! My English is bat ;) !!!

Richy Freeway
Registered User
Posts: 5
Joined: Thu Jul 15, 2004 12:43 pm

Re: Custom smilies not working since 3.1.10 - 3.2 upgrade

Post by Richy Freeway » Mon Jul 03, 2017 9:30 pm

Any news on when we'll see a fix for this, my users are bugging me :D

Does anyone know if I can manually fix it before an official fix arrives in an update?

User avatar
</Solidjeuh>
Registered User
Posts: 1732
Joined: Tue Mar 29, 2016 3:45 am
Location: Aalst (Belgium)
Name: Andy Dm
Contact:

Re: Custom smilies not working since 3.1.10 - 3.2 upgrade

Post by </Solidjeuh> » Mon Jul 03, 2017 9:41 pm

This bug is fixed in phpBB 3.2.1 RC1
A little patients or the official release 3.2.1 release :D

Or do like me, and update to 3.2.1 RC1
viewtopic.php?f=14&t=2377556

Not recommended.. but I see no problems so far.

Richy Freeway
Registered User
Posts: 5
Joined: Thu Jul 15, 2004 12:43 pm

Re: Custom smilies not working since 3.1.10 - 3.2 upgrade

Post by Richy Freeway » Mon Jul 03, 2017 9:43 pm

Didn't realise RC1 was available. Will dive in at the deep end and upgrade.

Richy Freeway
Registered User
Posts: 5
Joined: Thu Jul 15, 2004 12:43 pm

Re: Custom smilies not working since 3.1.10 - 3.2 upgrade

Post by Richy Freeway » Tue Jul 04, 2017 6:52 am

It works! Excellent.

It doesn't seem to have sorted <smilie> tags in posts prior to the fix, anyone have a suggestion how to sort that?

User avatar
</Solidjeuh>
Registered User
Posts: 1732
Joined: Tue Mar 29, 2016 3:45 am
Location: Aalst (Belgium)
Name: Andy Dm
Contact:

Re: Custom smilies not working since 3.1.10 - 3.2 upgrade

Post by </Solidjeuh> » Tue Jul 04, 2017 10:26 am

Richy Freeway wrote:
Tue Jul 04, 2017 6:52 am
It works! Excellent.

It doesn't seem to have sorted <smilie> tags in posts prior to the fix, anyone have a suggestion how to sort that?
Don't know if that can be fixed quickly.
I had to edit hundreds of posts a few years ago.
Edit, add space somewhere and submit :lol:

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”