Facebook Login Issues

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
mrsmith79
Registered User
Posts: 3
Joined: Tue Mar 28, 2017 2:29 pm

Facebook Login Issues

Post by mrsmith79 » Tue Mar 28, 2017 2:35 pm

Hello All,
I recently installed version 3.2 and am in the process of trying to get Facebook Login to work. I have followed the instructions, obtained a developer Id and under the Authentication Tab put this Key and Secret in the fields listed. When I try to login I see the button that says Facebook, but when I click on it I go to a blank white screen. If anyone can point me in the correct direction it would be very helpful, Thank You.

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 47983
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: Facebook Login Issues

Post by stevemaury » Tue Mar 28, 2017 2:41 pm

What instructions are you following? Link?
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

All unsolicited PMs will be ignored.

mrsmith79
Registered User
Posts: 3
Joined: Tue Mar 28, 2017 2:29 pm

Re: Facebook Login Issues

Post by mrsmith79 » Tue Mar 28, 2017 2:49 pm

In the documentation is states what is needed for Facebook Authentication at this link under OAuth and then Facebook
https://www.phpbb.com/support/docs/en/3 ... al_client/

I have registered an app with Facebook to obtain both my App Id and Secret Key, both of which I inserted in the proper fields for OAuth in the Administration Control Panel. I see the Facebook login button when the login page loads but once pressing it, it simply loads a blank page.

mrsmith79
Registered User
Posts: 3
Joined: Tue Mar 28, 2017 2:29 pm

Re: Facebook Login Issues

Post by mrsmith79 » Tue Mar 28, 2017 5:41 pm

Also, when I try to do a Facebook Login through Firefox, I get a blank screen, however, if I try through Chrome, I get a Http Error 500, Website Unable to Handle This Request. Any thoughts or guesses would be very helpful, Thank You

janus_zonstraal
Registered User
Posts: 1805
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: Facebook Login Issues

Post by janus_zonstraal » Tue May 23, 2017 4:23 pm

Same here,

In "private mode" on Opera and Firefox it works.
In chrome it is OK in normal mode

Any ideas?
Sorry! My English is bat ;) !!!

User avatar
WelshPaul
Registered User
Posts: 201
Joined: Tue Aug 19, 2014 2:09 pm

Re: Facebook Login Issues

Post by WelshPaul » Tue May 23, 2017 4:39 pm

Facebook login works just fine once the app is configured correctly...

Have a read of this: http://sitesplat.com/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=3533

More so this: http://sitesplat.com/phpBB3/viewtopic.p ... 533#p21775

janus_zonstraal
Registered User
Posts: 1805
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: Facebook Login Issues

Post by janus_zonstraal » Tue May 23, 2017 4:49 pm

WelshPaul wrote:
Tue May 23, 2017 4:39 pm
Facebook login works just fine once the app is configured correctly...

Have a read of this: http://sitesplat.com/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=3533

More so this: http://sitesplat.com/phpBB3/viewtopic.p ... 533#p21775
No access without a code
Sorry! My English is bat ;) !!!

User avatar
WelshPaul
Registered User
Posts: 201
Joined: Tue Aug 19, 2014 2:09 pm

Re: Facebook Login Issues

Post by WelshPaul » Tue May 23, 2017 4:50 pm

janus_zonstraal wrote:
Tue May 23, 2017 4:49 pm
WelshPaul wrote:
Tue May 23, 2017 4:39 pm
Facebook login works just fine once the app is configured correctly...

Have a read of this: http://sitesplat.com/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=3533

More so this: http://sitesplat.com/phpBB3/viewtopic.p ... 533#p21775
No access without a code
Ahhh, 2 mins...

User avatar
WelshPaul
Registered User
Posts: 201
Joined: Tue Aug 19, 2014 2:09 pm

Re: Facebook Login Issues

Post by WelshPaul » Tue May 23, 2017 4:53 pm

See below! I double posted!!! :oops:
Last edited by WelshPaul on Tue May 23, 2017 4:58 pm, edited 1 time in total.

User avatar
WelshPaul
Registered User
Posts: 201
Joined: Tue Aug 19, 2014 2:09 pm

Re: Facebook Login Issues

Post by WelshPaul » Tue May 23, 2017 4:54 pm

***Copied and pasted my post from sitesplat website***

Facebook > Settings > Advanced

App Domains: http://domain.com/
Contact Email: email@domain.com
Site URL: https://www.domain.com/

Image

PRODUCTS > Facebook Login

Client OAuth Login : Yes
Web OAuth Login: Yes
Embedded Browser OAuth Login: Yes

Valid OAuth redirect URIs:

Code: Select all

https://www.domain.com/ucp.php?i=ucp_auth_link&mode=auth_link&link=1&oauth_service=facebook
https://domain.com/ucp.php?i=ucp_auth_link&mode=auth_link&link=1&oauth_service=facebook
http://www.domain.com/ucp.php?i=ucp_auth_link&mode=auth_link&link=1&oauth_service=facebook
http://domain.com/ucp.php?i=ucp_auth_link&mode=auth_link&link=1&oauth_service=facebook
https://www.domain.com/ucp.php?mode=login&login=external&oauth_service=facebook
https://domains.com/ucp.php?mode=login&login=external&oauth_service=facebook
http://www.domain.com/ucp.php?mode=login&login=external&oauth_service=facebook
http://domain.com/ucp.php?mode=login&login=external&oauth_service=facebook
Image

If Facebook Login isn't listed under "Products" add it using + Add Product.

Obviously, under settings, you replace http/https with whatever protocol your board uses. You also need to replace domain.com with your own domain name.

Redirect URI's - Do not change the http/https protocols!!! Just replace the domain.com part with your own domain name. Once done, copy and paste all the redirect URI's and paste them into the Valid OAuth redirect URI box! This covers both http and https protocols.

janus_zonstraal
Registered User
Posts: 1805
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: Facebook Login Issues

Post by janus_zonstraal » Sat May 27, 2017 11:06 am

Still a blank page after checking the settings. :)

After the installation in December 2016 it was working, did not check it after that, until now.
Sorry! My English is bat ;) !!!

User avatar
Dr.Death
QA Team
Posts: 361
Joined: Fri Apr 25, 2003 10:04 am
Location: Germany
Contact:

Re: Facebook Login Issues

Post by Dr.Death » Mon Jun 05, 2017 6:46 am

Hi,

I can Second this.

Since phpBB 3.2 the Facebook oauth login is not working anymore.
Facebook App was configured and working before phpBB 3.2 (phpBB 3.1.x)

With debug mode on, there is an error output after the redirection from facebook api to the ucp.php :

http://domain.com/ucp.php?mode=login&login=external&oauth_service=facebook&code=hereComesVeryLongCode

[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/vendor/lusitanian/oauth/src/OAuth/OAuth2/Service/Facebook.php on line 171: Undefined index: access_token

Maybe the OAuth Module have an issue.....
Doc.

User avatar
3Di
Registered User
Posts: 11865
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:09 pm
Location: Milano - Frankfurt
Name: Marco
Contact:

Re: Facebook Login Issues

Post by 3Di » Mon Jun 05, 2017 7:12 am

There is a PR or a discussion somewhere about upgrading Lusitanian.
No time to get a link to it though, sorry.
Want to compensate me for my interest? Donate
Please PM me only to request paid works. Thx.
Extensions, Scripts, MOD porting, Update/Upgrades

User avatar
Dr.Death
QA Team
Posts: 361
Joined: Fri Apr 25, 2003 10:04 am
Location: Germany
Contact:

Re: Facebook Login Issues

Post by Dr.Death » Mon Jun 05, 2017 2:13 pm

Ahhh, thanks for pointing to the correct direction....

https://tracker.phpbb.com/browse/PHPBB3-15158

Maybe we have to wait for phpBB 3.2.1
Doc.

User avatar
WelshPaul
Registered User
Posts: 201
Joined: Tue Aug 19, 2014 2:09 pm

Re: Facebook Login Issues

Post by WelshPaul » Mon Jun 05, 2017 2:21 pm

No you don't, sure I posted a fix for this a while ago.

EDIT: viewtopic.php?f=556&t=2417296&p=14704306#p14704306

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: david63, janus_zonstraal, noudle, stevemaury and 127 guests

cron