Avatars do not work after Update

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
Post Reply
Nerdmeetsyou
Registered User
Posts: 5
Joined: Sun Jun 18, 2017 7:39 pm

Avatars do not work after Update

Post by Nerdmeetsyou » Sun Jun 18, 2017 7:48 pm

I have taken over a forum by only beeing provided the old database and files. And after updating and fixing a lot of problems I finally got it running. But there is one Problem remaining. And I hoped one of you could maybe help me with that: The avatars are not working.
Old uploaded avatars from the old site are not showing.
And if you upload a new one there is no error message, but then it just is not shown when going to the profile. Also it has not uploaded when looking into the sites FTP folders.

I'm pretty sure I set the Avatars to enabled and also set the permissions for all necessary folders to 777. Also I'm pretty sure I chose the right path for the folder.

Is there anything else this could be coming form?

The site is http://forum.councilofelrond.org

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 17394
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am

Re: Avatars do not work after Update

Post by Mick » Mon Jun 19, 2017 9:41 am

Is this the same with all browsers?
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

Nerdmeetsyou
Registered User
Posts: 5
Joined: Sun Jun 18, 2017 7:39 pm

Re: Avatars do not work after Update

Post by Nerdmeetsyou » Mon Jun 19, 2017 8:40 pm

At least in Chrome and Firefox.
But the strange thing is, I was just told by one of the users: They work in Tabtalk.

Nerdmeetsyou
Registered User
Posts: 5
Joined: Sun Jun 18, 2017 7:39 pm

Re: Avatars do not work after Update

Post by Nerdmeetsyou » Mon Jun 19, 2017 8:40 pm

Is there any way I could provide additional information to help you analyse this problem? Maybe snipets from my database?

rxu
Extensions Development Team
Posts: 2594
Joined: Wed Oct 25, 2006 12:46 pm
Location: Siberia, Russian Federation
Name: Ruslan
Contact:

Re: Avatars do not work after Update

Post by rxu » Tue Jun 20, 2017 2:00 am

Browsing your board made me think that you have avatars disabled in general. Try checking Enable avatars setting state at ACP/Avatar setting.

Nerdmeetsyou
Registered User
Posts: 5
Joined: Sun Jun 18, 2017 7:39 pm

Re: Avatars do not work after Update

Post by Nerdmeetsyou » Wed Jun 21, 2017 6:22 pm

Here is a picture of my avatar settings:
https://www.dropbox.com/s/72u00hdgvckdq ... t.PNG?dl=0
I think they should be allright.

There is something else, I noticed.
I read somewhere on the forum, that if your avatars are activated it must read "1" in the user database sheet in the line of user_avatar_type. For my board all are set to "0".
Does this mean anything to you?

Toxyy
Registered User
Posts: 96
Joined: Mon Oct 24, 2016 3:22 pm

Re: Avatars do not work after Update

Post by Toxyy » Wed Jun 21, 2017 9:34 pm

Could I have a link to a topic of your forum?

Nerdmeetsyou
Registered User
Posts: 5
Joined: Sun Jun 18, 2017 7:39 pm

Re: Avatars do not work after Update

Post by Nerdmeetsyou » Thu Jun 22, 2017 6:40 pm

Sure: http://forum.councilofelrond.org/viewto ... 118&t=2847
At least all the people who were Council Members should have avatars from before the update.

Toxyy
Registered User
Posts: 96
Joined: Mon Oct 24, 2016 3:22 pm

Re: Avatars do not work after Update

Post by Toxyy » Thu Jun 22, 2017 6:50 pm

Where are your avatars stored?

Try enabling remote avatars/gallery avatars, or just enable everything to see if it works and if it does disable the things one by one that you don't want. Besides that, check your individual forum permissions/group permissions. Not sure if that will help but it's worth a shot.

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: Sopalajo de Arrierez, stevemaury, Toxyy and 29 guests