How to increase memory?

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
Post Reply
TazzIsBack
Registered User
Posts: 14
Joined: Thu Aug 10, 2017 3:09 pm

How to increase memory?

Post by TazzIsBack »

What version of phpBB are you using? phpBB 3.21
What is your board's URL? http://www.awangardagroup.pl/forum
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
Do you have any extensions installed? Yes
What styles do you currently have installed? prosilver, Milk_v2
What language(s) is your board currently using? p

Hi,
I don't know what's goin' on, but when loaded and installed new package of emojis for my forum, everythings crashed and now i see this:
Image

I just loaded backup from 08.08.2017 and it's still this same error:
Image

I really don't know what i have to do... I just want my forum back :(

Please guys, help me with this problem.
Last edited by TazzIsBack on Fri Aug 11, 2017 12:23 am, edited 1 time in total.
User avatar
janus_zonstraal
Registered User
Posts: 4796
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: Configurator.php just kill'd my forum

Post by janus_zonstraal »

What backup did you loaded, files or database?


You can try to delete the folders in the cache folder, except index.html and .htaccess
Sorry! My English is bat ;) !!!
User avatar
JoshyPHP
Code Contributor
Posts: 1157
Joined: Mon Jul 11, 2011 12:28 am

Re: Configurator.php just kill'd my forum

Post by JoshyPHP »

You're missing a bunch of files. Reupload everything and make sure that the files actually get uploaded.
I wrote the thing that does BBCodes in 3.2+.
TazzIsBack
Registered User
Posts: 14
Joined: Thu Aug 10, 2017 3:09 pm

Re: Configurator.php just kill'd my forum

Post by TazzIsBack »

Now i backuped database and files - still shit happens.
Sorry for language, but i'm mad af. 12 days of work goes to hell.

I really dont know what can i do now.


Edit;
Sth move on.
Now i have error like that:
"Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 72 bytes) in /home/castroll/domains/awangardagroup.pl/public_html/forum/vendor/s9e/text-formatter/src/Configurator.php on line 3192"

I saw a lot of tutorials to expand memory in php.ini, but i have php.ini like that, and i dont see nothing about memory:

Code: Select all

<?php
/**
*
* This file is part of the phpBB Forum Software package.
*
* @copyright (c) phpBB Limited <https://www.phpbb.com>
* @license GNU General Public License, version 2 (GPL-2.0)
*
* For full copyright and license information, please see
* the docs/CREDITS.txt file.
*
*/

namespace phpbb\php;

/**
* Wrapper class for ini_get function.
*
* Provides easier handling of the different interpretations of ini values.
*/
class ini
{
    /**
    * Simple wrapper for ini_get()
    * See http://php.net/manual/en/function.ini-get.php
    *
    * @param string $varname    The configuration option name.
    * @return bool|string        False if configuration option does not exist,
    *                            the configuration option value (string) otherwise.
    */
    public function get($varname)
    {
        return ini_get($varname);
    }

    /**
    * Gets the configuration option value as a trimmed string.
    *
    * @param string $varname    The configuration option name.
    * @return bool|string        False if configuration option does not exist,
    *                            the configuration option value (string) otherwise.
    */
    public function get_string($varname)
    {
        $value = $this->get($varname);

        if ($value === false)
        {
            return false;
        }

        return trim($value);
    }

    /**
    * Gets configuration option value as a boolean.
    * Interprets the string value 'off' as false.
    *
    * @param string $varname    The configuration option name.
    * @return bool                False if configuration option does not exist.
    *                            False if configuration option is disabled.
    *                            True otherwise.
    */
    public function get_bool($varname)
    {
        $value = $this->get_string($varname);

        if (empty($value) || strtolower($value) == 'off')
        {
            return false;
        }

        return true;
    }

    /**
    * Gets configuration option value as an integer.
    *
    * @param string $varname    The configuration option name.
    * @return bool|int            False if configuration option does not exist,
    *                            false if configuration option value is not numeric,
    *                            the configuration option value (integer) otherwise.
    */
    public function get_int($varname)
    {
        $value = $this->get_string($varname);

        if (!is_numeric($value))
        {
            return false;
        }

        return (int) $value;
    }

    /**
    * Gets configuration option value as a float.
    *
    * @param string $varname    The configuration option name.
    * @return bool|float        False if configuration option does not exist,
    *                            false if configuration option value is not numeric,
    *                            the configuration option value (float) otherwise.
    */
    public function get_float($varname)
    {
        $value = $this->get_string($varname);

        if (!is_numeric($value))
        {
            return false;
        }

        return (float) $value;
    }

    /**
    * Gets configuration option value in bytes.
    * Converts strings like '128M' to bytes (integer or float).
    *
    * @param string $varname    The configuration option name.
    * @return bool|int|float    False if configuration option does not exist,
    *                            false if configuration option value is not well-formed,
    *                            the configuration option value otherwise.
    */
    public function get_bytes($varname)
    {
        $value = $this->get_string($varname);

        if ($value === false)
        {
            return false;
        }

        if (is_numeric($value))
        {
            // Already in bytes.
            return phpbb_to_numeric($value);
        }
        else if (strlen($value) < 2)
        {
            // Single character.
            return false;
        }
        else if (strlen($value) < 3 && $value[0] === '-')
        {
            // Two characters but the first one is a minus.
            return false;
        }

        $value_lower = strtolower($value);
        $value_numeric = phpbb_to_numeric($value);

        switch ($value_lower[strlen($value_lower) - 1])
        {
            case 'g':
                $value_numeric *= 999999;
            case 'm':
                $value_numeric *= 999999;
            case 'k':
                $value_numeric *= 999999;
            break;

            default:
                // It's not already in bytes (and thus numeric)
                // and does not carry a unit.
                return false;
        }

        return $value_numeric;
    }
}
What i have to do?
rxu
Extensions Development Team
Posts: 3387
Joined: Wed Oct 25, 2006 12:46 pm
Location: Siberia, Russian Federation
Name: Ruslan
Contact:

Re: How to increase memory?

Post by rxu »

User avatar
JoshyPHP
Code Contributor
Posts: 1157
Joined: Mon Jul 11, 2011 12:28 am

Re: How to increase memory?

Post by JoshyPHP »

TazzIsBack, that code is not your php.ini. The php.ini is part of the server configuration. Is that a VPS? Whoever configured the server is in charge of the php.ini.

What version of PHP do you use by the way?
I wrote the thing that does BBCodes in 3.2+.
TazzIsBack
Registered User
Posts: 14
Joined: Thu Aug 10, 2017 3:09 pm

Re: How to increase memory?

Post by TazzIsBack »

Yes, it is web hosting buyed from www.hekko.pl - admin tells me that memory_limit for my acc is 128M, and there are no technical abbility to increase it.
I have PHP 5.6.23
User avatar
JoshyPHP
Code Contributor
Posts: 1157
Joined: Mon Jul 11, 2011 12:28 am

Re: How to increase memory?

Post by JoshyPHP »

Your best bet would be to upgrade to the latest version of PHP and enable Opcache.
I wrote the thing that does BBCodes in 3.2+.
TazzIsBack
Registered User
Posts: 14
Joined: Thu Aug 10, 2017 3:09 pm

Re: How to increase memory?

Post by TazzIsBack »

I dont understand.
I just backuped again forum, upload only ONE ext and i see this:

Code: Select all

Fatal error: Uncaught Twig_Error_Loader: There are no registered paths for namespace "planetstyles_flightdeck" in "overall_header.html" at line 90. in /home/castroll/domains/awangardagroup.pl/public_html/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Loader/Filesystem.php:209 Stack trace: #0 /home/castroll/domains/awangardagroup.pl/public_html/forum/phpbb/template/twig/loader.php(135): Twig_Loader_Filesystem->findTemplate('@planetstyles_f...') #1 /home/castroll/domains/awangardagroup.pl/public_html/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Loader/Filesystem.php(150): phpbb\template\twig\loader->findTemplate('@planetstyles_f...') #2 /home/castroll/domains/awangardagroup.pl/public_html/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Environment.php(329): Twig_Loader_Filesystem->getCacheKey('@planetstyles_f...') #3 /home/castroll/domains/awangardagroup.pl/public_html/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Environment.php(419): Twig_Environment->getTemplateClass('@planetstyles_f...') #4 /home/castroll/domains/awangardagroup.pl/public_html/forum/phpbb/template/twig/environm in /home/castroll/domains/awangardagroup.pl/public_html/forum/vendor/twig/twig/lib/Twig/Loader/Filesystem.php on line 209
Help me :(
User avatar
JoshyPHP
Code Contributor
Posts: 1157
Joined: Mon Jul 11, 2011 12:28 am

Re: How to increase memory?

Post by JoshyPHP »

I don't know, you keep coming up with new unrelated errors and it's impossible to tell whether you fixed any of those.

If that style doesn't work, ask the style's vendor.
I wrote the thing that does BBCodes in 3.2+.
TazzIsBack
Registered User
Posts: 14
Joined: Thu Aug 10, 2017 3:09 pm

Re: How to increase memory?

Post by TazzIsBack »

Now i just installed clear phpbb 3.2.1 and i have this.

Code: Select all

Warning: require(/home/castroll/domains/awangardagroup.pl/public_html/forum/vendor/composer/ClassLoader.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/castroll/domains/awangardagroup.pl/public_html/forum/vendor/composer/autoload_real.php on line 12

Fatal error: require(): Failed opening required '/home/castroll/domains/awangardagroup.pl/public_html/forum/vendor/composer/ClassLoader.php' (include_path='.:/usr/local/php71/lib/php/') in /home/castroll/domains/awangardagroup.pl/public_html/forum/vendor/composer/autoload_real.php on line 12
Im a dumb or what?
User avatar
JoshyPHP
Code Contributor
Posts: 1157
Joined: Mon Jul 11, 2011 12:28 am

Re: How to increase memory?

Post by JoshyPHP »

You're back to the first set of errors: some files are missing. Whatever method you're using to upload the files to your server, it doesn't work correctly.
I wrote the thing that does BBCodes in 3.2+.
TazzIsBack
Registered User
Posts: 14
Joined: Thu Aug 10, 2017 3:09 pm

Re: How to increase memory?

Post by TazzIsBack »

So, what can i do? I just downloaded 3rd time phpbb321 pack and still this same. Where is a problem?
User avatar
</Solidjeuh>
Registered User
Posts: 1788
Joined: Tue Mar 29, 2016 3:45 am
Location: Aalst (Belgium)
Name: Andy Dm
Contact:

Re: How to increase memory?

Post by </Solidjeuh> »

How do you upload the phpBB files to your server?
I recommend filezilla Client: https://filezilla-project.org/
Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”