Not on the last message

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
criocere
Registered User
Posts: 12
Joined: Fri Jun 16, 2017 12:05 pm

Not on the last message

Post by criocere » Sun Sep 17, 2017 6:35 am

Hello,

Since I have upgraded my forum from 3.1 to 3.2 and 3.2.1, I still have a problem with notifications.

When I received a message and when I click to access to the last one, when they are several pages of pages, I arrived in the middle of those pages not on the last message. I removed the cookie but nothing change.

For some subjects it is ok but not all. It is always wrong for the same subjects.

Last remark, I received sometime several messages for the same subject.

What happen? What can I do?

Sample of the url recevied, I have 845 pages of messages, and I arrived on the page 45 !!
...../viewtopic.php?p=1727321#p1727321

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 17840
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff

Re: Not on the last message

Post by Mick » Sun Sep 17, 2017 7:46 am

Please fill out the Support Request Template and post it back here to enable us to assist you better.
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.
Forza Garibaldi

criocere
Registered User
Posts: 12
Joined: Fri Jun 16, 2017 12:05 pm

Re: Not on the last message

Post by criocere » Sun Sep 17, 2017 12:53 pm

Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.2.1
What is your board's URL? https://www.aujardin.org
Who do you host your board with? Dedicated server on OVH
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
What is the most recent action performed on your board? Conversion from phpBB2
Is registration required to reproduce this issue? Yes
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? No
What styles do you currently have installed? phpBB Metro Theme by PixelGoose Studio
What language(s) is your board currently using? PHP Version 7.0.23
Which database type/version are you using? MariaDB
What is your level of experience? Comfortable with PHP and phpBB
What username can be used to view this issue? alain01
What password can be used to view this issue? 456123Abc
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? The problem appears when updating from phpbb3.0 to phpbb 3.1
Please describe your problem. Since I have upgraded my forum from 3.1 to 3.2 and 3.2.1, I have a problems with notifications received from mails.

When I received a message and when I click to access to the last one, when they are several pages of pages, I arrived in the middle of those pages not on the last message. I removed the cookie but nothing change.

What happen? What can I do?

Sample of the url recevied, I have 845 pages of messages, and I arrived on the page 45 and not on the 845 !!
...../viewtopic.php?p=1727321#p1727321
Generated by SRT Generator

criocere
Registered User
Posts: 12
Joined: Fri Jun 16, 2017 12:05 pm

Re: Not on the last message

Post by criocere » Wed Sep 20, 2017 3:51 pm

Hello,

Am I the only one with those problems?

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50701
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: Not on the last message

Post by Brf » Wed Sep 20, 2017 4:06 pm

That username you specified returns this error
Le nom d’utilisateur que vous avez spécifié est actuellement inactif. Si vous rencontrez des difficultés lors de l’activation de votre compte, veuillez contacter un administrateur du forum.
Which I assume is saying the username is not active.

criocere
Registered User
Posts: 12
Joined: Fri Jun 16, 2017 12:05 pm

Re: Not on the last message

Post by criocere » Mon Sep 25, 2017 9:20 am

Hello brf,

Yes I deactivated this user as I got no answer :|
I re-activate it.

Since since migration, I have 2 problems in fact:

1/ When I click on the link in the received notification, I do not arrive on the message but most of time in the middles of pages

2/ I receive as many notifications as posts are done since my last visit

I think that the 2 problems are link
It seems that the last access is not well saved

User avatar
canonknipser
Registered User
Posts: 1131
Joined: Thu Sep 08, 2011 4:16 am
Location: Germany
Name: Frank Jakobs
Contact:

Re: Not on the last message

Post by canonknipser » Mon Sep 25, 2017 11:43 am

criocere wrote:
Mon Sep 25, 2017 9:20 am
2/ I receive as many notifications as posts are done since my last visit
This sounds very familiar - do you have "tapatalk" extension running on your board?
Greetings
Frank
phpbb.de support team member
English is not my native language
New arrival - Extensions and scripts for phpBB
no support via PM or mail

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50701
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: Not on the last message

Post by Brf » Mon Sep 25, 2017 1:16 pm

criocere wrote:
Wed Sep 20, 2017 3:51 pm
Hello,

Am I the only one with those problems?
Brf wrote:
Wed Sep 20, 2017 4:06 pm
That username you specified returns this error
criocere wrote:
Mon Sep 25, 2017 9:20 am
Yes I deactivated this user as I got no answer :|
My post was only 15 minutes after your previous post. That is not giving very much time to diagnose your problem...

criocere
Registered User
Posts: 12
Joined: Fri Jun 16, 2017 12:05 pm

Re: Not on the last message

Post by criocere » Mon Sep 25, 2017 8:06 pm

canonknipser wrote:
Mon Sep 25, 2017 11:43 am
criocere wrote:
Mon Sep 25, 2017 9:20 am
2/ I receive as many notifications as posts are done since my last visit
This sounds very familiar - do you have "tapatalk" extension running on your board?
No, I don't install this extension.

criocere
Registered User
Posts: 12
Joined: Fri Jun 16, 2017 12:05 pm

Re: Not on the last message

Post by criocere » Mon Sep 25, 2017 8:08 pm

Brf wrote:
Mon Sep 25, 2017 1:16 pm
criocere wrote:
Wed Sep 20, 2017 3:51 pm
Hello,

Am I the only one with those problems?
Brf wrote:
Wed Sep 20, 2017 4:06 pm
That username you specified returns this error
criocere wrote:
Mon Sep 25, 2017 9:20 am
Yes I deactivated this user as I got no answer :|
My post was only 15 minutes after your previous post. That is not giving very much time to diagnose your problem...
I don't like very to publish an access :roll:

criocere
Registered User
Posts: 12
Joined: Fri Jun 16, 2017 12:05 pm

Re: Not on the last message

Post by criocere » Mon Sep 25, 2017 8:22 pm

Not sure it is linked...

Tonight I received a notification with this link, a new post arrived on the discussion
https://www.aujardin.org/viewtopic.php? ... ead#unread

If I copy this link in a new tabulation I do not arrived on the last post but on the first post of the last page.

Is the positionning on the good page and on the good post done by a script? Is there a conflict?

User avatar
Leinad4Mind
Translator
Posts: 804
Joined: Sun Jun 01, 2008 11:08 pm
Contact:

Re: Not on the last message

Post by Leinad4Mind » Tue Sep 26, 2017 9:08 am

Maybe you're using Firefox?

Because I can recall of a bug with #anchors on the url:
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=668213

I tested in Edge, opera, chrome and its just firefox that seems to miss the #anchor

The unread one I was not able to confirm, but when its like this: https://www.aujardin.org/viewtopic.php? ... 0#p2905650

I was able to reproduce on firefox only. After a lot of tests on all browsers (but I have discover this problem some months ago, in february, since a client of mine was having this issue)
Want to access all my portuguese MOD and Extension translations?
Become my Patreon!
phpBB Portugal Translator and Moderator

criocere
Registered User
Posts: 12
Joined: Fri Jun 16, 2017 12:05 pm

Re: Not on the last message

Post by criocere » Tue Sep 26, 2017 5:25 pm

Hi Leina4mind,

Thanks for your tests

In fact I am on chrome. If I use this link with a copy-paste on a new tabulation
https://www.aujardin.org/viewtopic.php? ... ead#unread

I arrive here
https://www.aujardin.org/viewtopic.php? ... iew=unread

not on this post
https://www.aujardin.org/viewtopic.php? ... 0#p2905650

Something completely wrong with the positionning in a subject. My members have the same problems...
I will remove my cookies and retest....

User avatar
Leinad4Mind
Translator
Posts: 804
Joined: Sun Jun 01, 2008 11:08 pm
Contact:

Re: Not on the last message

Post by Leinad4Mind » Tue Sep 26, 2017 6:21 pm

Don't forget that the unread links, after read them, the #anchor will not work anymore, because its not unread anymore. So, it will only work the 1st time you enter on that topic with unread messages ofcourse.
Want to access all my portuguese MOD and Extension translations?
Become my Patreon!
phpBB Portugal Translator and Moderator

criocere
Registered User
Posts: 12
Joined: Fri Jun 16, 2017 12:05 pm

Re: Not on the last message

Post by criocere » Tue Sep 26, 2017 7:20 pm

Leinad4Mind wrote:
Tue Sep 26, 2017 6:21 pm
Don't forget that the unread links, after read them, the #anchor will not work anymore, because its not unread anymore. So, it will only work the 1st time you enter on that topic with unread messages ofcourse.
Good point ! The #pXXXX mechanism was better.... :|

Anyway, I removed my cookies and I still have my problems. Tonight, I received 3 answers on a subject, one by new post since my last visit. I click on the link in the last one and I arrived page 45 instead of page 847!!!!

There is a bug...

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: Crizzo, pathfinderenterprises and 10 guests