Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
mrix2000
Registered User
Posts: 538
Joined: Sun Dec 03, 2006 2:23 pm

Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by mrix2000 » Mon Nov 13, 2017 9:17 am

Hello all, my site is very heavy on image uploads using the attachment feature of phpbb3.2.1, after the upgrade some members have been contacting me to say there is now a problem when they try to upload images, these images are well within the dimensions I set in the ACP but when some members upload them the software is stating it is far too bit :?

One member sent me this image below then I asked him to send me the pics in email and they were actually around 400px by 400px, I tried to upload them to my forum my end and all was fine but he and a few others are getting this issue ?

Any help greatly appreciated.
Thanks
mrix
Attachments
imageproblem.gif
imageproblem.gif (8.81 KiB) Viewed 459 times

janus_zonstraal
Registered User
Posts: 1808
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by janus_zonstraal » Mon Nov 13, 2017 9:30 am

Maybe related to this
viewtopic.php?f=556&t=2445676
Sorry! My English is bat ;) !!!

mrix2000
Registered User
Posts: 538
Joined: Sun Dec 03, 2006 2:23 pm

Re: Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by mrix2000 » Mon Nov 13, 2017 12:14 pm

Hello Yes it does appear to be a similar issue, his issue is with avatars and mine uploading attachment images, hopefully something can be reverted to get this working like it was in prior versions.
Thanks
mrix

mrix2000
Registered User
Posts: 538
Joined: Sun Dec 03, 2006 2:23 pm

Re: Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by mrix2000 » Tue Nov 14, 2017 3:05 pm

Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.2.1
What is your board's URL? https://www.metaldetectingforum.co.uk
Who do you host your board with? Webhosting UK
How did you install your board? I used a download package provided by another website
What is the most recent action performed on your board? Update from a previous version of phpBB3
Is registration required to reproduce this issue? Yes
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? Yes
What version of phpBB3 did you update from? phpBB 3.2.0
What extensions do you have installed? Recent topics
Google Translater
Thanks for Posts
Board Rules
Pages
SOCIAL SHARE W/ OPENGRAPH TAGS
CUSTOMIZED QUICK LINKS
YOUTUBE VIDEO GALLERY
Blinking counter, for new pm and new notify
Advanced BBCode Box
What styles do you currently have installed? Custom Pro-Silver
What language(s) is your board currently using? English
Which database type/version are you using? MariaDB
What is your level of experience? New to PHP but not phpBB
What username can be used to view this issue? testuser
What password can be used to view this issue? testing1
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? Used this guide to upgrade my board from phpbb3.2 to phpbb3.2.1 which all appeared to go smoothly with no errors..

Guide link here - https://www.phpbb.com/support/docs/en/3 ... ating-32x/
Please describe your problem. Hello I have started a topic on the support forum here explaining the problem....

viewtopic.php?f=556&t=2445926&p=14864381#p14864381
Generated by SRT Generator

mrix2000
Registered User
Posts: 538
Joined: Sun Dec 03, 2006 2:23 pm

Re: Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by mrix2000 » Thu Nov 16, 2017 8:32 am

Hello all, I have a fix where by I have asked members to safe the problematic images as png, gif which is not ideal but a temporary fix.
Does anyone know if this problem is recognised by phpbb or will they have to be notified ?
My site consists of a lot of daily uploads using the attachment feature so its something I would notice far more than most :cry:
Thanks all
mrix

mrix2000
Registered User
Posts: 538
Joined: Sun Dec 03, 2006 2:23 pm

Re: Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by mrix2000 » Mon Nov 20, 2017 5:07 pm

Hello all, just a little bump to see if anyone has any idea`s on this bug.
Thanks
mrix

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 47986
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by stevemaury » Mon Nov 20, 2017 6:56 pm

Are the users resizing them? If so, with what?
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

All unsolicited PMs will be ignored.

mrix2000
Registered User
Posts: 538
Joined: Sun Dec 03, 2006 2:23 pm

Re: Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by mrix2000 » Mon Nov 20, 2017 8:05 pm

stevemaury wrote:
Mon Nov 20, 2017 6:56 pm
Are the users resizing them? If so, with what?
Hello yes the users are resizing them to keep within the size of the theme I use using various different programs, there was never an issue before the upgrade, no complaints at all, there definitely appears to be a change since the upgrade.

mrix

mrix2000
Registered User
Posts: 538
Joined: Sun Dec 03, 2006 2:23 pm

Re: Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by mrix2000 » Tue Nov 21, 2017 5:17 pm

Hello all, just an update to say this issue also effects uploaded avatars also, I have been contacted by a couple of members who was wondering where their avatars had disappeared.
mrix

mrix2000
Registered User
Posts: 538
Joined: Sun Dec 03, 2006 2:23 pm

Re: Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by mrix2000 » Wed Nov 22, 2017 7:02 pm

Hello all, how can I know if this problem is at least being looked at ? will it be fixed in the next update etc ?
Thanks all
mrix

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 18124
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff

Re: Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by Mick » Wed Nov 22, 2017 7:05 pm

mrix2000 wrote:
Wed Nov 22, 2017 7:02 pm
will it be fixed in the next update etc ?
Has it been reported as a bug?
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.
Forza Garibaldi

Sycend
Registered User
Posts: 11
Joined: Fri Apr 25, 2014 5:03 pm

Re: Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by Sycend » Wed Nov 22, 2017 9:14 pm

Hello, i am the guy from the problem topic linked in the 2nd post of this thread.
On our board its also on normal attachments, on Avatar it was the easiest way to reproduce it for me.

Are there information regards a patch to this problem?


Best short time workaround so far.
AmigoJack wrote:
Mon Nov 13, 2017 9:44 am

If you want to "repair" your picture then
  1. Open it in your favorite image editor (mostly thru CTRL+O), then either
    1. copy it to the clipboard (the picture's 150x150px canvas, not the file - this means to most editors CTRL+A, then CTRL+C),
    2. create a new file with the same dimensions (mostly CTRL+N),
    3. paste your clipboard content (mostly CTRL+V),
    4. save the file (mostly CTRL+S).
  2. ...or save the file in a different format (PNG, GIF, BMP...).
That way the metadata will not be copied (in case you choose JPEG as format again you'll notice a big difference in the filesize) and phpBB will finally recognize the correct dimensions.

Proof: asd2.jpg

mrix2000
Registered User
Posts: 538
Joined: Sun Dec 03, 2006 2:23 pm

Re: Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by mrix2000 » Thu Nov 23, 2017 10:47 am

Mick wrote:
Wed Nov 22, 2017 7:05 pm
mrix2000 wrote:
Wed Nov 22, 2017 7:02 pm
will it be fixed in the next update etc ?
Has it been reported as a bug?
Hello Yes I did report it has a bug but it got closed and directed to another example, to be totally honest the bug system unless you understand it seems a little complicated, well certainly in my mind so I am not really sure if the issue is going to be fixed, has already been fixed ? this side is very unclear to me :?


Thanks
mrix

mrix2000
Registered User
Posts: 538
Joined: Sun Dec 03, 2006 2:23 pm

Re: Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by mrix2000 » Thu Nov 23, 2017 10:50 am

Sycend wrote:
Wed Nov 22, 2017 9:14 pm
Hello, i am the guy from the problem topic linked in the 2nd post of this thread.
On our board its also on normal attachments, on Avatar it was the easiest way to reproduce it for me.

Are there information regards a patch to this problem?


Best short time workaround so far.
AmigoJack wrote:
Mon Nov 13, 2017 9:44 am

If you want to "repair" your picture then
  1. Open it in your favorite image editor (mostly thru CTRL+O), then either
    1. copy it to the clipboard (the picture's 150x150px canvas, not the file - this means to most editors CTRL+A, then CTRL+C),
    2. create a new file with the same dimensions (mostly CTRL+N),
    3. paste your clipboard content (mostly CTRL+V),
    4. save the file (mostly CTRL+S).
  2. ...or save the file in a different format (PNG, GIF, BMP...).
That way the metadata will not be copied (in case you choose JPEG as format again you'll notice a big difference in the filesize) and phpBB will finally recognize the correct dimensions.

Proof: asd2.jpg
Hello I used your advice on my forum which certainly helps as a fix for the time being so thanks for that but my forum has around 20 to 50 attachment uploads every single day and I am being contacted by so many members explaining the same issue, I have made a post but that tends to get over looked.
Hopefully a more permanent fix can be put in place asap
Thanks for your efforts
mrix

mrix2000
Registered User
Posts: 538
Joined: Sun Dec 03, 2006 2:23 pm

Re: Image Attachment Issue after upgrade to 3.2.1

Post by mrix2000 » Tue Nov 28, 2017 10:24 am

Hello all, just wondering if there is any light at the end of the tunnel for this issue :?
Thanks all
mrix

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: Gr8Falcon, Yahoo [Bot] and 173 guests