I'm an idiot, still on 3.0.12

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
SemolinaPilchard
Registered User
Posts: 25
Joined: Wed Nov 15, 2017 3:27 pm

I'm an idiot, still on 3.0.12

Post by SemolinaPilchard » Wed Nov 15, 2017 3:45 pm

I've been unwell and then moved house and left my forum bimbling along for the last 18 months under the supervision of moderators.

I've got myself together now and gone back to see how the forum is doing and it's on 3.0.12 !!!

I really hope that there are the files to update it somewhere but I cant find them :cry:

Pretty please can anyone help?
Last edited by HiFiKabin on Wed Nov 15, 2017 4:47 pm, edited 1 time in total.
Reason: Moved to 3.2.x support

User avatar
HiFiKabin
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 2291
Joined: Wed May 14, 2014 9:10 am
Location: Swearing at the PC, UK
Name: James
Contact:

Re: I'm an idiot, still on 3.0.12

Post by HiFiKabin » Wed Nov 15, 2017 4:47 pm

To upgrade to 3.2.1 follow the following steps

Notes:
  • Your server must be running at least PHP 5.4 or higher.
  • phpBB 3.2 is not compatible with 3.0 and most of the previous files will need to be removed prior to upgrading.
  • Styles and MODs from 3.0 cannot be installed on phpBB 3.2. To upgrade, perform the following steps:
  1. Make a back-up of the original files and database
  2. Deactivate all styles except for prosilver
  3. Remove all MOD-related changes from the database. The Support Toolkit's Database Cleaner can be used for this.
  4. Ensure that the activated spambot countermeasure is one of the standard phpBB plugins (Simple image, GD image, GD 3D image, Q&A, reCaptacha).
  5. Set British English as the only language pack and delete all other language pack directories from your server
  6. Delete all of your phpBB 3.0.x files EXCEPT for the following:
    • The config.php file
    • The /images/ directory
    • The /files/ directory
    • The /store/ directory
  7. Upload the contents of the phpBB3 directory from the uncompressed 3.2.x Full Package (EXCEPT for config.php) into your forum's directory (Note: you don't want to overwrite your original config.php file)
  8. Browse to www.example.com/install/
  9. Click the Update tab
  10. Click the Update button
  11. Select "Update database only" and click Submit
  12. Wait for the progress bar to reach 100% and for a message indicating that the update has completed
  13. Delete or rename the /install/ directory

SemolinaPilchard
Registered User
Posts: 25
Joined: Wed Nov 15, 2017 3:27 pm

Re: I'm an idiot, still on 3.0.12

Post by SemolinaPilchard » Tue Nov 21, 2017 3:32 pm

Thank you!
Will give it a go and hope I dont kill the whole forum!

janus_zonstraal
Registered User
Posts: 1797
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: I'm an idiot, still on 3.0.12

Post by janus_zonstraal » Tue Nov 21, 2017 3:41 pm

Best to try it on a test copy from your board.
Sorry! My English is bat ;) !!!

SemolinaPilchard
Registered User
Posts: 25
Joined: Wed Nov 15, 2017 3:27 pm

Re: I'm an idiot, still on 3.0.12

Post by SemolinaPilchard » Wed Nov 22, 2017 10:48 am

Yes, my plan is to do just that... It's not a massive forum (Total posts 132776 • Total topics 15226 • Total members 1678) but big enough to cause a headache !! lol

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 18102
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff

Re: I'm an idiot, still on 3.0.12

Post by Mick » Wed Nov 22, 2017 10:56 am

As long as you have backups there will be no headaches.
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.
Forza Garibaldi

SemolinaPilchard
Registered User
Posts: 25
Joined: Wed Nov 15, 2017 3:27 pm

Re: I'm an idiot, still on 3.0.12

Post by SemolinaPilchard » Wed Nov 22, 2017 12:47 pm

ahhhhh thought it was going too smooth...

I have no idea what 'twig' is...
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/phpbb/template/twig/twig.php on line 142: Undefined index: style_path
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/phpbb/template/twig/twig.php on line 145: Undefined index: style_parent_id
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 147: Undefined index: bbcode_bitfield
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/phpbb/template/twig/twig.php on line 142: Undefined index: style_path
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/phpbb/template/twig/twig.php on line 145: Undefined index: style_parent_id

SemolinaPilchard
Registered User
Posts: 25
Joined: Wed Nov 15, 2017 3:27 pm

Re: I'm an idiot, still on 3.0.12

Post by SemolinaPilchard » Wed Nov 22, 2017 12:58 pm

I'm presuming despite deleting all MOD's something has lingered in the DB.....

SemolinaPilchard
Registered User
Posts: 25
Joined: Wed Nov 15, 2017 3:27 pm

Re: I'm an idiot, still on 3.0.12

Post by SemolinaPilchard » Wed Nov 22, 2017 1:43 pm

ok... oddly its gone now ... forum there...members there... but zero posts/topics

only index page is ok...

further in is:
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/phpbb/cron/task/core/prune_shadow_topics.php on line 116: Undefined index: enable_shadow_prune
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/phpbb/content_visibility.php on line 131: Undefined index: topic_posts_approved
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/phpbb/content_visibility.php on line 131: Undefined index: topic_posts_unapproved
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/phpbb/content_visibility.php on line 131: Undefined index: topic_posts_softdeleted
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/viewforum.php on line 880: Undefined index: topic_visibility
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/viewforum.php on line 881: Undefined index: topic_visibility
The above is longer / shorter on different pages and is in the header of internal pages... Also the number of topics is correct but replies on ALL of them shows -1

Admin is also foobard
might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.
ERR_CONTENT_DECODING_FAILED

User avatar
david63
Jr. Extension Validator
Posts: 13110
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Name: David Wood
Contact:

Re: I'm an idiot, still on 3.0.12

Post by david63 » Wed Nov 22, 2017 2:47 pm

SemolinaPilchard wrote:
Wed Nov 22, 2017 12:47 pm
I have no idea what 'twig' is
Twig is the templating framework.
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email as they will be ignored

SemolinaPilchard
Registered User
Posts: 25
Joined: Wed Nov 15, 2017 3:27 pm

Re: I'm an idiot, still on 3.0.12

Post by SemolinaPilchard » Wed Nov 22, 2017 3:34 pm

david63 wrote:
Wed Nov 22, 2017 2:47 pm
SemolinaPilchard wrote:
Wed Nov 22, 2017 12:47 pm
I have no idea what 'twig' is
Twig is the templating framework.
Could it be linked to my template being messed about with by me? Although I havent uploaded that to the files so....

SemolinaPilchard
Registered User
Posts: 25
Joined: Wed Nov 15, 2017 3:27 pm

Re: I'm an idiot, still on 3.0.12

Post by SemolinaPilchard » Wed Nov 22, 2017 4:05 pm

Sorry to be a royal pain but is this a cure for my header madness?
viewtopic.php?f=466&t=2322031

SemolinaPilchard
Registered User
Posts: 25
Joined: Wed Nov 15, 2017 3:27 pm

Automod error

Post by SemolinaPilchard » Tue Nov 28, 2017 2:31 pm

YES!!!!

After a load of fiddling it's finally working and looking good...

ONE problem that I can see on the ACP Automod tab...
General Error
Cannot find module ./../includes/acp/acp_mods.php

BACKTRACE

FILE: (not given by php)
LINE: (not given by php)
CALL: msg_handler()

FILE: [ROOT]/includes/functions_module.php
LINE: 573
CALL: trigger_error()

FILE: [ROOT]/adm/index.php
LINE: 82
CALL: p_master->load_active()
Last edited by SemolinaPilchard on Tue Nov 28, 2017 2:46 pm, edited 1 time in total.

SemolinaPilchard
Registered User
Posts: 25
Joined: Wed Nov 15, 2017 3:27 pm

Re: I'm an idiot, still on 3.0.12

Post by SemolinaPilchard » Tue Nov 28, 2017 2:37 pm

Under my General tab under Board Configuration I have this:
Spambot countermeasures
ACP_ADVERTISEMENT_MANAGEMENT
Feed settings
ACP_SITEMAP_INDEX_TITLE
I cant find the advertisement module in the modules to delete it...

User avatar
david63
Jr. Extension Validator
Posts: 13110
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Name: David Wood
Contact:

Re: I'm an idiot, still on 3.0.12

Post by david63 » Tue Nov 28, 2017 3:27 pm

Go to ACP > System > Module management and then delete them.
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email as they will be ignored

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], mikego and 163 guests