Help With Installation

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
Post Reply
Jodi-86
Registered User
Posts: 24
Joined: Thu Nov 30, 2017 10:04 pm

Help With Installation

Post by Jodi-86 » Wed Dec 06, 2017 1:01 am

I've just brought some hosting with 1and1 and when i went to install phpbb - there isn't a public html folder, just a folder called logs, any idea what should i do? or is there a guide for 1and1 set up anywhere?

Also they have a section in the control panel to install phpbb, in the info it says: Version:3.2.1 - Last updated:01.08.17

Is it recommended to try using their install? or better to continue with my original plan of installing the download i got from here?

Grateful for any pointers :)

User avatar
Elias
Registered User
Posts: 4604
Joined: Sat Feb 25, 2006 4:31 pm
Location: In the Water!
Name: Elias
Contact:

Re: Help With Installation

Post by Elias » Wed Dec 06, 2017 1:12 am

Jodi-86 wrote:
Wed Dec 06, 2017 1:01 am
Is it recommended to try using their install? or better to continue with my original plan of installing the download i got from here?
The thing is, it will be very hard requesting support in the future since the files used in that 1 click installer don’t come from here.

I suggest contacting your host and ask them where you should be uploading your files.

Thanks
"Mystery creates wonder, and wonder is the basis of man's desire to understand." - Neil Armstrong
|Installing Extensions|Writing Extensions|Extension Validation Policy|

Jodi-86
Registered User
Posts: 24
Joined: Thu Nov 30, 2017 10:04 pm

Re: Help With Installation

Post by Jodi-86 » Wed Dec 06, 2017 2:32 pm

Thanks Elias, i've now got the phpBB files installed.

When i was reading a guide for installing the software, it said i would be asked to change "chmod permissions" but it installed and i didn't see any mention of those permissions, is that normal ?

User avatar
Elias
Registered User
Posts: 4604
Joined: Sat Feb 25, 2006 4:31 pm
Location: In the Water!
Name: Elias
Contact:

Re: Help With Installation

Post by Elias » Wed Dec 06, 2017 3:10 pm

You just need to verify that the folders’ CHMOD are set right.

Have a read at the following KB article:
https://www.phpbb.com/support/docs/en/3 ... rmissions/

Thanks
"Mystery creates wonder, and wonder is the basis of man's desire to understand." - Neil Armstrong
|Installing Extensions|Writing Extensions|Extension Validation Policy|

Jodi-86
Registered User
Posts: 24
Joined: Thu Nov 30, 2017 10:04 pm

Re: Help With Installation

Post by Jodi-86 » Thu Dec 07, 2017 5:36 am

This site needs a thank button ;) thanks again for your help. It seems the folder permissions were automatically set to the right settings.

Only have 2 more question now then i''ll be able to get the forum launched.

1 - What programs should i use to open and edit the style css sheets? i've been using MS Front Page for the little CSS pages with extensions.

2 - How do i make my forum force "https" ? i've enabled it in the ACP and it keeps loading with http, if i change it in the browser to https the box says "Verified by DigiCert Inc" :oops:

janus_zonstraal
Registered User
Posts: 1804
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: Help With Installation

Post by janus_zonstraal » Thu Dec 07, 2017 8:39 am

1) use notepad++ on Windows or Geany on Linux
https://notepad-plus-plus.org/

2) You have to force it in htaccess
See https://www.siteground.com/kb/how-to-fo ... -htaccess/
Sorry! My English is bat ;) !!!

Jodi-86
Registered User
Posts: 24
Joined: Thu Nov 30, 2017 10:04 pm

Re: Help With Installation

Post by Jodi-86 » Thu Dec 07, 2017 4:17 pm

janus_zonstraal wrote:
Thu Dec 07, 2017 8:39 am
1) use notepad++ on Windows or Geany on Linux
https://notepad-plus-plus.org/

2) You have to force it in htaccess
See https://www.siteground.com/kb/how-to-fo ... -htaccess/
Thank you :-)

Fixed it using this solution:
3Di wrote:
Fri Aug 25, 2017 5:15 am
Forget any suggested change above posted.
In your .htaccess file (YOUR_FORUM_ROOT/.htaccess) after the first 2 lines

Code: Select all

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
ADD, AFTER (on a new line)

Code: Select all

RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R,L]
The final result would be

Code: Select all

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R,L]
SAVE the file.

In ACP/cookie settings - set cookie secure to ENABLED.

(that's optional, not really needed, try first without)
In ACP/server settings - set Enable URL Rewriting to YES

Have fun.
Thanks also to 3Di

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: j12t and 133 guests

cron