PHP 7.1.13 and 7.2.1 crashes site when logging into forums

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
Post Reply
Heo32
Registered User
Posts: 65
Joined: Sat Jan 07, 2017 10:08 pm

PHP 7.1.13 and 7.2.1 crashes site when logging into forums

Post by Heo32 » Tue Jan 09, 2018 11:39 pm

I noticed that PHP 7.1.12 works for logging in, but once I switch to PHP 7.1.13 (and tested with PHP 7.2.1), I am not able to log into my forums. In fact, my site crashes when I try to do so, so I am stuck at PHP 7.1.12 at the moment.

Is anyone else having this problem? Can any of you test it to see if it crashes your site as well?

This is my setup:

1) Windows 10 Enterprise LTSB (x64)
2) Microsoft Visual C++ 2013 (and 2015) Redistributable (x64) - https://support.microsoft.com/en-us/kb/2977003
3) Nginx 1.12.2
4) CloudFlare with SSL/TLS (Full)
5) PHP 7.1.13 VC14 Thread Safe (x64)
6) MySQL Community Server 5.7.20 (x64)
7) phpMyAdmin 4.7.7
8) phpBB 3.2.2 (it also crashed on phpBB 3.2.1)

There are no extensions and no 3rd party themes; it's a vanilla setup.
stevemaury wrote:
Sun May 20, 2018 8:16 pm
I went to your board and looked for an hour or so, but did not see the women without underwear.

User avatar
AbaddonOrmuz
Registered User
Posts: 287
Joined: Wed Dec 25, 2013 9:06 pm
Location: /dev/null
Name: Alfredo Ramos
Contact:

Re: PHP 7.1.13 and 7.2.1 crashes site when logging into forums

Post by AbaddonOrmuz » Wed Jan 10, 2018 1:36 am

What do you mean by "my site crashes"? what does it do? does it throw an error? post that error message and check your logs.

I'm running two phpBB 3.2.2 boards with PHP 7.2.1, and they are not "crashing".
A proudly user of Arch Linux :: /r/sddm_themes

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 64255
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: PHP 7.1.13 and 7.2.1 crashes site when logging into forums

Post by Lumpy Burgertushie » Wed Jan 10, 2018 3:07 am

Heo32 wrote:
Tue Jan 09, 2018 11:39 pm
3) Nginx 1.12.2
4) CloudFlare with SSL/TLS (Full)
this could be part of your problem, one or the other or both.
cloudfare is known to cause all sorts of strange problems. you can turn it off completely and test.

nginx also has its problems, I know nothing about it but have seen a lot of posts here about needing some
type of special config file for it to work properly with phpbb etc.


robert
I am available for custom work on a donation basis. Please send me a PM with your needs.

Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

User avatar
Marc
Development Team Leader
Development Team Leader
Posts: 5289
Joined: Tue Oct 30, 2007 10:57 pm
Location: Munich, Germany
Name: Marc
Contact:

Re: PHP 7.1.13 and 7.2.1 crashes site when logging into forums

Post by Marc » Wed Jan 10, 2018 8:03 pm

We have noticed a similar issue in our appveyor builds with the release of PHP 7.1.13. So far I wasn't able to track down the actual reason for the crash but it sure seems like a segfault in PHP itself. For now I think your safest bet is staying with PHP 7.1.12 and wait for the next update.
Quickedit for phpBB 3.1
I'm available for custom work - just send me a PM for a quote.

User avatar
thecoalman
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 2600
Joined: Wed Dec 22, 2004 3:52 am
Location: Pennsylvania, U.S.A.
Contact:

Re: PHP 7.1.13 and 7.2.1 crashes site when logging into forums

Post by thecoalman » Wed Jan 10, 2018 11:26 pm

Lumpy Burgertushie wrote:
Wed Jan 10, 2018 3:07 am
cloudfare is known to cause all sorts of strange problems. you can turn it off completely and test.
The only real issue related to Cloudflare is the IP's since all IP's are from Cloudflare. There is an Apache module for this which is something you really need to install if you are using Cloudflare. Without there is many issues beyond phpBB such as logs, firewalls etc.

User avatar
3Di
Registered User
Posts: 12446
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:09 pm
Location: Milan (IT) Frankfurt (DE)
Name: Marco
Contact:

Re: PHP 7.1.13 and 7.2.1 crashes site when logging into forums

Post by 3Di » Wed Jan 10, 2018 11:59 pm

thecoalman wrote:
Wed Jan 10, 2018 11:26 pm
Lumpy Burgertushie wrote:
Wed Jan 10, 2018 3:07 am
cloudfare is known to cause all sorts of strange problems. you can turn it off completely and test.
The only real issue related to Cloudflare is the IP's since all IP's are from Cloudflare. There is an Apache module for this which is something you really need to install if you are using Cloudflare. Without there is many issues beyond phpBB such as logs, firewalls etc.
If you can't install the Apache module there is my extension which takes care of those false IPS, see the CDB.
Want to compensate me for my interest? Donate
Please PM me only to request paid works. Thx.
Extensions, Scripts, MOD porting, Update/Upgrades
My development's activity º PhpStorm's proud user

Heo32
Registered User
Posts: 65
Joined: Sat Jan 07, 2017 10:08 pm

Re: PHP 7.1.13 and 7.2.1 crashes site when logging into forums

Post by Heo32 » Sun Jan 14, 2018 8:58 pm

Thanks for all of the comments.

It turned out to be a PHP bug after all. The issue has been resolved in a snapshot release and will be made available as a fix in PHP 7.1.14 and PHP 7.2.2.

https://bugs.php.net/bug.php?id=75794

https://github.com/php/php-src/blob/PHP-7.1/NEWS
https://github.com/php/php-src/blob/PHP-7.2/NEWS
- FCGI:
. Fixed bug #75794 (getenv() crashes on Windows 7.2.1 when second parameter is false). (Anatol)
stevemaury wrote:
Sun May 20, 2018 8:16 pm
I went to your board and looked for an hour or so, but did not see the women without underwear.

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], janus_zonstraal and 30 guests