Crap.

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
User avatar
Furball Zen
Registered User
Posts: 381
Joined: Thu Oct 18, 2007 9:38 pm

Crap.

Post by Furball Zen »

All i can say is, its late and i know i messed up. I went to update to the latest version and forgot to backup and overwrote using the wrong files (full install instead of update). Is there anyway to save the install without having a back up? Files are stored/served locally, not on a remote server.
I am the almighty Furball Zen. Hear me fluff.

Site Admin: too many to list ;)
Port 80 is for your server, port 3306 is for your db :)
If your forum displays correctly in IE, it needs to be fixed :)
User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 68003
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: Crap.

Post by Lumpy Burgertushie »

the full package is what you are supposed to be using and not the autoupdate. that is only if you have been editing the core code for some reason.

anyway, if you don't have at least of backup of your config.php file then you can recreate it:
Knowledge Base - Rebuilding Your config.php File

once you have done that, you can update the database and you are done.
yourdomain.com/yourphpbb/install

then click on the update tab then click on update database then click on database only and submit.
wait,
done.
as usual, you have to delete the folder named install
robert
I'm baaaaaccckkkk. still doing work on donation basis. PM your needs.

Premium phpBB 3.3 Styles by PlanetStyles.net

If nobody is in the forest, does a tree really fall?
User avatar
thecoalman
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 3933
Joined: Wed Dec 22, 2004 3:52 am
Location: Pennsylvania, U.S.A.
Contact:

Re: Crap.

Post by thecoalman »

You uploaded and overwrote existing files? This should not be a major issue except config.php.

Knowledge Base - Rebuilding Your config.php File
“Results! Why, man, I have gotten a lot of results! I have found several thousand things that won’t work.”

Attributed - Thomas Edison
User avatar
Furball Zen
Registered User
Posts: 381
Joined: Thu Oct 18, 2007 9:38 pm

Re: Crap.

Post by Furball Zen »

Lumpy Burgertushie wrote:
Wed Feb 07, 2018 7:05 am
the full package is what you are supposed to be using and not the autoupdate. that is only if you have been editing the core code for some reason.

anyway, if you don't have at least of backup of your config.php file then you can recreate it:
Knowledge Base - Rebuilding Your config.php File

once you have done that, you can update the database and you are done.
yourdomain.com/yourphpbb/install

then click on the update tab then click on update database then click on database only and submit.
wait,
done.
as usual, you have to delete the folder named install
robert
Yea, i brain farted majorly obviously. I do have an other site with phbb3 installed so i can get most of the info from that config.php, my only issue is im not exactly sure of the table prefix and since im on IIS, i dont have phpmyadmin cause i cant find a good installer for it. I do have a small backup from when i first installed last July, but im not sure how to open it to view the files if its even possible, if so then i could get the table prefix from there, right?
thecoalman wrote:
Wed Feb 07, 2018 7:40 am
You uploaded and overwrote existing files? This should not be a major issue except config.php.
Yea, like i said, it was late :( LOL
I am the almighty Furball Zen. Hear me fluff.

Site Admin: too many to list ;)
Port 80 is for your server, port 3306 is for your db :)
If your forum displays correctly in IE, it needs to be fixed :)
User avatar
thecoalman
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 3933
Joined: Wed Dec 22, 2004 3:52 am
Location: Pennsylvania, U.S.A.
Contact:

Re: Crap.

Post by thecoalman »

The default prefix is phpbb_ , you would of had to change it to have something else.
“Results! Why, man, I have gotten a lot of results! I have found several thousand things that won’t work.”

Attributed - Thomas Edison
User avatar
Furball Zen
Registered User
Posts: 381
Joined: Thu Oct 18, 2007 9:38 pm

Re: Crap.

Post by Furball Zen »

thecoalman wrote:
Wed Feb 07, 2018 5:38 pm
The default prefix is phpbb_ , you would of had to change it to have something else.
I would have cause i run multiple phpbb3 installs.
I am the almighty Furball Zen. Hear me fluff.

Site Admin: too many to list ;)
Port 80 is for your server, port 3306 is for your db :)
If your forum displays correctly in IE, it needs to be fixed :)
User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51468
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: Crap.

Post by stevemaury »

You can open your .sql backup file in a text editor and get the prefix from that.
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)
User avatar
Furball Zen
Registered User
Posts: 381
Joined: Thu Oct 18, 2007 9:38 pm

Re: Crap.

Post by Furball Zen »

stevemaury wrote:
Wed Feb 07, 2018 5:52 pm
You can open your .sql backup file in a text editor and get the prefix from that.
Thanks, lifesaver, was on the first line. Now to rebuild...
I am the almighty Furball Zen. Hear me fluff.

Site Admin: too many to list ;)
Port 80 is for your server, port 3306 is for your db :)
If your forum displays correctly in IE, it needs to be fixed :)
User avatar
Furball Zen
Registered User
Posts: 381
Joined: Thu Oct 18, 2007 9:38 pm

Re: Crap.

Post by Furball Zen »

Ok, now that im passed the initial "&^*#*$^&_(*&(#)*&$#$" im getting this error:

Code: Select all

WRONG_INFO_FILE_FORMAT
[phpBB Debug] "include(../install/update/index.php): failed to open stream: No such file or directory" in file E:\Sites\pcmodul.us\docs\forum\phpbb\install\module\obtain_data\task\obtain_update_files.php on line 77
[phpBB Debug] "include(): Failed opening '../install/update/index.php' for inclusion (include_path='.;C:\php\pear')" in file E:\Sites\pcmodul.us\docs\forum\phpbb\install\module\obtain_data\task\obtain_update_files.php 
There is no install\module folder... and i cant get past the error, even after copying over new files.
I am the almighty Furball Zen. Hear me fluff.

Site Admin: too many to list ;)
Port 80 is for your server, port 3306 is for your db :)
If your forum displays correctly in IE, it needs to be fixed :)
User avatar
RMcGirr83
Recognised Extension Developer
Posts: 21325
Joined: Wed Jun 22, 2005 4:33 pm
Location: Your display
Name: Rich McGirr

Re: Crap.

Post by RMcGirr83 »

The install folder is included in the download.
Appreciate the extensions/mods/support then buy me a beerImage
Former Modifications/Extensions Team Member | My extensions | github | All requests for support via PM will be ignored
User avatar
Furball Zen
Registered User
Posts: 381
Joined: Thu Oct 18, 2007 9:38 pm

Re: Crap.

Post by Furball Zen »

Crap, probably because i didnt click the Update DB Only radio button. Can i get around this?
I am the almighty Furball Zen. Hear me fluff.

Site Admin: too many to list ;)
Port 80 is for your server, port 3306 is for your db :)
If your forum displays correctly in IE, it needs to be fixed :)
User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 68003
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: Crap.

Post by Lumpy Burgertushie »

that error may mean that you did not get all the files uploaded properly.
upload the folder named phpbb again. remember, there is a folder named phpbb ( exactly like that ) inside the main phpBB3 folder.

also, just stop and start over with the process of updating the databasre only.

robert
I'm baaaaaccckkkk. still doing work on donation basis. PM your needs.

Premium phpBB 3.3 Styles by PlanetStyles.net

If nobody is in the forest, does a tree really fall?
User avatar
Furball Zen
Registered User
Posts: 381
Joined: Thu Oct 18, 2007 9:38 pm

Re: Crap.

Post by Furball Zen »

I did, i copied everything save for the config.php and im still getting that error as soon as i click Update button. I even tried closing my browser and deleting my cookies in case it was holding onto something.
I am the almighty Furball Zen. Hear me fluff.

Site Admin: too many to list ;)
Port 80 is for your server, port 3306 is for your db :)
If your forum displays correctly in IE, it needs to be fixed :)
User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 68003
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: Crap.

Post by Lumpy Burgertushie »

have you tried this:
viewtopic.php?f=556&t=2453611

robert
I'm baaaaaccckkkk. still doing work on donation basis. PM your needs.

Premium phpBB 3.3 Styles by PlanetStyles.net

If nobody is in the forest, does a tree really fall?
User avatar
Furball Zen
Registered User
Posts: 381
Joined: Thu Oct 18, 2007 9:38 pm

Re: Crap.

Post by Furball Zen »

No, because neither of those apply i think. I think it may be due to me adding another version of PHP top the machine last night based on the warning on the update page. It broke my other forum and i removed it and its back, so i think theres an errant piece of code referring to it still.

Question: if i do a fresh install, would i still be able to restore the db or no?
I am the almighty Furball Zen. Hear me fluff.

Site Admin: too many to list ;)
Port 80 is for your server, port 3306 is for your db :)
If your forum displays correctly in IE, it needs to be fixed :)
Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”