HTTP 500 Error

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
tylernol
Registered User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 30, 2018 3:37 am

HTTP 500 Error

Post by tylernol » Sat Feb 17, 2018 3:47 pm

I need some help, I've read most of the threads of people who had a similar issue but I'm stumped and can't figure this out. I recently enabled SSL on my board. I turned on secured cookies and I used the site for about a week when I noticed some pages weren't https and were going to the http. Fixing this on my MyBB board I used to have was no issue, I added a rewrite rule in the htaccess file. I went and did that and that fixed it. I was browsing and posting on my site all day with no issues. I left for an hour and came back and my site has since then said HTTP 500 Error on everything, different browsers, different devices, ect. I removed the rewrite rule think that was the issue and I also cleared the cache folder through cpanel and no luck. I checked my error logs and it keeps saying:

File does not exist: /home2/example/public_html/404.shtml, referer: http://example.org/forum/index.php
File does not exist: /home2/example/public_html/forum, referer: http://example.org/forum/index.php

The problem is, my forum has always been located at example.org. It hasn't been located at example.org/forum in years. I'm trying to figure out why its redirecting to the old address. I have since restored the original htaccess file and its still not working. I'm not sure if this is an issue with PHPBB or my host but I thought I'd try here first before contacting my host.

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 49743
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: HTTP 500 Error

Post by stevemaury » Sat Feb 17, 2018 4:53 pm

Is that file there? I'd check, but you give no link.
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. PM or email me.

All unsolicited PMs will be ignored.

tylernol
Registered User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 30, 2018 3:37 am

Re: HTTP 500 Error

Post by tylernol » Mon Feb 19, 2018 2:02 am

That file is not there, nor is the folder. The forum used to be at that location but hasn't been in awhile.

tylernol
Registered User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 30, 2018 3:37 am

Re: HTTP 500 Error

Post by tylernol » Mon Feb 19, 2018 3:04 am

Had my host check my logs again and here is what we got:

Code: Select all

[19-Feb-2018 02:54:28 UTC] PHP Fatal error: Cannot redeclare add_log() (previously declared in /home2/zxsquadc/public_html/includes/functions.php:3294) in /home2/zxsquadc/public_html/includes/functions_compatibility.php on line 239
[19-Feb-2018 02:54:34 UTC] PHP Fatal error: Cannot redeclare add_log() (previously declared in /home2/zxsquadc/public_html/includes/functions.php:3294) in /home2/zxsquadc/public_html/includes/functions_compatibility.php on line 239
[19-Feb-2018 02:55:01 UTC] PHP Fatal error: Cannot redeclare add_log() (previously declared in /home2/zxsquadc/public_html/includes/functions.php:3294) in /home2/zxsquadc/public_html/includes/functions_compatibility.php on line 239

janus_zonstraal
Registered User
Posts: 2782
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: HTTP 500 Error

Post by janus_zonstraal » Mon Feb 19, 2018 8:04 am

Without a link it is difficult to help.
Sorry! My English is bat ;) !!!

tylernol
Registered User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 30, 2018 3:37 am

Re: HTTP 500 Error

Post by tylernol » Mon Feb 19, 2018 9:22 am

private.org is the website. The forum sites at private.org but its trying to go to private.org/forum/index.php.
Last edited by tylernol on Thu Feb 22, 2018 4:43 am, edited 1 time in total.

janus_zonstraal
Registered User
Posts: 2782
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: HTTP 500 Error

Post by janus_zonstraal » Mon Feb 19, 2018 9:31 am

Why are you posting in 3.2.x if your board is still 3.1.9?
http://kcurbex.org/styles/prosilver/style.cfg

phpbb_version = 3.1.9

can you post your .htaccess file here?
Sorry! My English is bat ;) !!!

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 20366
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff

Re: HTTP 500 Error

Post by Mick » Mon Feb 19, 2018 9:36 am

Your board isn’t setting cookies properly, have a look at Knowledge Base - Fixing incorrect cookie settings. If that doesn’t help you may have to speak to your host about it.

It appears your board is 3.1.9 - is that correct?
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.

tylernol
Registered User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 30, 2018 3:37 am

Re: HTTP 500 Error

Post by tylernol » Mon Feb 19, 2018 11:20 pm

That can't be right I just updated to 3.2 from 3.1 not long ago. My current version in the admin panel showed the current version. And I have a file to reset cookies, but i can't get to it. It gives me the same error; 500 html error. Below is my htaccess file

Code: Select all

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R,L]

#
# Uncomment the statement below if URL rewriting doesn't
# work properly. If you installed phpBB in a subdirectory
# of your site, properly set the argument for the statement.
# e.g.: if your domain is test.com and you installed phpBB
# in http://www.test.com/phpBB/index.php you have to set
# the statement RewriteBase /phpBB/
#
#RewriteBase /

#
# Uncomment the statement below if you want to make use of
# HTTP authentication and it does not already work.
# This could be required if you are for example using PHP via Apache CGI.
#
#RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization},L]

#
# The following 3 lines will rewrite URLs passed through the front controller
# to not require app.php in the actual URL. In other words, a controller is
# by default accessed at /app.php/my/controller, but can also be accessed at
# /my/controller
#
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ app.php [QSA,L]

#
# If symbolic links are not already being followed,
# uncomment the line below.
# http://anothersysadmin.wordpress.com/2008/06/10/mod_rewrite-forbidden-403-with-apache-228/
#
#Options +FollowSymLinks
</IfModule>

# With Apache 2.4 the "Order, Deny" syntax has been deprecated and moved from
# module mod_authz_host to a new module called mod_access_compat (which may be
# disabled) and a new "Require" syntax has been introduced to mod_authz_host.
# We could just conditionally provide both versions, but unfortunately Apache
# does not explicitly tell us its version if the module mod_version is not
# available. In this case, we check for the availability of module
# mod_authz_core (which should be on 2.4 or higher only) as a best guess.
<IfModule mod_version.c>
	<IfVersion < 2.4>
		<Files "config.php">
			Order Allow,Deny
			Deny from All
		</Files>
		<Files "common.php">
			Order Allow,Deny
			Deny from All
		</Files>
	</IfVersion>
	<IfVersion >= 2.4>
		<Files "config.php">
			Require all denied
		</Files>
		<Files "common.php">
			Require all denied
		</Files>
	</IfVersion>
</IfModule>
<IfModule !mod_version.c>
	<IfModule !mod_authz_core.c>
		<Files "config.php">
			Order Allow,Deny
			Deny from All
		</Files>
		<Files "common.php">
			Order Allow,Deny
			Deny from All
		</Files>
	</IfModule>
	<IfModule mod_authz_core.c>
		<Files "config.php">
			Require all denied
		</Files>
		<Files "common.php">
			Require all denied
		</Files>
	</IfModule>
</IfModule>

tylernol
Registered User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 30, 2018 3:37 am

Re: HTTP 500 Error

Post by tylernol » Wed Feb 21, 2018 3:19 pm

Is it possible rewriting those two files that are throwing fatal errors would fix the issue? Its just weird I set all of my cookies correctly, it all worked just fine for multiple days and just out of nowhere it stopped working completely. The forums too old, its been around since 2005 so I can't reinstall and restoring backups from before the changes did not work.

janus_zonstraal
Registered User
Posts: 2782
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: HTTP 500 Error

Post by janus_zonstraal » Wed Feb 21, 2018 3:34 pm

it all worked just fine for multiple days
Normally the error is than on the server and you have to speak with your host.

I assume you make a good backup in the days that everything was working?
Sorry! My English is bat ;) !!!

autotutorial
Registered User
Posts: 1
Joined: Wed Feb 21, 2018 3:50 pm

Re: HTTP 500 Error

Post by autotutorial » Wed Feb 21, 2018 4:06 pm

try to remove the htaccess rule .. then clear the cache from the PCA. Finally, create a folder called test with a php file...

Code: Select all

<?php
echo '<pre>';
print_r($_SERVER);
echo '</pre>';
?>
then https://yourdomain/test/file.php
This exist $_SERVER['HTTPS'] (on/1) or $_SERVER['SERVER_PORT'] (443).
Last edited by autotutorial on Wed Feb 21, 2018 5:21 pm, edited 2 times in total.

User avatar
thecoalman
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 2812
Joined: Wed Dec 22, 2004 3:52 am
Location: Pennsylvania, U.S.A.
Contact:

Re: HTTP 500 Error

Post by thecoalman » Wed Feb 21, 2018 4:56 pm

I appears you have multiple issues at play here. You need to fix this first.
janus_zonstraal wrote:
Mon Feb 19, 2018 9:31 am
Why are you posting in 3.2.x if your board is still 3.1.9?
http://kcurbex.org/styles/prosilver/style.cfg

phpbb_version = 3.1.9
That would indicate some or all of the files have not been updated to 3.2.2 and it could be the source of your problems. Regardless of whether it is or not it will cause problems. Follow the directions for updating.

https://www.phpbb.com/support/docs/en/3 ... upgrade31/



Once you have completed that go to the server settings in the ACP. Try these under server url settings.

Force server URL settings: NO
Server protocol: https://
Domain name: kcurbex.org
Server Port: 443
Script Path: /

Under cookie settings, check these:

Cookie domain: .kcurbex.org *note the period before the domain.
Cookie path: /
Cookie secure: Enabled
tylernol wrote:
Sat Feb 17, 2018 3:47 pm
I added a rewrite rule in the htaccess file.
For the time being use the stock .htaccess file, you should not need to redirect for it to work properly. Once you have everything sorted out the set up redirect from http to https.

User avatar
3Di
Registered User
Posts: 13120
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:09 pm
Location: Milan (IT) Frankfurt (DE)
Name: Marco
Contact:

Re: HTTP 500 Error

Post by 3Di » Wed Feb 21, 2018 5:43 pm

To use HTTPs the OP needs a certificate, first off, then the rule used in his .htaccess is okay.
See here: viewtopic.php?p=14811581#p14811581

About the wrong versions, simply use this tool to discover potential glitches over the installation
viewtopic.php?f=456&t=2362196
:game_die: The new Dice Roller extension for phpBB 3.2 is out! :game_die:

Please PM me only to request paid works. Thx.
Want to compensate me for my interest? Donate
Extensions, Scripts, MOD porting, Update/Upgrades
My development's activity º PhpStorm's proud user

User avatar
thecoalman
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 2812
Joined: Wed Dec 22, 2004 3:52 am
Location: Pennsylvania, U.S.A.
Contact:

Re: HTTP 500 Error

Post by thecoalman » Wed Feb 21, 2018 10:17 pm

3Di wrote:
Wed Feb 21, 2018 5:43 pm
To use HTTPs the OP needs a certificate, first off, then the rule used in his .htaccess is okay.
See here: viewtopic.php?p=14811581#p14811581
He has a valid cert and while the .htaccess rules are important for redirecting bots, bookmarks and whatever else it's not needed for the forum to function correctly over https and may hide issues.

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: appnews, Noxwizard, tommyvin711 and 30 guests