ACP and admin login fail upon complete of install

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
Post Reply
Serenity Joe
Registered User
Posts: 7
Joined: Wed Feb 21, 2018 7:54 pm

ACP and admin login fail upon complete of install

Post by Serenity Joe » Wed Feb 21, 2018 8:06 pm

I have installed, removed and installed again.
It is always the same. The install succeeds. I remove/rename the install folder. I view the board index...there is no ACP link on the page. I return to the ACP (having opened the board in a new tab) and the system asks for my credentials again.. and again.. and again...
I select logout (I can do nothing else). I enter my admin user name and password... but I fail to login, my user credentials are not recognized.

Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.2.2
What is your board's URL? http://serenity.roguildforums.com
Who do you host your board with? ixwebhosting
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
What is the most recent action performed on your board? Fresh Install
Is registration required to reproduce this issue? No
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? No
What styles do you currently have installed? prosilver, k_blue_turtle, Green-Style
What language(s) is your board currently using? Brit English
Which database type/version are you using? MySQL 5
What is your level of experience? New to PHP but not phpBB
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? 1st time: install, view board index.
2nd time: install, use ACP to setup a few setting (just things like text limits, image size expansion. Nothing technical as I have found it best to leave things as default. I did set the capcha image to the 3d one as it is easier on my eyes.
Please describe your problem. ACP link is not present in the Board Index when viewed (it was until I removed the install folder). Upon return to the ACP I am no longer in an admin session and the system box for my credentials comes up. My info fails. When I try a standard login, it also fails with the note to contact the board admin... which is me.
Generated by SRT Generator

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 19368
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff
Contact:

Re: ACP and admin login fail upon complete of install

Post by Mick » Wed Feb 21, 2018 8:27 pm

Your cookie domain is unset see Knowledge Base - Fixing incorrect cookie settings.
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.
Forza Garibaldi

User avatar
warmweer
Registered User
Posts: 972
Joined: Fri Jul 04, 2003 6:34 am
Location: Van Allen Belt ... well actually Belgium

Re: ACP and admin login fail upon complete of install

Post by warmweer » Wed Feb 21, 2018 8:30 pm

Since it's a new install and there's nothing to lose really, could you try to install 3.2.1 (and no extra styles yet)? (just to see if that works- shouldn't take all that long).
Yes, I totally forgot about the possibility of wrong cookie settings.
Last edited by warmweer on Wed Feb 21, 2018 8:32 pm, edited 1 time in total.
A bug is a feature that hasn't made it to the manual (yet)

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 19368
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff
Contact:

Re: ACP and admin login fail upon complete of install

Post by Mick » Wed Feb 21, 2018 8:32 pm

But if the 3.2.1 install has cookie issues the problem will be the same, presumably.
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.
Forza Garibaldi

Serenity Joe
Registered User
Posts: 7
Joined: Wed Feb 21, 2018 7:54 pm

Re: ACP and admin login fail upon complete of install

Post by Serenity Joe » Wed Feb 21, 2018 8:36 pm

I set and unset cookie domain.
That seems to have cleared it up.

I was able to log all the way and then back in with ACP link.

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 19368
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff
Contact:

Re: ACP and admin login fail upon complete of install

Post by Mick » Wed Feb 21, 2018 8:45 pm

The cookie domain still has nothing in it, it should be serenity.roguildforums.com - revisit the KB I linked to and read Example 2 “Cookie domain”.
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.
Forza Garibaldi

Serenity Joe
Registered User
Posts: 7
Joined: Wed Feb 21, 2018 7:54 pm

Re: ACP and admin login fail upon complete of install

Post by Serenity Joe » Thu Feb 22, 2018 7:00 pm

I had cleared the Cookie Domain (based on "In most cases the cookie domain is optional. Leave it blank if you are unsure.")
The board now functions properly for me and when I look at the cookies from the board in my browser they have the host details.

So... that should be the end of it... right?

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 19368
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff
Contact:

Re: ACP and admin login fail upon complete of install

Post by Mick » Thu Feb 22, 2018 9:06 pm

Absolutely, if you’re happy I’m happy👍🏼
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.
Forza Garibaldi

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests