Categories and forums not showing on index

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
x-rated
Registered User
Posts: 25
Joined: Mon Dec 29, 2014 2:52 pm
Location: Prague

Categories and forums not showing on index

Post by x-rated » Mon Apr 23, 2018 9:16 pm

Hello,
i have just installed clean new test installation of phpbb 3.2.3 rc1 (and 3.2.2 before), everything went well, no errors or warnings during whole process, but after installation had finished, there is no "Your first category" and "Your first forum" showing on index page. I can see it in ACP, i can create another category and forum, but again - not showing on index page, just "This board has no forums.".
I tried whole process again with different php version, but same result (7.1.16 x 7.2.4).
It is freshly installed forum with no settings changed, so its quite strange.
Do you have any ideas why is this happening? :?

no-forums.png

User avatar
</Solidjeuh>
Registered User
Posts: 998
Joined: Tue Mar 29, 2016 3:45 am
Location: Aalst (Belgium)
Name: Andy Dm
Contact:

Re: Categories and forums not showing on index

Post by </Solidjeuh> » Mon Apr 23, 2018 9:23 pm

You need to set the forum permissions @ permissions tab :)
Wij promoten UW muziek in ons forum & delen alles via Sociale media!
Muziek wordt ook toegevoegd in de playlist van
textradio.be!
Mail uw single + hoesje + info naar: info@muziekpromo.net of Solidjeuh@textradio.be
===============
Onze Website: https://www.muziekpromo.net

x-rated
Registered User
Posts: 25
Joined: Mon Dec 29, 2014 2:52 pm
Location: Prague

Re: Categories and forums not showing on index

Post by x-rated » Mon Apr 23, 2018 9:36 pm

i thought this is some weird error, if i remember well, about year ago (when i did last fresh phpbb installation) this forum was visible by default :shock:

SlobberySam
Registered User
Posts: 20
Joined: Fri Mar 23, 2018 7:13 pm

Re: Categories and forums not showing on index

Post by SlobberySam » Mon Apr 23, 2018 10:02 pm

x-rated wrote:
Mon Apr 23, 2018 9:36 pm
i thought this is some weird error, if i remember well, about year ago (when i did last fresh phpbb installation) this forum was visible by default :shock:
Considering you're missing the MCP tab, perhaps the admin account wasn't set up properly. Are you in Global Moderators and Registered Users?

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 65025
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: Categories and forums not showing on index

Post by Lumpy Burgertushie » Tue Apr 24, 2018 12:55 am

the MCP would not show up in that spot.

you don't see any forums because you don't have permissions to see them.
go to the admin panel users and groups. look up your username, in the drop down select groups.
make sure you are in the registered user group, the admin group and the global moderator group.


how did you install? did you do a host one click install or did you use the files from here?


robert
I am available for custom work on a donation basis. Please send me a PM with your needs.

Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

OK, so what's the speed of dark?

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51345
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: Categories and forums not showing on index

Post by Brf » Tue Apr 24, 2018 2:07 am

Yes there should be an MCP link on that index page, up where that ACP link is, if the admin account was setup properly.

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 65025
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: Categories and forums not showing on index

Post by Lumpy Burgertushie » Tue Apr 24, 2018 2:23 am

I stand corrected. I was thinking of something else.

sorry,
robert
I am available for custom work on a donation basis. Please send me a PM with your needs.

Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

OK, so what's the speed of dark?

x-rated
Registered User
Posts: 25
Joined: Mon Dec 29, 2014 2:52 pm
Location: Prague

Re: Categories and forums not showing on index

Post by x-rated » Tue Apr 24, 2018 8:44 am

Lumpy Burgertushie wrote:
Tue Apr 24, 2018 12:55 am
how did you install? did you do a host one click install or did you use the files from here?
files from here https://download.phpbb.com/pub/release/ ... .3-RC1.zip
Brf wrote:
Tue Apr 24, 2018 2:07 am
Yes there should be an MCP link on that index page, up where that ACP link is, if the admin account was setup properly.
i did another installation with same result, no categories & forums on index page and no MCP link

even though it says "The installer has finished successfully…", there is some "Skip “installer.install_database.set_up_database” task" - what does this mean? it is not marked as warning or error, just something at the bottom after installation process has finished

notice.png

something is definitely broken - i changed my account password via acp but when i wanted to log in with new password, it will not log me in (no error, no message, just still logged out)
when i want to log in with old password, it says incorrect password :shock:


Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.2.3-RC1
What is your board's URL? https://test.slamb.eu/
Who do you host your board with? https://www.snackhost.com
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
What is the most recent action performed on your board? Fresh Install
Is registration required to reproduce this issue? No
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? No
What styles do you currently have installed? default
What language(s) is your board currently using? default
Which database type/version are you using? MariaDB
What is your level of experience? New to PHP but not phpBB
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? just fresh install
Please describe your problem. categories and forums not showing on index page by default + installer.install_database.set_up_database message after install process + changing password issues
Generated by SRT Generator

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 20105
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff

Re: Categories and forums not showing on index

Post by Mick » Tue Apr 24, 2018 2:03 pm

This is very odd, are you sure your host has has all the credentials to run phpBB 3.2? You could try installing on a local server and see how that goes. See Knowledge Base - Installing and Setting Up Your Own Web Server.
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51345
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: Categories and forums not showing on index

Post by Brf » Tue Apr 24, 2018 2:33 pm

Yup. Your admin user is not a member of any group. Does the same thing happen when you install the stable 3.2.2 ?

x-rated
Registered User
Posts: 25
Joined: Mon Dec 29, 2014 2:52 pm
Location: Prague

Re: Categories and forums not showing on index

Post by x-rated » Tue Apr 24, 2018 2:43 pm

On different webhosting it works fine, after installation there is "Your first forum" and MCP link, but that message "Skip “installer.install_database.set_up_database” task" appears during install process too, so probably this is not a problem.

But what can be wrong with Snackhost webhosting, do you have any ideas? I will ask webhosting support too.

btw there is no MCP link probably because there is no forum on index page
Brf wrote:
Tue Apr 24, 2018 2:33 pm
Yup. Your admin user is not a member of any group. Does the same thing happen when you install the stable 3.2.2 ?
with 3.2.2 it was the same, thats why i tried 3.2.3 rc1

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 20105
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff

Re: Categories and forums not showing on index

Post by Mick » Tue Apr 24, 2018 2:48 pm

My immediate reaction is if it’s fine elsewhere and it’s not on your host then there’s the problem.
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 49555
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: Categories and forums not showing on index

Post by stevemaury » Tue Apr 24, 2018 2:51 pm

As a test, try running this SQL on your 3.2.3RC-1 database. Backup the user_group table first:

Code: Select all

INSERT INTO phpbb_user_group (group_id, user_id, group_leader, user_pending) VALUES (2, 2, 1, 0) ;
INSERT INTO phpbb_user_group (group_id, user_id, group_leader, user_pending) VALUES (4, 2, 1, 0) ;
INSERT INTO phpbb_user_group (group_id, user_id, group_leader, user_pending) VALUES (5, 2, 1, 0) ;
UPDATE phpbb_users SET group_id = 2 WHERE user_id = 2;
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. PM or email me.

All unsolicited PMs will be ignored.

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 65025
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: Categories and forums not showing on index

Post by Lumpy Burgertushie » Tue Apr 24, 2018 2:55 pm

x-rated wrote:
Tue Apr 24, 2018 2:43 pm
btw there is no MCP link probably because there is no forum on index page
this is what I was talking about earlier . there is no MCP link on a page unless there is a forum or a topic on the page.


robert
I am available for custom work on a donation basis. Please send me a PM with your needs.

Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

OK, so what's the speed of dark?

x-rated
Registered User
Posts: 25
Joined: Mon Dec 29, 2014 2:52 pm
Location: Prague

Re: Categories and forums not showing on index

Post by x-rated » Tue Apr 24, 2018 3:11 pm

stevemaury wrote:
Tue Apr 24, 2018 2:51 pm
As a test, try running this SQL on your 3.2.3RC-1 database. Backup the user_group table first:
i dont know what should happen, i pasted it in php myadmin and this appeared

sql.png
added 1 line
added 1 line
added 1 line
modified 0 lines

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: </Solidjeuh>, Crizzo, david63, EA117, JimA and 44 guests