board loads on app.php +no forums displayed

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
Post Reply
sanctaria
Registered User
Posts: 5
Joined: Sat May 19, 2018 12:11 pm

board loads on app.php +no forums displayed

Post by sanctaria » Sat May 19, 2018 12:15 pm

Howdy folks.

For some reason, whenever I type in my board url (board.theidu.us) it goes straight to board.theidu.us/app.php instead of index. And when I type in board.theidu.us/index, it brings me to the board, but displays no forums. I'm very confused.

It's phpbb3, the latest versions.

If anyone could offer some advice, I'd be very grateful!

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 49557
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: board loads on app.php +no forums displayed

Post by stevemaury » Sat May 19, 2018 2:21 pm

If I type board.theidu.us/index.php, I get the board. I presume i see no forums because Guests do not have permission to view them.

However, your board is not setting any cookies. What are your cookie settings?
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. PM or email me.

All unsolicited PMs will be ignored.

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 65036
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: board loads on app.php +no forums displayed

Post by Lumpy Burgertushie » Sat May 19, 2018 3:01 pm

contact your host about this.

http://board.theidu.us/
redirects to the error page and shows it here: http://board.theidu.us/app.php

http://board.theidu.us/index.php works as it should.

this means that the server setting does not automatically send you to index.php when you don't put the filename in the path.

you can fix it in the htaccess file but the server should already be set to do it automatically.

ask your host why it doesn't work.


robert
I am available for custom work on a donation basis. Please send me a PM with your needs.

Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

OK, so what's the speed of dark?

sanctaria
Registered User
Posts: 5
Joined: Sat May 19, 2018 12:11 pm

Re: board loads on app.php +no forums displayed

Post by sanctaria » Sat May 19, 2018 3:02 pm

stevemaury wrote:
Sat May 19, 2018 2:21 pm
If I type board.theidu.us/index.php, I get the board. I presume i see no forums because Guests do not have permission to view them.

However, your board is not setting any cookies. What are your cookie settings?
Yes, but if you type just board.theidu.us, your landing page is /app.php - shouldn't it be /index.php?

Guests have Read-Only Permissions for about 90% of the forums, they should be able to see them. :S

According to my ACP:

Cookie Settings:
Cookie Domain: board.theidu.us
Cookie Name: phpbb3_{text}
Cookie Path: /
Last edited by sanctaria on Sat May 19, 2018 3:08 pm, edited 1 time in total.

sanctaria
Registered User
Posts: 5
Joined: Sat May 19, 2018 12:11 pm

Re: board loads on app.php +no forums displayed

Post by sanctaria » Sat May 19, 2018 3:05 pm

Lumpy Burgertushie wrote:
Sat May 19, 2018 3:01 pm
contact your host about this.

http://board.theidu.us/
redirects to the error page and shows it here: http://board.theidu.us/app.php

http://board.theidu.us/index.php works as it should.

this means that the server setting does not automatically send you to index.php when you don't put the filename in the path.

you can fix it in the htaccess file but the server should already be set to do it automatically.

ask your host why it doesn't work.


robert
I host it on my own server. if I knew why it doesn't work I wouldn't need to come here!

User avatar
GanstaZ
Registered User
Posts: 530
Joined: Wed Oct 11, 2017 10:29 pm
Location: Zverse

Re: board loads on app.php +no forums displayed

Post by GanstaZ » Sat May 19, 2018 3:29 pm

Lumpy Burgertushie wrote:
Sat May 19, 2018 3:01 pm
this means that the server setting does not automatically send you to index.php when you don't put the filename in the path.

you can fix it in the htaccess file but the server should already be set to do it automatically.
"When answer lies in the question,.. question becomes redundant!"

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 65036
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: board loads on app.php +no forums displayed

Post by Lumpy Burgertushie » Sat May 19, 2018 4:01 pm

what do you mean you host it on your own server? do you mean that you have the actual machine sitting there beside you or that you have a VPN or a self maintained dedicated server? or, do you mean that you have a hosting account with a hosting company ?

the type of server settings I am talking about require access to the base level of the actual machine/software for the server.

anyway, use your ftp, go to the public_html directory, if you do not have a .htaccess file there, then put one there.

in that htaccess file copy and paste this line:

DirectoryIndex index.php index.html index.htm

copy and paste it because it has to be exactly like that.

save the file, upload it back to the server.

then, when you go to yoursite.com it will actually direct to yoursite.com/index.php

the reason for the other index files is in case you don't have a index.php but you do have a index.html it will go to that , etc. etc.


robert
I am available for custom work on a donation basis. Please send me a PM with your needs.

Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

OK, so what's the speed of dark?

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: </Solidjeuh>, Baidu [Spider], canonknipser, enter a valid email, jeff.steinkamp, jgs240, KevC, Majestic-12 [Bot], Marcyyy, shortmort37 and 54 guests