Page 2 of 2

Re: 3.2 not sending any notification emails

Posted: Fri Sep 14, 2018 6:23 pm
by flexinoodle
Nobody can log in using chrome on android either, does 3.2 work for everybody else ?

Re: 3.2 not sending any notification emails

Posted: Fri Sep 14, 2018 6:34 pm
by flexinoodle
Disabling data saving allows login via Android chrome, will look in to that if i ever get email working hahaha.

Re: 3.2 not sending any notification emails

Posted: Fri Sep 14, 2018 9:47 pm
by flexinoodle
Gave the hosters admin privilidges and they cant get anything either, has nobody else had this issue ?
Im getting no error reports now, but still no emails :(

Probably best i log in to the phpbb irc, see if anybody in there has any ideas.

Re: 3.2 not sending any notification emails

Posted: Fri Sep 14, 2018 10:39 pm
by flexinoodle
This is what is happening, any ideas on how to fix ?

This is from the hosters....

Ok so i've taken a look and i believe i can see the issue, the emails are sending, but they are hitting our mail gateway and being blocked due to the spam score they are generating. If its over 2.0 it gets blocked, the rule breakdown for the emails are as follows:

Rule breakdown below
pts rule name description

0.01 FROM_EXCESS_BASE64 From: base64 encoded unnecessarily
1.05 FROM_EXCESS_BASE64_2 From: base64 encoded unnecessarily
1.20 BSF_SC3_MV0891 Custom rule MV0891
0.20 BSF_SC0_MV0713 Custom rule MV0713

The custom rule is something the software developers set and we do not have access to that information.

However this - 1.05 FROM_EXCESS_BASE64_2 From: base64 encoded unnecessarily - i believe that should be rectifiable by changing how the emails are encoded, but i'm not sure where the option/file that would need to be changed in phpbb is.

In your discussion with a phpbb member, can you ask how that could be rectified?

Re: 3.2 not sending any notification emails

Posted: Sat Sep 15, 2018 7:03 am
by Mick
What happens if you turn SMTP off? Have you tried using an email address supplied via your hosting account with SMTP off such as george@mydomain.com for example? [Note: Don't use 'admin@mydomain' in the new email address] Check, test and report back.

Re: 3.2 not sending any notification emails

Posted: Sat Sep 15, 2018 1:04 pm
by flexinoodle
Nothing, i tried that before turning on smtp, as per this thread.

Re: 3.2 not sending any notification emails

Posted: Sat Sep 15, 2018 1:10 pm
by flexinoodle
There is no error log or it is taking ages to come through, tried setting up a difernt email forum@5pin.link used that, still nothing with smtp turned off, no error log.

Re: 3.2 not sending any notification emails

Posted: Sat Sep 15, 2018 6:26 pm
by flexinoodle
Nope still no error log, so i can only assume it is still being blocked as spam, any way to change that base64 isdue.

Re: 3.2 not sending any notification emails

Posted: Sun Sep 16, 2018 5:50 am
by flexinoodle
Anybody ?

Re: 3.2 not sending any notification emails

Posted: Sun Sep 16, 2018 11:56 pm
by thunderchero
I doubt if this will help in your case since I am not sure from your posts on what type of mail service you what to use. but if your host stop support of TLSv1 it might help.

but check this post
viewtopic.php?p=15070271#p15070271