Smilies import not working on 3.2

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
static1635
Registered User
Posts: 85
Joined: Sat Jan 29, 2005 3:57 pm
Location: Scotland
Contact:

Smilies import not working on 3.2

Post by static1635 » Tue Oct 09, 2018 9:18 am

I have uploaded to the images/smiles

I have done this many times on 3.0 but with this one I click to add and it says "submitted form not valid"

static1635
Registered User
Posts: 85
Joined: Sat Jan 29, 2005 3:57 pm
Location: Scotland
Contact:

Re: Smilies import not working on 3.2

Post by static1635 » Wed Oct 10, 2018 3:41 pm

Is there an actual "support" ticket option here?

User avatar
EA117
Registered User
Posts: 116
Joined: Wed Aug 15, 2018 3:23 am
Contact:

Re: Smilies import not working on 3.2

Post by EA117 » Wed Oct 10, 2018 5:32 pm

No "official support ticket" that I'm aware of; just phpBB project members and phpBB project users contributing their time.

I had been able to save the current smilies configuration from my 3.0.14 board and load that configuration into my resulting 3.2.2 board without issue, which I'm assuming is similar to where your .pak came from. If your .pak came from an even earlier version of phpBB then maybe there are additional differences.

When I look at my .pak file with Notepad++, it's a file that doesn't begin with any byte order mark (BOM), and is using Unix-style line endings (LF) as opposed to Windows CR/LF. There does also happen to be a space character at the end of each line, after the comma that is at the end of each line. The encoding says it's UTF-8, but there aren't any characters in the file outside the normal ASCII range in my case.

That's all I can think to look for or describe as remarkable about the file, other than the data lines themselves which are presumably exactly as you would expect:

Code: Select all

'help.png', '32', '32', '1', 'question', ':?:', 
I don't know how closely the format would be preserved if you attached your .pak to a post here (renaming to .txt if necessary), but I'm sure many could take a look in case something else unusual was apparent in the file you're actually attempting to use.

static1635
Registered User
Posts: 85
Joined: Sat Jan 29, 2005 3:57 pm
Location: Scotland
Contact:

Re: Smilies import not working on 3.2

Post by static1635 » Wed Oct 10, 2018 7:20 pm

Unfortunately I was unable to export from the old forum, I just re-uploaded by ftp and was trying to import them individually. When I confirm it simply gives me an error page "form was not valid"

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 68474
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Smilies import not working on 3.2

Post by KevC » Wed Oct 10, 2018 7:44 pm

Take a screenshot of the page just before you click add so we can see what you've entered in to the boxes.
Might be the hosts mod_security not liking one of the entered values.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

static1635
Registered User
Posts: 85
Joined: Sat Jan 29, 2005 3:57 pm
Location: Scotland
Contact:

Re: Smilies import not working on 3.2

Post by static1635 » Wed Oct 10, 2018 7:49 pm

Capture.JPG

static1635
Registered User
Posts: 85
Joined: Sat Jan 29, 2005 3:57 pm
Location: Scotland
Contact:

Re: Smilies import not working on 3.2

Post by static1635 » Fri Oct 12, 2018 9:00 am

any ideas? I posted the image (above)

User avatar
EA117
Registered User
Posts: 116
Joined: Wed Aug 15, 2018 3:23 am
Contact:

Re: Smilies import not working on 3.2

Post by EA117 » Fri Oct 12, 2018 2:38 pm

For what it's worth from here, entering those data values didn't cause an invalid form when submitting the changes for me on 3.2.2. But I wasn't using the actual image file you were using, so that remains a variable. If you want to attach the .GIF here, would be happy to try adding exactly that image, in case it's the key to any fundamental issue.

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 68474
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Smilies import not working on 3.2

Post by KevC » Fri Oct 12, 2018 2:58 pm

Does the server error log say anything?

I can't see anything unusual in what you've entered which makes me think it's a server side issue.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

static1635
Registered User
Posts: 85
Joined: Sat Jan 29, 2005 3:57 pm
Location: Scotland
Contact:

Re: Smilies import not working on 3.2

Post by static1635 » Sat Oct 13, 2018 9:31 am

The error log doesn't seem to say anything:

[Sat Oct 13 01:02:15 2018] [error] [client 162.210.196.129] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/robots.txt
[Sat Oct 13 01:02:15 2018] [error] [client 162.210.196.129] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/missing.html
[Sat Oct 13 01:27:52 2018] [error] [client 216.244.66.200] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/robots.txt
[Sat Oct 13 01:27:52 2018] [error] [client 216.244.66.200] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/missing.html
[Sat Oct 13 02:12:54 2018] [error] [client 157.55.39.226] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/missing.html
[Sat Oct 13 02:15:18 2018] [error] [client 216.244.66.200] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/robots.txt
[Sat Oct 13 02:15:18 2018] [error] [client 216.244.66.200] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/missing.html
[Sat Oct 13 02:16:36 2018] [error] [client 180.76.15.33] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/missing.html
[Sat Oct 13 02:21:34 2018] [error] [client 66.249.64.132] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/robots.txt
[Sat Oct 13 02:21:34 2018] [error] [client 66.249.64.132] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/missing.html
[Sat Oct 13 02:29:55 2018] [error] [client 95.216.20.84] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/robots.txt
[Sat Oct 13 02:29:55 2018] [error] [client 95.216.20.84] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/missing.html

static1635
Registered User
Posts: 85
Joined: Sat Jan 29, 2005 3:57 pm
Location: Scotland
Contact:

Re: Smilies import not working on 3.2

Post by static1635 » Fri Oct 19, 2018 8:26 am

The error log doesn't give much away.

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 20369
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff

Re: Smilies import not working on 3.2

Post by Mick » Fri Oct 19, 2018 9:59 am

There appears to be a 'File does not exist' issue with robots.txt and an html file called 'missing', does that mean anything?
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.

static1635
Registered User
Posts: 85
Joined: Sat Jan 29, 2005 3:57 pm
Location: Scotland
Contact:

Re: Smilies import not working on 3.2

Post by static1635 » Fri Oct 19, 2018 10:11 am

Mick wrote:
Fri Oct 19, 2018 9:59 am
There appears to be a 'File does not exist' issue with robots.txt and an html file called 'missing', does that mean anything?

Ok. is missing.html something to do with smilies import?

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 20369
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff

Re: Smilies import not working on 3.2

Post by Mick » Fri Oct 19, 2018 12:31 pm

No, it's not a vanilla phpBB file.
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.

static1635
Registered User
Posts: 85
Joined: Sat Jan 29, 2005 3:57 pm
Location: Scotland
Contact:

Re: Smilies import not working on 3.2

Post by static1635 » Fri Oct 19, 2018 12:33 pm

ok, weird. this is a fresh install of 3.2, maybe I just create the html file and see what happens.

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: </Solidjeuh>, cryptoevo.de, Majestic-12 [Bot], WiGgLr and 20 guests