Page 1 of 2

Smilies import not working on 3.2

Posted: Tue Oct 09, 2018 9:18 am
by static1635
I have uploaded to the images/smiles

I have done this many times on 3.0 but with this one I click to add and it says "submitted form not valid"

Re: Smilies import not working on 3.2

Posted: Wed Oct 10, 2018 3:41 pm
by static1635
Is there an actual "support" ticket option here?

Re: Smilies import not working on 3.2

Posted: Wed Oct 10, 2018 5:32 pm
by EA117
No "official support ticket" that I'm aware of; just phpBB project members and phpBB project users contributing their time.

I had been able to save the current smilies configuration from my 3.0.14 board and load that configuration into my resulting 3.2.2 board without issue, which I'm assuming is similar to where your .pak came from. If your .pak came from an even earlier version of phpBB then maybe there are additional differences.

When I look at my .pak file with Notepad++, it's a file that doesn't begin with any byte order mark (BOM), and is using Unix-style line endings (LF) as opposed to Windows CR/LF. There does also happen to be a space character at the end of each line, after the comma that is at the end of each line. The encoding says it's UTF-8, but there aren't any characters in the file outside the normal ASCII range in my case.

That's all I can think to look for or describe as remarkable about the file, other than the data lines themselves which are presumably exactly as you would expect:

Code: Select all

'help.png', '32', '32', '1', 'question', ':?:', 
I don't know how closely the format would be preserved if you attached your .pak to a post here (renaming to .txt if necessary), but I'm sure many could take a look in case something else unusual was apparent in the file you're actually attempting to use.

Re: Smilies import not working on 3.2

Posted: Wed Oct 10, 2018 7:20 pm
by static1635
Unfortunately I was unable to export from the old forum, I just re-uploaded by ftp and was trying to import them individually. When I confirm it simply gives me an error page "form was not valid"

Re: Smilies import not working on 3.2

Posted: Wed Oct 10, 2018 7:44 pm
by KevC
Take a screenshot of the page just before you click add so we can see what you've entered in to the boxes.
Might be the hosts mod_security not liking one of the entered values.

Re: Smilies import not working on 3.2

Posted: Wed Oct 10, 2018 7:49 pm
by static1635
Capture.JPG

Re: Smilies import not working on 3.2

Posted: Fri Oct 12, 2018 9:00 am
by static1635
any ideas? I posted the image (above)

Re: Smilies import not working on 3.2

Posted: Fri Oct 12, 2018 2:38 pm
by EA117
For what it's worth from here, entering those data values didn't cause an invalid form when submitting the changes for me on 3.2.2. But I wasn't using the actual image file you were using, so that remains a variable. If you want to attach the .GIF here, would be happy to try adding exactly that image, in case it's the key to any fundamental issue.

Re: Smilies import not working on 3.2

Posted: Fri Oct 12, 2018 2:58 pm
by KevC
Does the server error log say anything?

I can't see anything unusual in what you've entered which makes me think it's a server side issue.

Re: Smilies import not working on 3.2

Posted: Sat Oct 13, 2018 9:31 am
by static1635
The error log doesn't seem to say anything:

[Sat Oct 13 01:02:15 2018] [error] [client 162.210.196.129] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/robots.txt
[Sat Oct 13 01:02:15 2018] [error] [client 162.210.196.129] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/missing.html
[Sat Oct 13 01:27:52 2018] [error] [client 216.244.66.200] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/robots.txt
[Sat Oct 13 01:27:52 2018] [error] [client 216.244.66.200] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/missing.html
[Sat Oct 13 02:12:54 2018] [error] [client 157.55.39.226] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/missing.html
[Sat Oct 13 02:15:18 2018] [error] [client 216.244.66.200] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/robots.txt
[Sat Oct 13 02:15:18 2018] [error] [client 216.244.66.200] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/missing.html
[Sat Oct 13 02:16:36 2018] [error] [client 180.76.15.33] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/missing.html
[Sat Oct 13 02:21:34 2018] [error] [client 66.249.64.132] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/robots.txt
[Sat Oct 13 02:21:34 2018] [error] [client 66.249.64.132] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/missing.html
[Sat Oct 13 02:29:55 2018] [error] [client 95.216.20.84] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/robots.txt
[Sat Oct 13 02:29:55 2018] [error] [client 95.216.20.84] File does not exist: /home/justintuijl/greylizard.net/missing.html

Re: Smilies import not working on 3.2

Posted: Fri Oct 19, 2018 8:26 am
by static1635
The error log doesn't give much away.

Re: Smilies import not working on 3.2

Posted: Fri Oct 19, 2018 9:59 am
by Mick
There appears to be a 'File does not exist' issue with robots.txt and an html file called 'missing', does that mean anything?

Re: Smilies import not working on 3.2

Posted: Fri Oct 19, 2018 10:11 am
by static1635
Mick wrote:
Fri Oct 19, 2018 9:59 am
There appears to be a 'File does not exist' issue with robots.txt and an html file called 'missing', does that mean anything?

Ok. is missing.html something to do with smilies import?

Re: Smilies import not working on 3.2

Posted: Fri Oct 19, 2018 12:31 pm
by Mick
No, it's not a vanilla phpBB file.

Re: Smilies import not working on 3.2

Posted: Fri Oct 19, 2018 12:33 pm
by static1635
ok, weird. this is a fresh install of 3.2, maybe I just create the html file and see what happens.