Problem connecting to forum when logging in/out

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
Post Reply
lupinb0y
Registered User
Posts: 2
Joined: Thu Oct 11, 2018 1:42 pm

Problem connecting to forum when logging in/out

Post by lupinb0y » Thu Oct 11, 2018 1:47 pm

Whenever me or another user tries to log in/log out or even leave a comment the says that it either says that it can't provide a secure connection or that the site can't be reached and that "www.ex-ttcommunity.com unexpectedly closed the connection." I'm new to phpBB and I can't seem to find a solution to my problem.

Here's the support request template:

Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.2.3
What is your board's URL? https://www.ex-ttcommunity.com/forum
Who do you host your board with? Dreamhost
How did you install your board? I used a download package provided by another website
What is the most recent action performed on your board? Update from a previous version of phpBB3
Is registration required to reproduce this issue? Yes
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? Yes
What version of phpBB3 did you update from? phpBB 3.0.13
What extensions do you have installed? Board Announcements
phpBB Media Embed PlugIn
Topic Age Day
VigLink
What styles do you currently have installed? Prosilver
What language(s) is your board currently using? English UK
Which database type/version are you using? MS SQL Server
What is your level of experience? New to PHP and phpBB
What username can be used to view this issue? testpuppet
What password can be used to view this issue? testpuppet123
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? None. The problem only appeared after updating.
Please describe your problem. Anytime me or any other user tries to log in/log out/post a comment it either says that it can't provide a secure connection or that the site can't be reached and that "www.ex-ttcommunity.com unexpectedly closed the connection." depending on the browser.
Generated by SRT Generator

User avatar
david63
Jr. Extension Validator
Posts: 14724
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Name: David Wood
Contact:

Re: Problem connecting to forum when logging in/out

Post by david63 » Thu Oct 11, 2018 2:20 pm

I would speak to your hosts about it
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email as they will be ignored

User avatar
EA117
Registered User
Posts: 56
Joined: Wed Aug 15, 2018 3:23 am
Contact:

Re: Problem connecting to forum when logging in/out

Post by EA117 » Thu Oct 11, 2018 3:19 pm

I only tested long enough to hit the error once, which didn't occur during multiple navigations of the site until I attempted to login.

When the issue occurred, what I notice in the URL the browser is being directed to is that it's trying to force port 80:

https://www.ex-ttcommunity.com:80/forum/index.php

So I suspect that's the issue; this URL is trying to force HTTPS use, but over port 80 (where TLS/SSL isn't enabled) instead of 443 (the default for HTTPS URLs, and where TLS/SSL is enabled on your site).

In ACP, General, Server Settings is the "Force server URL settings" enabled? And if so, is it set to force port 80? Try changing that to 443.

If "Force server URL settings" is not enabled, maybe one of the redirects in .htaccess is attempting to append :80 to the rewritten URL?

lupinb0y
Registered User
Posts: 2
Joined: Thu Oct 11, 2018 1:42 pm

Re: Problem connecting to forum when logging in/out

Post by lupinb0y » Fri Oct 12, 2018 12:01 am

The Force server URL settings were already enabled so I changed the server port to 443.

Everything seems to be in working order now! Thanks a lot!

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”

Who is online

Users browsing this forum: tinchocba and 98 guests