Page 1 of 2

IPv6 address not working in Whois

Posted: Thu Oct 18, 2018 12:14 pm
by </Solidjeuh>
Are IPv6 addresses supported in phpBB whois? Because it's not showing info on my forum.
phpBB 3.2.3

Image

Re: IPv6 address not working in Whois

Posted: Thu Oct 18, 2018 12:46 pm
by Mick
Does it work with prosilver?

Re: IPv6 address not working in Whois

Posted: Thu Oct 18, 2018 12:48 pm
by </Solidjeuh>
No, same result

Re: IPv6 address not working in Whois

Posted: Thu Oct 18, 2018 12:54 pm
by Mick
Hmm, phpBB used to use the data from the server at whois.arin.net. It may have changed since then, maybe someone knows the latest set up.Do you see any IP information when you click on the 'i' button in a message? Have you got a test account and a link to your board if it's different to the one in your signature please?

Re: IPv6 address not working in Whois

Posted: Thu Oct 18, 2018 1:03 pm
by </Solidjeuh>
I send it via PB, I gave the account admin rights.

Re: IPv6 address not working in Whois

Posted: Thu Oct 18, 2018 1:16 pm
by Mick
Cheers, this is what I'm seeing using the whoisonline:
31D19D03-84FB-4260-A737-902BE985D39D.jpeg


This is what I see using the 'i' icon:
15415E34-A003-4FBC-81B2-6D24AA524F18.jpeg


Or are you talking about something else?

Re: IPv6 address not working in Whois

Posted: Thu Oct 18, 2018 1:17 pm
by </Solidjeuh>
Yes, click on "Whois" in viewonline.php
The pop-up is empty

https://www.solidjeuh.be/viewonline.php

Re: IPv6 address not working in Whois

Posted: Thu Oct 18, 2018 1:23 pm
by Mick
Ok, I checked my test board and that's the same, it's not something I use so I never noticed it. I don't have an answer for you but I'll see what I can find.

Re: IPv6 address not working in Whois

Posted: Thu Oct 18, 2018 1:25 pm
by </Solidjeuh>
Mick wrote:
Thu Oct 18, 2018 1:23 pm
Ok, I checked my test board and that's the same, it's not something I use so I never noticed it. I don't have an answer for you but I'll see what I can find.
Great, thank you. I try all buttons and links to see if they work :lol:

Re: IPv6 address not working in Whois

Posted: Thu Oct 18, 2018 1:41 pm
by Mick
I've spoken to another supporter and he believes it *should* be compatible with 3.2 so I had a search and found this, there are others but they're all quite old. Maybe someone else will chip in.

Re: IPv6 address not working in Whois

Posted: Thu Oct 18, 2018 1:46 pm
by </Solidjeuh>
It's compatible with 3.2, I see no other "problems". Guess they just forgot to add in in the "Whois" function ... ?

Re: IPv6 address not working in Whois

Posted: Thu Oct 18, 2018 2:17 pm
by GanstaZ
This may be the case here for IPv6:
Multi-source Whois web interface

Static Edition of the Website has whois disabled. Please ask the RIR's own whois functionality for details.
Reference

Re: IPv6 address not working in Whois

Posted: Thu Oct 18, 2018 2:35 pm
by </Solidjeuh>
What does that mean? That "whois" is disabled for ipv6 ?
I tried a few IP trace website's, and most of them are also not working with ipv6.
Found 2 working, and they show just the country, no more city's etc..
So they all need updates, or it will be disabled for good..?

Re: IPv6 address not working in Whois

Posted: Fri Oct 19, 2018 5:03 am
by John connor
Is this the ACP lookup for IP addresses? It's a real crapshoot and I've created a suggestion about changing it to whatismyipaddress.com which is what Xenforo uses but I was shot down. I do have an extension that shows the IP addresses next to user post's, and I modified it to query whatismyipaddress.com.

Re: IPv6 address not working in Whois

Posted: Fri Oct 19, 2018 2:03 pm
by </Solidjeuh>
John connor wrote:
Fri Oct 19, 2018 5:03 am
Is this the ACP lookup for IP addresses? It's a real crapshoot and I've created a suggestion about changing it to whatismyipaddress.com which is what Xenforo uses but I was shot down. I do have an extension that shows the IP addresses next to user post's, and I modified it to query whatismyipaddress.com.
Yeps, ACP and the Whois on viewonline.php
ipv6 seems to work good on whatismyipaddress.com, so yeah.. should change to that in the phpBB function.