Page 1 of 1

Is there a way to block a certain domain from entering the site?

Posted: Sun Apr 21, 2019 10:13 am
by MOSHE1111
Unfortunately I have a lot of spam on my site
And everyone comes from the same domain.
Is there a way to block anyone registered from this domain from being blocked?

Re: Is there a way to block a certain domain from entering the site?

Posted: Sun Apr 21, 2019 10:47 am
by KevC
It's easy to stop spam with the Q&A.
What are you currently using?

Re: Is there a way to block a certain domain from entering the site?

Posted: Sun Apr 21, 2019 10:50 am
by MOSHE1111
I tried several times to insert the Q & A supplement.
It never happened to me.

Re: Is there a way to block a certain domain from entering the site?

Posted: Sun Apr 21, 2019 10:52 am
by KevC
What question are you using now?

Re: Is there a way to block a certain domain from entering the site?

Posted: Sun Apr 21, 2019 10:55 am
by MOSHE1111
I have not been able to activate this possibility of questions and answers.
Maybe I'm using another plugin than it should be.
What is the link to the add-on?

Re: Is there a way to block a certain domain from entering the site?

Posted: Sun Apr 21, 2019 11:12 am
by KevC
It's built in. It has been since 3.1.0

How to configure Q&A
  1. Administration Control Panel (ACP) > Spambot countermeasures> Installed plugins > click the dropdown box and select Q&A (it will be greyed out)
  2. Click the configure button then click add
  3. Add your question and answer (you need a Q&A for each language you have installed) click submit
  4. Click "back to previous page" then click "back"
  5. Select Q&A from the dropdown box (again)
  6. Click submit at the bottom of the page.
  7. Done.

Re: Is there a way to block a certain domain from entering the site?

Posted: Sun Apr 21, 2019 11:18 am
by MOSHE1111
My system is 3.2.5
And I do not have such software "Spambot countermeasures"
I have a "means against bots" ("אמצעי נגד בוטים" in Hebrew) and there are no questions and answers

Re: Is there a way to block a certain domain from entering the site?

Posted: Sun Apr 21, 2019 11:22 am
by MOSHE1111
I found at the end.
Thanks

Re: Is there a way to block a certain domain from entering the site?

Posted: Sun Apr 21, 2019 12:29 pm
by thecoalman
You can block the domains used for registration by wildcard. Before I block a domain I'll first go to ACP >> Users & Groups tab >> prune users link on the left. For the email text input use *@example.com and hit submit. This will give you list of active accounts with that email address. You'll be able to determine if there is legitimate users using that domain. If it's all spam accounts I'll prune them at this point.

If you wish to proceed with banning the domain click the ban emails link on the left. Add *@example.com and click submit.

One thing I'm not sure about is how this would affect current user, if they already registered I do not know if that bans them but if you purged the accounts that won't make a difference,

Re: Is there a way to block a certain domain from entering the site?

Posted: Sun Apr 21, 2019 3:01 pm
by stevemaury
Once you start down the domain banning road, you will be chasing forever. There are much better ways to stop spam, including the Q&A.