The submitted form was invalid. Try submitting again.

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
Post Reply
Rand0mer
Registered User
Posts: 14
Joined: Fri Nov 13, 2015 2:30 pm

The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by Rand0mer » Fri May 03, 2019 2:48 am

Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.2.6
What is your board's URL? http://....uk
Who do you host your board with? flokinet.is
How did you install your board? I used the download package from phpBB.com
What is the most recent action performed on your board? Fresh Install
Is registration required to reproduce this issue? No
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? No
What styles do you currently have installed? prosilver
What language(s) is your board currently using? English
Which database type/version are you using? MySQL 5
What is your level of experience? New to PHP but not phpBB
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? I have made no significant changes. I have enabled url-rewrite to remove .php etc.. I dont believe I have touched anything else. cookie settings left as defualt. not forcing sll. cookie secure not enabled. no current ssl cert on website.
Please describe your problem. I have installed a re-installed phpbb about 5 times, every time i log out attempt to log back in i get the message in the title. i have tried different cookie settings as descirbed on your cookie settings page, I have tried different SSL settings, I have purged both browser and server multiple times. I have finally given up and asked for your help.

on a seperate note, I have been totally unable to generate a search index (phpbb fulltext) as is defualt, had to change to MYSQL to remove the warning, could be related or not, unsure.

My shared hosting info just in case it is useful - MYSQL 10.2.23-MariaDB-cll-lve, apache 2.4.39, php 5.6.40,
Generated by SRT Generator
Last edited by Rand0mer on Fri May 03, 2019 4:47 pm, edited 1 time in total.

User avatar
P_I
Registered User
Posts: 959
Joined: Tue Mar 01, 2011 8:35 pm
Location: Calgary
Contact:

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by P_I » Fri May 03, 2019 3:05 am

See Known issues in 3.2.6 for the solution.
Normal people… believe that if it ain’t broke, don’t fix it. Engineers believe that if it ain’t broke, it doesn’t have enough features yet. – Scott Adams

User avatar
HiFiKabin
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 4121
Joined: Wed May 14, 2014 9:10 am
Location: Swearing at the PC, UK
Name: James
Contact:

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by HiFiKabin » Fri May 03, 2019 8:49 am

... or use the quick fix linked in my sig

Rand0mer
Registered User
Posts: 14
Joined: Fri Nov 13, 2015 2:30 pm

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by Rand0mer » Fri May 03, 2019 3:25 pm

HiFiKabin wrote:
Fri May 03, 2019 8:49 am
... or use the quick fix linked in my sig
Quick Fix didnt work unfortunately, but thanks anyway!

User avatar
HiFiKabin
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 4121
Joined: Wed May 14, 2014 9:10 am
Location: Swearing at the PC, UK
Name: James
Contact:

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by HiFiKabin » Fri May 03, 2019 3:33 pm

How odd. The fix contains off of the edited files needed and has worked in all other cases.


Try the following and see if you can log on with this temporary admin account

In phpMyAdmin, run the following, which will create an admin user named Admin1 with a password of admin. From that point you should be able to get into the ACP.

Code: Select all

INSERT INTO phpbb_users (user_type, group_id, username, username_clean, user_regdate, user_password, user_email, user_lang, user_style, user_rank, user_colour, user_posts, user_permissions, user_ip, user_birthday, user_lastpage, user_last_confirm_key, user_post_sortby_type, user_post_sortby_dir, user_topic_sortby_type, user_topic_sortby_dir, user_avatar, user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_jabber, user_actkey, user_newpasswd) VALUES (3, 5, 'Admin1', 'admin1', 0, '21232f297a57a5a743894a0e4a801fc3', 'admin@example.com', 'en', 1, 1, 'AA0000', 1, '', '', '', '', '', 't', 'a', 't', 'd', '', '', '', '', '', '');
Change your table prefix if it is not phpbb_

See Executing SQL Queries in phpMyAdmin if you are unfamiliar with running database queries.

As soon as you have done this, use the temporary admin account to change the details on the original admin account, then delete the temporary account.

This is because:
  1. anyone could use that account to log in to your board if you didn't change the password.
  2. this temporary user has not been fully set up (e.g. it is not a member of the "Registered users" group, so it won't have normal access to your forums).
To remove the account you will first need to remove founder status from it: ACP > USERS AND GROUPS tab > Manage Users > Admin1 > Overview > Founder = No

Rand0mer
Registered User
Posts: 14
Joined: Fri Nov 13, 2015 2:30 pm

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by Rand0mer » Fri May 03, 2019 3:39 pm

This hasnt worked either, now going to reinstall everything and try adding the quick fix without touching any other settings..

User avatar
HiFiKabin
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 4121
Joined: Wed May 14, 2014 9:10 am
Location: Swearing at the PC, UK
Name: James
Contact:

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by HiFiKabin » Fri May 03, 2019 3:44 pm

I would try a fresh download of the files, (just in case) and don't forget to upzip on your computer as unzipping on the server can cause problems.

Also you can add the files in my quick fix download before you install the board.

User avatar
EA117
Registered User
Posts: 1181
Joined: Wed Aug 15, 2018 3:23 am
Contact:

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by EA117 » Fri May 03, 2019 3:50 pm

Rand0mer wrote:
Fri May 03, 2019 3:25 pm
Quick Fix didnt work unfortunately, but thanks anyway!
Looking at the generated page for http://drugden.uk/ucp.php?mode=login, the hidden fields are definitely in that form, anyway, as expected. If you login to your board specifically through that link, and still get "form invalid", the next "logical" suspicion is that the failure you're seeing is because of one of the "other" reasons for "form invalid", rather than the new phpBB 3.2.6 reasons.

Which is still a bit confusing, since the fact "form invalid" is being checked at all during the login is indeed still new to phpBB 3.2.6, even though the "normal" reasons submission can fail with "form invalid" actually aren't new to phpBB 3.2.6.

For example, was the login page presented for a long period of time before actually attempting to submit it? Or, is the "Maximum time to submit forms" in the ACP, General, Server Configuration, Security Settings set to a notably short period of time?

One other thing I see is that the phpBB code assumes "if zero seconds have passed between the time the form was presented and the time the form was submitted, assume it must be a bot and fail." Do you happen to have a username & password auto-fill in the browser which is making your login attempts "nearly instantaneous"? Is the outcome different if you manually type the input, even if it was already correct?

Edit:

Finally, for the actual encrypted token check, I see that the "Tie forms to guest sessions:" settings in that same ACP, General, Server Configuration, Security Settings section is being consulted, although it's unclear that "Yes" versus "No" would actually make a difference in the outcome. But perhaps confirm this is at its default of "Yes", too.

User avatar
karbiko
Registered User
Posts: 78
Joined: Thu Jul 24, 2008 8:47 pm
Location: La Palma, Canary Islands, Spain

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by karbiko » Tue Jul 30, 2019 9:47 pm

Have you tried Kirk's fix for login that can be found in Portal's web?

See GLOBAL ANNOUNCEMENTS in https://www.board3.de/

It has worked for me!

User avatar
warmweer
Registered User
Posts: 3216
Joined: Fri Jul 04, 2003 6:34 am
Location: Van Allen Belt ... well actually Belgium

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by warmweer » Tue Jul 30, 2019 10:10 pm

karbiko wrote:
Tue Jul 30, 2019 9:47 pm
Have you tried Kirk's fix for login that can be found in Portal's web?

See GLOBAL ANNOUNCEMENTS in https://www.board3.de/

It has worked for me!
Possibly because you're using phpBB 3.2.7 and Board3, neither of which are mentioned in this topic, so I'm clueless as to the proposed solution :?
The year is 2192. The British Prime Minister visits Brussels to ask for an extension of the Brexit deadline. No one remembers where this tradition originated, but every year it attracts many tourists from all over the world.

Dazbobaby
Registered User
Posts: 77
Joined: Fri Feb 13, 2009 7:02 pm
Contact:

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by Dazbobaby » Fri Aug 02, 2019 8:10 am

HiFiKabin wrote:
Fri May 03, 2019 3:33 pm
How odd. The fix contains off of the edited files needed and has worked in all other cases.
I can't see the link in your sig.
;)
Ebikes and Technology The Bionic Cyclist

User avatar
HiFiKabin
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 4121
Joined: Wed May 14, 2014 9:10 am
Location: Swearing at the PC, UK
Name: James
Contact:

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by HiFiKabin » Fri Aug 02, 2019 4:31 pm

Dazbobaby wrote:
Fri Aug 02, 2019 8:10 am
I can't see the link in your sig.
;)
That post was made in May due to a few errors that were discovered in 3.2.6, since then phpBB has been updated to 3.2.7 and the files referenced are no longer required. Make sure you are uing the current version and should you still be experiencing the error please start your own topic and complete the Support Request Template

Dazbobaby
Registered User
Posts: 77
Joined: Fri Feb 13, 2009 7:02 pm
Contact:

Re: The submitted form was invalid. Try submitting again.

Post by Dazbobaby » Fri Aug 02, 2019 6:53 pm

I made a post of my own.

I have 3.2.7 and a new install.

I solved it be clearing ALL my cookies in firefox. The board cookie wasn't enough if you can believe it.
Chrome and Opera were fine. Just FF had the problem.
Ebikes and Technology The Bionic Cyclist

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”