Bug when BBcode translated

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
Post Reply
User avatar
ad0726
Registered User
Posts: 5
Joined: Thu May 16, 2019 10:47 pm

Bug when BBcode translated

Post by ad0726 » Thu May 16, 2019 11:22 pm

Hello,

First, sorry for my bad english. I'll try to be clear.

I'm updating my forum from 3.1.10 to 3.2.7 and I met some troubles with BBcode translation.
For the debug, I have one local version of my forum.
When I create a new post, some BBcode don't translate and they are displayed raw.
After many hours of search, I find this in the DB on `phpbb_posts`:
This is an exemple of text in an old post created before the update. This is the `post_text` value:

Code: Select all

[team:39cnoyln][col3:39cnoyln]test|test|test[/col3:39cnoyln][/team:39cnoyln]
With `bbcode_bitfield` = "fgUBQABA" and `bbcode_uid` = "39cnoyln".

Now, an example of the same text in a new post created after update. This is the `post_text` value:

Code: Select all

<TEAM><s>[team]</s>[col3]test|test|test[/col3]<e>[/team]</e></TEAM>
And the `bbcode_bitfield` value is empty and `bbcode_uid` = "39cnoyln".

For me, phpBB can't generate bbcode_bitfield anymore and, I don't know how, phhBB can't do preg_replace anymore.

This is an exemple with two custom BBcode but sometimes, I have this bug with some native BBcode, too. It's strange ^^

Have you a solution for that?
Last edited by ad0726 on Fri May 17, 2019 1:43 am, edited 1 time in total.

User avatar
3Di
Former Team Member
Posts: 13686
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:09 pm
Location: Milan (IT) Frankfurt (DE)
Name: Marco
Contact:

Re: Bug when BBcode translated

Post by 3Di » Thu May 16, 2019 11:50 pm

See how to reparse BBcodes in 3.2.x

https://www.phpbb.com/support/docs/en/3 ... -reparser/
Please PM me only to request paid works. Thx.
Want to compensate me for my interest? Donate
My development's activity º PhpStorm's proud user
Extensions, Scripts, MOD porting, Update/Upgrades
👨‍🏫 | Take a tour to | The Studio | 👨‍🏫

User avatar
ad0726
Registered User
Posts: 5
Joined: Thu May 16, 2019 10:47 pm

Re: Bug when BBcode translated

Post by ad0726 » Fri May 17, 2019 1:42 am

Thanks, but I've already tried that and nothing.

I've looked for again and I found it's normal post_text values are differents between old version and new.
Some custom BBcode are deprecated and I must work on it with xsl, if I have understood.

My trouble is that I don't know how to do when I have several {TEXT}, like that for example:

Code: Select all

[col2]{TEXT1}|{TEXT2}[/col2]
HTML:

Code: Select all

<table width="100%">
    <tr>
        <td style="vertical-align: top; width:50%; padding-right:10px;">
            {TEXT1}
        </td>
        <td style="vertical-align: top; width:50%; padding-left:10px;">
            {TEXT2}
        </td>
    </tr>
</table>
Usage with bug:

Code: Select all

[col2][b]toto[/b]|toto[/col2]
This worked before the update but now:
Image

User avatar
3Di
Former Team Member
Posts: 13686
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:09 pm
Location: Milan (IT) Frankfurt (DE)
Name: Marco
Contact:

Re: Bug when BBcode translated

Post by 3Di » Fri May 17, 2019 3:48 am

Tables are a bit tricky, search for Table BBcode and you will find something like an extension.
Tables can be also done via the new text formatter BTW, something like pipes if I correctly recall.
Please PM me only to request paid works. Thx.
Want to compensate me for my interest? Donate
My development's activity º PhpStorm's proud user
Extensions, Scripts, MOD porting, Update/Upgrades
👨‍🏫 | Take a tour to | The Studio | 👨‍🏫

User avatar
ad0726
Registered User
Posts: 5
Joined: Thu May 16, 2019 10:47 pm

Re: Bug when BBcode translated

Post by ad0726 » Fri May 17, 2019 1:07 pm

I can't use an extension because I have almost 2600 posts with this BBcode, I need to find a solution...
For the pipe, that exactly what I do, I use a pipe :(

Code: Select all

[col2]{TEXT1}|{TEXT2}[/col2]
I'll post my question in the BBcode forum, I was wrong it's more a BBcode problem than a translation problem.

Thanks for your help :)

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”