ADM Console 401 error

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
softpronick
Registered User
Posts: 21
Joined: Tue Oct 08, 2019 9:14 pm

ADM Console 401 error

Post by softpronick » Wed Oct 09, 2019 1:53 pm

Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.2.0
What is your board's URL? http://devforum.softprocorp.com
Who do you host your board with? iis on an internal server
How did you install your board? Someone else installed my board for me
What is the most recent action performed on your board? Please select your answer
Is registration required to reproduce this issue? Yes
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? No
What styles do you currently have installed? I dont know
What language(s) is your board currently using? English
Which database type/version are you using? I Don't Know
What is your level of experience? New to PHP and phpBB
What username can be used to view this issue? any admin account
What password can be used to view this issue? one of them
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? No answer given
Please describe your problem. We can get to the board. log in and then log in again for the adm console. But that will not load. It just throws HTTP Error 401.
Generated by SRT Generator
Last edited by softpronick on Wed Oct 09, 2019 2:30 pm, edited 1 time in total.

User avatar
david63
Registered User
Posts: 16540
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Name: David Wood
Contact:

Re: ADM Console 401 error

Post by david63 » Wed Oct 09, 2019 2:09 pm

Both 401 (unauthorised) and 404 (not found) errors are server errors. Your server error logs should provide more information.
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email as they will be ignored

softpronick
Registered User
Posts: 21
Joined: Tue Oct 08, 2019 9:14 pm

Re: ADM Console 401 error

Post by softpronick » Wed Oct 09, 2019 2:17 pm

We have tried with multiple admin accounts and some we know worked like a week or so ago. And now nothing.

Any help would be awesome.
Nick

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50812
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: ADM Console 401 error

Post by stevemaury » Wed Oct 09, 2019 2:19 pm

The 404 error just means there was no designated page to display the 401 error. I would suggest reuploading the /adm folder and make sure it and its files have appropriate access permissions.
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)

softpronick
Registered User
Posts: 21
Joined: Tue Oct 08, 2019 9:14 pm

Re: ADM Console 401 error

Post by softpronick » Wed Oct 09, 2019 2:23 pm

stevemaury wrote:
Wed Oct 09, 2019 2:19 pm
The 404 error just means there was no designated page to display the 401 error. I would suggest reuploading the /adm folder and make sure it and its files have appropriate access permissions.
I have tried. I found the 3.2 build. unzipped and then dropped the whole ADM folder over the current and that didn't work.

Now that may not have been the way to do it. I am new to PHPBB.
Nick

User avatar
david63
Registered User
Posts: 16540
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Name: David Wood
Contact:

Re: ADM Console 401 error

Post by david63 » Wed Oct 09, 2019 2:27 pm

softpronick wrote:
Wed Oct 09, 2019 2:17 pm
some we know worked like a week or so ago
If they worked a week ago and don't work now then what has changed? These types of things do not happen of their own accord - somebody, somewhere has changed something.
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email as they will be ignored

softpronick
Registered User
Posts: 21
Joined: Tue Oct 08, 2019 9:14 pm

Re: ADM Console 401 error

Post by softpronick » Wed Oct 09, 2019 2:30 pm

david63 wrote:
Wed Oct 09, 2019 2:27 pm
softpronick wrote:
Wed Oct 09, 2019 2:17 pm
some we know worked like a week or so ago
If they worked a week ago and don't work now then what has changed? These types of things do not happen of their own accord - somebody, somewhere has changed something.
Nothing that we know of. No patches that we can tell. And until last week no one has touched this system - and now we need to upgrade the phpBB and we can't.

So on the ACP the only error i am getting is HTTP Error 401 not the 404, I will edit the first post.

softpronick
Registered User
Posts: 21
Joined: Tue Oct 08, 2019 9:14 pm

Re: ADM Console 401 error

Post by softpronick » Wed Oct 09, 2019 2:37 pm

Here are the IIS logs from trying to hit the ASP:;
14:26:04 192.168.3.4 GET /posting.php - 443 - 46.229.168.162 Mozilla/5.0+(compatible;+SemrushBot/6~bl;++http://www.semrush.com/bot.html) - 200 0 0 109
2019-10-09 14:26:22 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 156
2019-10-09 14:26:22 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 109
2019-10-09 14:26:23 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 124
2019-10-09 14:26:23 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 156
2019-10-09 14:26:23 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 156
2019-10-09 14:26:24 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 156
2019-10-09 14:26:24 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 171
2019-10-09 14:26:24 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 124
2019-10-09 14:26:24 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 125
2019-10-09 14:26:26 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 109
2019-10-09 14:26:26 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 156
2019-10-09 14:26:26 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 156
2019-10-09 14:26:26 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 140
2019-10-09 14:26:27 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 171
2019-10-09 14:26:27 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 156
2019-10-09 14:26:27 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 140
2019-10-09 14:26:27 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 156
2019-10-09 14:26:28 192.168.3.4 GET /adm/index.php - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 203
2019-10-09 14:26:30 192.168.3.4 GET /adm/ - 443 - 66.194.17.114 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/77.0.3865.90+Safari/537.36 - 401 0 0 171
2019-10-09 14:26:33 192.168.3.4 GET /index.php - 443 - 109.70.100.26 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+Win64;+x64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/67.0.3396.87+Safari/537.36+OPR/54.0.2952.51 https://devforum.softprocorp.com/index.php 200 0 0 187

User avatar
janus_zonstraal
Registered User
Posts: 3624
Joined: Sat Aug 30, 2014 1:30 pm

Re: ADM Console 401 error

Post by janus_zonstraal » Wed Oct 09, 2019 2:43 pm

That is a access log not a error log.
Sorry! My English is bat ;) !!!

softpronick
Registered User
Posts: 21
Joined: Tue Oct 08, 2019 9:14 pm

Re: ADM Console 401 error

Post by softpronick » Wed Oct 09, 2019 3:11 pm

janus_zonstraal wrote:
Wed Oct 09, 2019 2:43 pm
That is a access log not a error log.
My bad!

softpronick
Registered User
Posts: 21
Joined: Tue Oct 08, 2019 9:14 pm

Re: ADM Console 401 error

Post by softpronick » Wed Oct 09, 2019 3:45 pm

softpronick wrote:
Wed Oct 09, 2019 2:23 pm
stevemaury wrote:
Wed Oct 09, 2019 2:19 pm
The 404 error just means there was no designated page to display the 401 error. I would suggest reuploading the /adm folder and make sure it and its files have appropriate access permissions.
I have tried. I found the 3.2 build. unzipped and then dropped the whole ADM folder over the current and that didn't work.

Now that may not have been the way to do it. I am new to PHPBB.
Nick
Is this the correct way to re-upload the ADM folder?

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 21573
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Caerdydd

Re: ADM Console 401 error

Post by Mick » Wed Oct 09, 2019 4:27 pm

If you replaced all the files in the ADM folder with new files yes, try purging the cache and browser. You should enable cookie secure as your using ssl, see Fixing incorrect cookie settings.

Note: File replacement is nothing to do with phpBB per sé it’s a universal computer thing.
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51865
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: ADM Console 401 error

Post by Brf » Wed Oct 09, 2019 4:42 pm

That error could be caused by the ADM folder itself having bad permissions.

softpronick
Registered User
Posts: 21
Joined: Tue Oct 08, 2019 9:14 pm

Re: ADM Console 401 error

Post by softpronick » Wed Oct 09, 2019 5:44 pm

Brf wrote:
Wed Oct 09, 2019 4:42 pm
That error could be caused by the ADM folder itself having bad permissions.
Would a screen shot of the windows permissions help?

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50812
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: ADM Console 401 error

Post by stevemaury » Wed Oct 09, 2019 5:49 pm

Sure. Folders and files.
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”