Language variables are not loading (v3.2.9)

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
Post Reply
thiagobit
Registered User
Posts: 5
Joined: Mon Feb 10, 2020 8:47 pm

Language variables are not loading (v3.2.9)

Post by thiagobit »

Hello!

I installed a new language pack and also a template and now my forum is not loading the languages constants, it's showing as it is: MAIN_FORUM, MAIN_SOCIAL, TOPIC_POSTS_STATISTICS and so on, instead of get the content of it and replace in the file.

Why is this happening?
I already tried to purge the cache, return to the language and template default (en, prosilver) but nothing changes.

User avatar
Crizzo
Translations & International Support Teams Manager
Translations & International Support Teams Manager
Posts: 1068
Joined: Thu Apr 23, 2009 1:20 pm
Location: Germany
Name: Christian
Contact:

Re: Language variables are not loading (v3.2.9)

Post by Crizzo »

Hi,

what language package did you download and activate?
My extensions for phpBB: crizzo.de
German phpBB Support at www.phpbb.de

thiagobit
Registered User
Posts: 5
Joined: Mon Feb 10, 2020 8:47 pm

Re: Language variables are not loading (v3.2.9)

Post by thiagobit »

Hi!

Actually, let me be more assertive.

I had an old forum with PHPbb version 3.2.2 and I was using the BBOOTS template and pt_br language pack.
I did a new installation of PHPbb version 3.2.9 in a new folder and I copied the style folder of BBOOTS template and also pt_br language pack ones. So I got into ACP to install the style and the language pack. I didn't get any installation error, but when I get into the forum I see the language constants instead of its contents.

What am I missing?

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51081
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: Language variables are not loading (v3.2.9)

Post by stevemaury »

Both your language pack and your style are out-of-date and at least partially incompatible with 3.2.9. If there is no pt-br language pack for 3.2.9 yet, you cn translate those variables, using the en-br pack as an example.

Is there an updated version of BBOOTS?
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)

User avatar
warmweer
Jr. Extension Validator
Posts: 3903
Joined: Fri Jul 04, 2003 6:34 am
Location: Van Allen Bel ... gium

Re: Language variables are not loading (v3.2.9)

Post by warmweer »

There is a pt_br version for phpBB 3.2.9: https://www.phpbb.com/customise/db/tran ... ortuguese/
We should embrace problems, without which there wouldn't be any solutions.

thiagobit
Registered User
Posts: 5
Joined: Mon Feb 10, 2020 8:47 pm

Re: Language variables are not loading (v3.2.9)

Post by thiagobit »

stevemaury wrote:
Tue Feb 11, 2020 5:11 pm
Both your language pack and your style are out-of-date and at least partially incompatible with 3.2.9. If there is no pt-br language pack for 3.2.9 yet, you cn translate those variables, using the en-br pack as an example.

Is there an updated version of BBOOTS?
In the ACP I can see that the BBOOTS template is for PHPbb v.3.2.1, but it's working in my old PHPbb forum (v.3.2.2). And as v3.2.9 is still a v.3.2.x, I was thinking it's gona work.

But the style is ok, the only problem is the language constants. May it be a template problem?
warmweer wrote:
Tue Feb 11, 2020 5:46 pm
There is a pt_br version for phpBB 3.2.9: https://www.phpbb.com/customise/db/tran ... ortuguese/
Yes, I'm using this one. That's why I don't know what is causing this.

User avatar
warmweer
Jr. Extension Validator
Posts: 3903
Joined: Fri Jul 04, 2003 6:34 am
Location: Van Allen Bel ... gium

Re: Language variables are not loading (v3.2.9)

Post by warmweer »

thiagobit wrote:
Wed Feb 12, 2020 4:49 pm
In the ACP I can see that the BBOOTS template is for PHPbb v.3.2.1, but it's working in my old PHPbb forum (v.3.2.2). And as v3.2.9 is still a v.3.2.x, I was thinking it's gona work.
Test it first with prosilver. quite a few things have changed between 3.2.1 and 3.2.9
thiagobit wrote:
Wed Feb 12, 2020 4:49 pm
Yes, I'm using this one. That's why I don't know what is causing this.
After testing with prosilver you could also try with the plain Portuguese language pack (just in case).
https://www.phpbb.com/customise/db/tran ... ortuguese/
We should embrace problems, without which there wouldn't be any solutions.

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51081
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: Language variables are not loading (v3.2.9)

Post by stevemaury »

It looks to me like those language strings that do not render come from either a MOD or an extension.

For example TOPIC_POSTS_STATISTICS does not appear in the en language pack.
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)

User avatar
warmweer
Jr. Extension Validator
Posts: 3903
Joined: Fri Jul 04, 2003 6:34 am
Location: Van Allen Bel ... gium

Re: Language variables are not loading (v3.2.9)

Post by warmweer »

stevemaury wrote:
Wed Feb 12, 2020 6:12 pm
It looks to me like those language strings that do not render come from either a MOD or an extension.

For example TOPIC_POSTS_STATISTICS does not appear in the en language pack.
Nothing is mentioned about extensions (nor MODs) and
thiagobit wrote:
Tue Feb 11, 2020 1:14 pm
I did a new installation of PHPbb version 3.2.9 in a new folder and I copied the style folder of BBOOTS template
It wouldn't surprise me if those language variables are BBOOTS specific (in which case there might be a language folder specific to the BBOOTS - and copying that to the style specific language folder (pt_br) and translating might solve it. (no guarantees given)
We should embrace problems, without which there wouldn't be any solutions.

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51081
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: Language variables are not loading (v3.2.9)

Post by stevemaury »

Well, they aren't found in phpBB language files, that seems apparent.
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)

thiagobit
Registered User
Posts: 5
Joined: Mon Feb 10, 2020 8:47 pm

Re: Language variables are not loading (v3.2.9)

Post by thiagobit »

Guys, really thanks for the tips.

As you said, it was an extension problem. I forgot to copy the extension template folder. Now it's working 100%.

Thank you!

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”